Re-integratie 2e spoor

Spoor 2​ biedt geen ruimte voor amateurisme!

Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle regels te voldoen die de wet Verbetering Poortwachter stelt. Alleen zo kan voorkomen worden dat u als werkgever een loonsanctie opgelegd krijgt wanneer er ten tijde van de WIA aanvraag (nog) geen bevredigend resultaat is behaald. Die loonsanctie kan oplopen tot een salarisdoorbetaling van 12 maanden. Dat is daarom geen kwestie om lichtzinnig mee om te gaan.

Een spoor 2 traject vraagt ook veel ervaring in het begeleiden van mensen in een complexe situatie. Werknemers die zijn uitgevallen, verkeren in een kwetsbare en onzekere positie. Goede persoonlijke coaching biedt iemand weer perspectief zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Dat maakt het uiteindelijk zowel voor de werknemer als voor de werkgever een stuk makkelijker, als afscheid nemen onvermijdelijk blijkt.

 

id Plein zet in het hele land specialisten in op het gebied van de Wet Verbetering Poortwachter en spoor 2 re-integratie. 

Re-integratie 2e spoor

De elementen van een 2e spoor re-integratietraject

Ook een spoor 2 traject is maatwerk. Door de inzet van de juiste specialist en de relevante elementen, bouwen we het ideale traject op voor werkgever en werknemer. Die elementen zijn:

 • Een sterke focus op de mogelijkheden
  Bij id Plein denken wij in oplossingen. Gedurende het traject onderzoeken kandidaten in welke functie hun kennis, competenties en vaardigheden tot zijn recht komen. Hiervoor zetten wij o.a. loopbaantesten in.
 • Specialistische ondersteuning 
  Om kandidaten de beste begeleiding te bieden gedurende 2e spoortrajecten, voeren gespecialiseerde loopbaanprofessionals onze trajecten uit. Zij hebben kennis van wet- en regelgeving omtrent spoor 2 en beschikken over een breed netwerk. Waar zinvol en mogelijk schakelen we specialisten in met specifieke kennis van de fysieke of psychische belemmering, of meerdere jaren ervaring in de branche.
 • Een pragmatische aanpak
  In de beginfase van het traject wordt veel aandacht besteed aan sollicitatievaardigheden. Hierin werkt de kandidaat aan een juiste zoekrichting, een opvallend cv en LinkedIn profiel en weet hij of zij diens persoonlijk toegevoegde waarde te verwerken in de sollicitatiebrieven. Door het inzetten van hun netwerk creëren onze coaches directe ingangen bij werkgevers. Voor netwerkgesprekken, verkennende stages en vacatures. Zo bouwen we aan een goed doortimmerd dossier en begeleiden wij kandidaten succesvol naar duurzaam passend werk. 
 • Duurzaam passend werk
  Als de kandidaat een nieuwe werkplek vindt, blijft de loopbaanprofessional beschikbaar als sparringpartner. Zo ondersteunen we de kandidaat om van de functie een duurzaam succes te maken.
 • Transparantie voor werkgever en werknemer
  Als opdrachtgever behoudt u altijd de regie over het traject. U kunt inloggen in ons klantvolgsysteem, mijn id Plein. Dit op maat ontwikkelde systeem biedt u de kans het traject op elk gewenst moment van begin tot het eind te volgen. U heeft in één oogopslag overzicht van de re-integratie-inspanningen van uw medewerker. U ziet wanneer de afspraken hebben plaatsgevonden, welke notities onze loopbaancoach hierover maakt en u heeft een overzicht van alle rapportages.
 • Een sluitend dossier
  In het licht van de Wet Poortwachter is een sluitend dossier niet onbelangrijk. Als na 2 jaar ziekte de inspanningen niet voldoende beoordeeld worden door het UWV, kan de werkgever een loonsanctie krijgen. Door vroegtijdig te starten, en intensief op werk gericht te zijn, hebben we in 99% van onze trajecten een loonsanctie kunnen voorkomen.  

 

Where do I begin?

"Snel antwoord en adequate informatie over Wet Poortwachter"

Sinds we met id Plein samenwerken is er een last van onze schouders gevallen. Ze adviseren ons snel en adequaat over complexe situaties waarin medewerkers door hun ziekte terecht zijn gekomen. En daarbij hebben ze veel oog voor de persoonlijke kant, wat we vanuit goed werkgeverschap hoog in het vaandel hebben staan.

Opdrachtgever van id Plein

Wilt u meer weten over onze re-integratie 2e spoor dienstverlening? Voor vragen en meer informatie kunt u bellen met 085 – 049 5165. Of vul het contactformulier in.

Kennismaking aanvragen

  pexels-photo-4098228

  Gerelateerde diensten

  Outplacement

  Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

  Re-integratie 3e spoor

  Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

  Arbeidsdeskundig onderzoek

  Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

  Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

  Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

  WW - Casemanagement

  Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

  Loopbaancoaching

  Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

  Direct kennismaken?

  Plan een kennismaking in

  Heb je meer informatie nodig?

  Bel 085 - 0495160 of laat je terugbellen