Judi

Karman


Toon alleen E-coaches

Judi Karman – Specialist re-integratie UWV (modulair, Werkfit maken en Naar Werk), specialist Hoogsensitiviteit (HSP)

Wat kun je van mij verwachten?

Als loopbaancoach ondersteun ik met veel plezier mensen bij heroriëntatie, outplacement en re-integratie. Ik werk daarbij praktisch en doelgericht. Kwaliteiten die mij kenmerken zijn rustig, sensitief en open, betrokken, integer en analytisch sterk. 

Mensen (weer) in contact brengen met hun persoonlijke verlangens, wensen en drijfveren, dat is mijn doel. We gaan we aan de slag met oefeningen, waardoor je inzicht krijgt en je bewust wordt van je kwaliteiten en vaardigheden. Weten waar je goed in bent, wat je energie geeft en wat je inspireert, helpt je om de juiste keuzes te maken. Samen maken we een plan om de baan te vinden die echt bij je past! 

Communicatie, groei en ontwikkeling van mensen hebben in mijn loopbaan centraal gestaan. Aanvankelijk in de gezondheidszorg, vervolgens als personeelsfunctionaris en inmiddels ruim 25 jaar als loopbaancoch.

Als HSP loopbaancoach is mijn begeleiding specifiek gericht op het aanpakken van werkgerelateerde problemen die te maken hebben met je sensitiviteit. Een passende werkplek is voor HSP, juist omdat de (werk)omgeving zoveel invloed kan hebben, nog meer dan voor anderen, van groot belang. Geen enkel mens is hetzelfde, zo ook geen enkele HSP. Tijdens het traject krijg je (meer) inzicht in je eigenschap. Je wordt je er bewust van hoe het bij jou werkt en wat jij nodig hebt om je prettig te voelen. Er is specifiek aandacht voor je talenten, kwaliteiten en valkuilen van jou als HSP en hoe je ervoor kunt zorgen op het werk in balans te kunnen blijven. Je krijgt concrete handvatten die je helpen om te kunnen floreren op je werk.

Specialisatie

Hoogsensitiviteit (HSP)

HSP is nog maar vrij recent wetenschappelijk aangetoond. Het is een aangeboren temperament met een grote gevoeligheid voor (interne en externe) prikkels en het diepgaand verwerken van en sterk reageren op deze informatie. Een prettige werkplek vinden, passend bij talenten en persoonlijkheid is om die reden voor HSP’s extra van belang! Ik ondersteun je graag bij die ontdekkingstocht. Ik help je om de eigenschap te begrijpen en te accepteren, wat een gevoel geeft van erkenning (ïk ben niet gek”) en herkenning (“ïk ben niet de enige”). Dit helpt je om hoogsensitiviteit als kwaliteit te zien, die je (ook) op de werkvloer goed kunt gebruiken en inzetten. In 2020 heb ik mij in de training “Kernopleiding HSP coach” (Drs. Esther Bergsma) nog meer verdiept in de achtergronden van HSP. Ik ben daardoor goed op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Samen met alle re-integratiecoaches beschikken we over veel specialismen in Utrecht. We zetten onder andere de volgende diensten in: outplacement, re-integratie spoor 2, re-integratie 3e spoor, re-integratie UWV (modulair, Werkfit maken en Naar Werk), jobcoaching, duurzame inzetbaarheid en loopbaancoaching en ontwikkeling.