Landelijke vacature voor re-integratieprofessionals

Loopbaancoaches, hr-professionals, maatschappelijk werkers, arbeidsjuristen, recruiters en re-integratiespecialisten die als ZZP-er werkzaam zijn (of dat willen worden), kunnen als partner in ons netwerk niet alleen een constante stroom van opdrachten verwerven, maar hebben er ook 80 collega’s bij met wie ze kennis kunnen delen, en kunnen kosteloos deelnemen aan het jaarprogramma van workshops en trainingen.

id Plein is een netwerkorganisatie waarin (zelfstandig) professionals hun krachten bundelen om het beste netwerk van loopbaanspecialisten van Nederland te zijn. Samen bereiken we meer dan ieder voor zich. Onze ambitie is om Evidence Based te werken, een beroepshouding die ons steeds uitdaagt om de best beschikbare aanpak voor elk vraagstuk in te kunnen zetten. Zo bereiken we het meest voor onze klanten. (Lees vooral ook het blog: 6 misvattingen over evidence based werken voor coaches om je een beter beeld te vormen van onze visie hierop)

We werken in de regel met ondernemende zzp-ers, maar soms is die stap te groot als je uit loondienst komt. Droom je van een toekomst als zelfstandig loopbaanprofessional, maar kun je die stap nu nog niet zetten, en zie je een samenwerking met het id Plein netwerk wel zitten? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden.

Ben je ZZP-er maar nog geen re-integratiespecialist? Dan is de opleiding die we aanbieden via idc Academie misschien interessant voor je. Zie voor planning en kosten de website van idc Academie.

Daarnaast zijn we in diverse regio’s op zoek naar ervaren re-integratieprofessionals die een combinatiefunctie ambiëren van uitvoering en coördinatie. Als één van deze profielen bij je past, meld je dan aan en we bespreken wat de beste vorm voor jou is om deel uit te maken van ons groeiende netwerk.

Komend jaar breiden we ons netwerk uit met circa 20 specialisten in diverse domeinen en regio’s. Of je jezelf nu als loopbaancoach, arbeidsmakelaar, re-integratiedeskundige, jobcoach, jobhunter, of arbeidsdeskundige bestempelt. Als netwerk van ondernemende partners bouwen we samen met jou aan een mooie portefeuille die past bij je kwaliteiten en ambities. Heb je wel interesse, maar minder ervaring, dan kan het Traineeship iets voor je zijn. (Je komt voor een traineeship in aanmerking als je voldoende kennis en ervaring hebt om zelfstandig trajecten uit te voeren, maar daar graag enige vorm van supervisie bij hebt. Of je wilt nieuwe diensten aan je aanbod toevoegen waarbij je graag van een senior wilt leren. Ook is het denkbaar dat je je vak voldoende verstaat, maar begeleiding zoekt in het werken als zelfstandige).

Pas je bij id Plein ?

id Plein is een bedrijf met duidelijke ideeën over professionaliteit. Kernwoorden daarin zijn: resultaatgerichtheid, specialiseren, creativiteit, praktisch werken vanuit specialismen, ervaringsleren, continue zelfevaluatie en innovatie op basis van recente wetenschappelijke inzichten.

Wij zoeken samenwerking met jou als:

‣ graag samenwerkt om elkaar te versterken en kansen te creëren;

‣ je er een kick van krijgt als je resultaat boekt voor je kandidaten en je opdrachtgevers;

‣ je een goede kennis van de arbeidsmarkt en een groot netwerk onder werkgevers hebt;

‣ je niet schroomt om voor werkzoekende kandidaten actief op zoek te gaan naar werk;

‣ je je vak verstaat en wil je graag blijven ontwikkelen of specialiseren;

‣ je nieuwsgierig ingesteld bent en je eigen blinde vlekken en aannames ter discussie durft te stellen

‣ je kritisch bent ten opzichte van coachingshypes zoals paardencoaching, wandelcoaching, nlp, systemisch coachen of andere onbewezen theorieën.

Marjolein Kalter

Als partner van id Plein hoor ik ergens bij en sta ik er niet alleen voor. Met het uitwisselen van ideeën en ervaringen versterken we elkaar.

