Modulaire re-integratiediensten

Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op je zitten te wachten. Of je nog wel zinvol werk kunt doen met je beperkingen. Of je hebt op een heel vervelende manier afscheid genomen van je vorige baan, waardoor je niet echt warm loopt om opnieuw te gaan solliciteren.

id Plein biedt je de mogelijkheid, om onder begeleiding van een gespecialiseerde loopbaancoach, te werken aan een nieuwe toekomst.

Wat we gaan doen, hangt af van jouw behoefte en mogelijkheden. Het kan erop gericht zijn om je leven weer op de rit te krijgen en meer contacten te leggen met anderen. Misschien heb je moeite met acceptatie van je beperkingen of is je leefwereld hierdoor erg beperkt geworden. Afhankelijk van je situatie en vragen bieden we persoonlijke individuele coaching gericht op Participatie Interventie of Bevorderen Maatschappelijke deelname activiteiten.

Uitgangspunt bij deze dienstverlening is:

 • Dat jouw vragen, belemmeringen, wensen en ambities de basis vormen om te werken aan verbetering van je persoonlijke situatie. 
 • Dat we specialisten inzetten bij jou in de buurt, die verstand en ervaring hebben met je belemmeringen. 
 • Dat we ons richten op activiteiten en een toekomstperspectief die zo nauw mogelijk aansluiten bij je persoonlijke ambities en toekomstdromen.
Modulaire re-integratiediensten

Participatie​ ​Interventie

Heb jij een te grote afstand tot de arbeidsmarkt en verkeer jij in een sociaal isolement? Dan kun je denken aan een Participatie Interventie traject. Samen gaan we jouw sociaal isolement doorbreken. Het doel van dit traject is dat jij zodanig wordt geactiveerd, dat je weer deel kan nemen aan een (breder) sociaal netwerk buitenshuis.

Wijze van coaching
Tijdens de gesprekken wordt er met jou besproken wat je nodig hebt om deel te nemen aan een sociaal netwerk buitenhuis. De coach geeft jou handvatten om weer meer in beweging te komen en nieuwe contacten te leggen. Hierbij kun je denken aan:

 • Het overwinnen van angsten en het versterken van zelfvertrouwen en eigenwaarde;
 • Het oplossen van jouw problemen;
 • Het opbouwen van een groter en sociaal netwerk buitenhuis;
 • Je eigen kwaliteiten ontdekken;
 • Het aanleren van sociale vaardigheden.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Binnen het bevorderen maatschappelijke deelname traject word je geholpen om jouw fysieke en psychische weerbaarheid te verhogen. De coach geeft je handvatten om weer meer in beweging te komen en om nieuwe contacten te leggen.

Wijze van coaching

Tijdens de 1-op-1 gesprekken wordt er met jou besproken wat je nodig hebt om weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt te komen. Hierbij kun je denken aan:

 • Het leren stellen van grenzen;
 • Het versterken van de motivatie, zelfvertrouwen en zelfbeeld;
 • Het zoeken naar een dagbesteding;
 • Het deelnemen aan groepsactiviteiten;
 • Het vinden van een sport of hobby in groepsverband.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Modulaire Re-integratiediensten bij id Plein? Bel dan naar 085-049 5160 of vul het contactformulier in

Gerelateerde diensten

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…

Naar werk

Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…

  Vrijblijvend kennismakingsgesprek?

  Direct kennismaken?

  Plan een kennismaking in

  Heb je meer informatie nodig?