Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve aanpak heeft u als werkgever grip op het traject. Een beproefd traject dat op maat gemaakt wordt voor uw organisatie en uw werknemer. En voor wie extra snel naar een nieuwe baan wil, hebben we het Outplacement Bootcamp.

Outplacement

Onze aanpak op basis van de best beschikbare kennis

De kern van onze aanpak is gebaseerd op tientallen jaren ervaring van onze senior loopbaancoaches en op de best beschikbare kennis vanuit wetenschappelijk onderzoek. 

 

Weet u bijvoorbeeld dat:

 • snel starten betere resultaten levert?
  4 maanden uit het arbeidsproces zijn, betekent dat de kans op werkhervatting drastisch afneemt. Zet daarom al in een vroeg stadium outplacement in.
 • korte termijn doelen stellen het verschil maakt?
  De inzet van langdurige outplacementtrajecten heeft het risico dat de werknemer het traject “uitzit”. Uw werknemer gaat aan het werk voor werk.
 • een oplossingsgerichte aanpak werkt?
  Begeleiding is het meest effectief als het doel en de verdeling van de taken tussen partijen snel duidelijk is.
 • ervaringsleren de snelste manier van leren is?
  Vaardigheden leert men het snelst door te doen. Uw werknemer gaat daarom actief aan de slag middels een werkervaringsplek, een netwerkgesprek of een meeloopstage.
 • de focus helder moet zijn?
  Onze aanpak is 100% arbeidsmarktgericht.
Jacqueline Keuning, 600x464, 20180511

"Ik ben er echt door geholpen"

Ik ben er echt door geholpen. Heb een andere kijk gekregen op netwerken en verrassend ervaren, dat je ook op een andere manier naar werk kunt kijken. Persoonlijke groei doorgemaakt en betekenisvol werk gekregen, wat ik beschouw als een cadeau!

Cliënt van Jacqueline Keuning

Onze​ ​werkwijze

Onze aanpak kenmerkt zich door intensieve en individuele begeleiding. Wij activeren en motiveren uw werknemer om aan het werk-voor-werk te gaan. Het doel is om duurzame resultaten te bereiken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat uw werknemer zich ook ontwikkelt op persoonlijk vlak. Een traject kan worden opgebouwd of uitgebreid met verschillende modules afgestemd op de situatie van uw werknemer. Onze outplacementtrajecten worden uitgevoerd door een landelijk netwerk van uitsluitend specialisten en deskundige loopbaanprofessionals. Voor trajecten die een specifieke aanpak vereisen – denkt u aan burn-out of chronische aandoeningen – hebben wij expertteams samengesteld. De specialisten van deze teams staan garant voor deskundige begeleiding in het specifieke aandachtsgebied om daarmee het best mogelijke resultaat te behalen.

Outplacement​ à la carte

Voor groepsgewijze outplacement hebben wij 4 modules ontwikkeld, waarbij voor elk individu het juiste aanbod kan worden samengesteld. We noemen dit: outplacement à la carte.

De in te zetten modules zijn:

 • Outplacement Bootcamp, waarin een werknemer binnen 5 dagen klaargestoomd wordt om te solliciteren
 • Actiegerichte individuele outplacementbegeleiding
 • Additionele workshops gericht op verdieping of specifieke vaardigheden
 • Extra services naar behoefte

Wilt u meer weten over onze outplacement dienstverlening? Bel met 085 – 049 5165 of mail ons via outplacement@idplein.nl.

Kennismaking aanvragen

  pexels-photo-4098228

  Gerelateerde diensten

  Re-integratie 2e spoor

  Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

  Re-integratie 3e spoor

  Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

  Arbeidsdeskundig onderzoek

  Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

  Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

  Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

  WW - Casemanagement

  Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

  Loopbaancoaching

  Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

  Direct kennismaken?

  Plan een kennismaking in

  Heb je meer informatie nodig?