doen wat werkt

Re-integratie 2e spoor

Het doel van het 2e spoortraject is dat kandidaten een nieuwe, duurzaam passende baan vinden. Wij begrijpen dat het zonder professionele begeleiding lastig is om terug te keren op de arbeidsmarkt. Met het spoor 2 traject bieden wij professionele begeleiding waarbij wij handelen naar de voorschriften vanuit de Wet verbetering poortwachter. Samen met de loopbaanprofessional oriënteren kandidaten zich op hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. We stellen alles in het werk om kandidaten succesvol naar werk te begeleiden.

"Er ging een wereld voor mij open"

Patricia was heel duidelijk in de doelstelling en werkwijze. Ze waarschuwde me, dat het niet altijd fijn, doch noodzakelijk zou zijn en hield zoveel als maar mogelijk rekening met mijn aandoening. Zodra het mogelijk was, heb ik afspraken per mail met haar kunnen maken en hoefde ik niet zo frequent naar haar toe te komen. En na de periode van de reïntegratie heb ik ook nog af en toe kunnen mailen. Met een update.

Ik heb enorm veel geleerd in de periode van onze contacten. Ik had al bijna 30 jaar niet gesolliciteerd; er ging een wereld voor mij open.

Cliënt van Patricia Deul

Het re-integratietraject

 

 • Het onderzoeken van mogelijkheden
  Bij id Plein denken wij in oplossingen. Gedurende de re-integratie spoor 2 onderzoeken kandidaten in welke functies hun kennis, competenties en vaardigheden tot zijn recht komen.
 • Professionele ondersteuning 
  Om kandidaten de beste begeleiding te bieden gedurende 2e spoortrajecten, voeren professionele loopbaanprofessionals onze trajecten uit. Zij hebben kennis van wet- en regelgeving omtrent spoor 2 en beschikken over een breed netwerk. Door hun netwerk kunnen zij ingangen creëren bij werkgevers. Voor netwerkgesprekken, verkennende stages en vacatures. Zo bouwen we aan een goed doortimmerd dossier en begeleiden wij kandidaten succesvol naar duurzaam passend werk.
 • De loopbaanprofessional is specialist
  Iedere situatie vraagt om een andere manier van begeleiden. Daarom heeft id Plein loopbaanprofessionals die zich gespecialiseerd hebben in het begeleiden van kandidaten met fysieke of psychische belemmeringen. Zo zijn er loopbaanprofessionals voor iedere situatie, zodat de kandidaat succesvol het spoor 2 traject afrondt.
 • Duurzaam passend werk
  Als de kandidaat een nieuwe werkplek vindt, blijft de loopbaanprofessional beschikbaar als sparringpartner. Zo ondersteunen we de kandidaat om van de functie een duurzaam succes te maken. 

 

Wilt u meer weten over onze re-integratie 2e spoor dienstverlening? Voor vragen en meer informatie kunt u bellen met 085 - 049 5165. Of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze dynamische en innovatieve aanpak...

Lees meer

Outplacement à la carte

Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld: Bootcamp​  Na de intake...

Lees meer

Re-integratie 3e spoor

Officieel gedeeltelijk arbeidsongeschikt. En dan? Na twee jaar Ziektewet volgt de WIA-keuring. Indien de werknemer nog...

Lees meer

Arbeidsdeskundig onderzoek

Uw werknemer is (voor langere tijd) arbeidsongeschikt. U wilt deze situatie correct afhandelen, maar weet niet goed waar u...

Lees meer