id Plein webinars

We bieden korte, kennisintensieve webinars aan die live te volgen zijn en achteraf terug te kijken. De webinars zijn kennisintensief, geen lange inleidingen en uitwijdingen.

Kennis over effectief HR- en re-integratiebeleid en instrumentarium lijkt voor het oprapen te liggen. In whitepapers, nieuwsbrieven, blogs en seminars proberen bedrijven je te overtuigen van de effectiviteit van hun aanpak. Die overtuigingskracht berust vaak meer op marketing en ideologie, dan op bewezen effect. 

In onze collegereeksen laten we wetenschappers aan het woord die gedegen onderzoek doen naar wat werkt en wat niet. Praktijkprofessionals delen hun ervaring met de toepassing van een evidence based aanpak binnen hun organisatie.

De opzet is:

 1. Benoemen van het probleem, de knelpunten waar een specifieke groep mee te maken krijgt in het (vinden van) werk
 2. Wat werkt niet: misvattingen over deze doelgroep
 3. Wat werkt wel: oplossingen
 4. Wat betekent dit voor de professional die doorverwijst
 5. Vragen (live gesteld en/of per formulier)

 

"Ik stond niet achter de keuze voor het inzetten van bepaalde testen, maar wist dit niet goed genoeg
te onderbouwen richting de directie."

Met behulp van de webinar kreeg ik de juiste informatie (en meer) aangereikt om stevig het gesprek aan te kunnen gaan.

Deelnemer aan de workshop Zin en Onzin binnen HRM

Welke webinars zijn er geweest?

Chronische hoofdpijnIn dit webinar gaat Alex Schonewille in op de meest voorkomende belemmeringen én oplossingen voor werken met chronische hoofdpijn. Welke mythes doen de ronde, en welke feiten kunnen we daar tegenover stellen.

Succesvol ouder worden op het werk: In dit webinar neemt prof. Dr. Annet de Lange je mee.  

Bevlogenheid & burn-out: Wilmar Schaufeli neemt je mee in de zin en vooral ook onzin rondom burn-out en werk

Jobcrafting & Playful workdesign: Arnold Bakker is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en heeft veel onderzoek gedaan naar proactief gedrag en bevlogenheid in een organisatiecontext. In dit college laat hij zien wat je kunt doen om het enthousiasme van medewerkers en hun werkplezier te versterken. Los van de hypes en gebaseerd op deugdelijk wetenschappelijk onderzoek.

Bekijk onze andere colleges hier.

Kosten en aanmelding

Deelname aan onze webinars kost € 50,- (met de gratis webinars als uitzondering) per webinar. Neem je een collega mee, dan krijgt die 50% korting!

 

De workshops worden verzorgd door verschillende professionals.

Informatie opvragen

  pexels-photo-4098228

  Gerelateerde diensten

  Re-integratie 2e spoor

  Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

  Re-integratie 3e spoor

  Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

  Arbeidsdeskundig onderzoek

  Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

  Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

  Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

  WW - Casemanagement

  Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

  Loopbaancoaching

  Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…