Marjolein Kalter – Utrecht


Meld je aan voor een kennismakingsgesprek

Onze visie op ​effectieve re-integratie

We hebben met bijna 25 jaar ervaring in re-integratie en outplacement een scherpe visie ontwikkeld op wat werkt voor kandidaten die te maken hebben met een fysieke of psychische belemmering, weinig sollicitatie-ervaring, rouw om baanverlies of andere belemmerende factoren. Waar bij loopbaantrajecten de wensen en ambities van kandidaten altijd leidend zijn, moet in een re-integratietraject een goede balans gevonden worden tussen de belangen van de opdrachtgever, de wet- en regelgeving en de mogelijkheden en voorkeuren van de kandidaat. Een re-integratiespecialist is daarom in staat om:

De tijdsverdeling voor een gemiddeld re-integratietraject is in onze ervaring daarmee: 30% arbeidsmarktbenadering 20% rapporteren en 50% 1-op-1 begeleiding

Evidence Based Loopbaanprofessional

Je weet waar je goed in bent, en waarin vooral ook niet. Je vindt het belangrijk dat je kwaliteit levert en dat je resultaat levert, en snapt dat je daarvoor verder moet kijken dan je eigen intuïtie en de tevredenheid van je klant. Je begrijpt het spanningsveld tussen de vraag van de opdrachtgever en de behoeften van je kandidaat, en weet hoe je beiden optimaal kunt bedienen. Je hebt interesse in wetenschap en wilt graag naar je opdrachtgevers en cliënten kunnen onderbouwen waarom je aanpak de meest effectieve is, gegeven de situatie. Je houdt niet van gebakken lucht en zweverige praatjes.

Jacqueline Keuning

Als partner van id Plein kan ik mijn cliënten helpen met goed onderbouwde kennis en inzichten. Dat levert sneller resultaat op.

Jacqueline Keuning – Haarlem

id Plein heeft raamovereenkomsten met grote opdrachtgevers in profit en non-profit. Werk dat daaruit voortkomt, wordt in opdracht gegeven aan partners op basis van specialismen en wederkerigheid (inbreng in het netwerk). We faciliteren het netwerk met deskundigheidsbevordering en marketing, maar ook met administratieve en inhoudelijke ondersteuning.

Omzetindicatie en overige voorwaarden

Een Partner van id Plein realiseert op jaarbasis tussen de € 15.000 en € 80.000 aan omzet via id Plein. Gemiddeld genomen levert deelname aan het netwerk je een verdubbeling op van de omzet die je zelf inbrengt. Werk je nu als zzp-er maar groeit je omzet niet snel genoeg? Ben je goed in relatiebeheer, maar beschik je niet over contracten om te kunnen werken voor UWV, participatiefonds of grote werkgevers? Meld je dan aan via het aanmeldformulier en we nodigen je uit voor een informatie-/kennismakingsgesprek. Als de samenwerking goed bevalt, na een kennismakingsperiode van 6 tot maximaal 12 maanden, vragen we je vaste partner te worden door je in te kopen in de organisatie, waarmee je een stukje mede-eigenaar wordt en mee kan praten over het beleid van de organisatie.

Coos Bahlmann

Het uitgebreide netwerk van id Plein vergroot het aantal baan-ingangen voor mijn klanten.

Coos Bahlmann – Zwolle

Wordt jij partner van 90 loopbaanspecialisten in Nederland?

Meld je dan aan. De procedure bestaat uit een aanmeldformulier (online in te vullen), waarna je wordt uitgenodigd voor een informatie-/kennismakingsgesprek en vervolgens een selectiegesprek. We toetsen daarbij op vakkundigheid, specialismen in relatie tot behoefte in specifieke regio’s, kritisch-reflectief vermogen, ondernemerschap en of je een teamplayer bent.

Mocht je eerst meer informatie wensen, dan kun je contact opnemen met Maarten Freriks via 06 – 188 48 950.


Je kunt je hier aanmelden!

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid – Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

WW – Casemanagement

Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Blog

Direct kennismaken?

Plan een kennismaking in


Kennismaking inplannen

Heb je meer informatie nodig?

Bel 085 – 0495160