doen wat werkt

Naar werk

Het lukt maar niet de juiste match met een werkgever of een vacature te krijgen. Wat je ook probeert, je komt er niet meer uit. id Plein biedt een intensief traject aan om zo snel mogelijk aan de slag te komen.

"Binnen 3 maanden mijn eerste betaalde werk!"

Ik heb nog nooit zo'n fijne coach gehad, terwijl ze wel haar mening gaf als ze het niet met mij eens was. Ik had binnen een maand een stageplek en binnen 3 maanden mijn eerste betaalde werk! Super!

Cliënt van Det van Rooij

Bij het plaatsen van iemand met een beperking gaan we zo veel mogelijk in gesprek met potentiële werkgevers uit ons netwerk. Hoe kan een werkplek worden aangepast? Maar ook: wat zijn de financiële voordelen van het in dienst nemen? En vooral: wat is de meerwaarde van juist deze persoon op het gebied van kennis, kunde en motivatie? Daarbij werken we o.a. met proefplaatsingen en meeloopdagen. Door persoonlijke gesprekken met werkgevers aan te gaan, omzeilen we ook de stapel sollicitatiebrieven. Door jou, de kandidaat te leren kennen, komt een werkgever tot een andere afweging dan puur op basis van een cv en brief. Kernpunten van onze aanpak zijn:

  • We zetten werk voorop, werk als middel. Als de beoogde baan nog niet in beeld is, wordt tijdelijk werk het doel
  • We onderzoeken mogelijke aanpassingen van het werk en de werkplek.
  • We zorgen voor zorgvuldige kennismaking met collega's en leidinggevenden.
  • We zijn open over de beperking: als men de persoon kent, speelt de beperking minder vaak een rol.
  • We matchen tussen specifieke kwaliteiten/belemmeringen en omgeving (bedrijfscultuur).

 

Heb je interesse in een Naar Werk traject? Neem dan contact op met ons Re-integratie Team. Je kunt bellen naar 085 - 049 5160 of een e-mail sturen naar reintegratie@idplein.nl.

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet...

Lees meer