Sneller een andere baan met outplacementtraject

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Werknemers, die soms al jaren in trouwe dienst zijn, ingrijpend veranderen. En voor sommigen is geen plek meer, en moet gezocht worden naar een functie elders. In de ideale situatie behoud je als organisatie die collega’s die de kennis en kwaliteiten, maar ook de energie en ambitie hebben om de organisatie verder te helpen. En zorg je dat degenen die gedwongen moeten vertrekken met opgeheven hoofd vertrekken en optimistisch een volgende carrièrestap zetten. Dat bereik je het best door tijdig elke werknemer die deel uitmaakt van de reorganisatie te ondersteunen in het verkrijgen van een heldere focus op de eigen werktoekomst. En voor degenen voor wie vertrek onvermijdelijk is een gedegen outplacementtraject in te zetten. id Plein kan in beiden hulp bieden.

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Modulaire re-integratiediensten

Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…

Naar werk

Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…

Onze gespecialiseerde coaches

Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.

Door een heel persoonlijk contact en oprechte interesse in mijn gesprekspartners weet ik meestal het vertrouwen te winnen. Door mijn gesprekspartner te laten vertellen en door goed te luisteren komen vaak de ware motivaties voor bepaald handelen of gedrag naar boven. Waarna we samen aan de oplossing gaan werken. Van nature ben ik optimistisch gestemd en denk ik in oplossingen en ben resultaatgericht. Deze karaktereigenschappen aangevuld met mijn ervaringen en gebruikmakend van wetenschappelijk bewezen theorieën, methoden en instrumenten zorgen er voor dat ik voor zowel cliënt als voor opdrachtgever, de beste resultaten weet te behalen op gebied van arbeidsre-integratie, spoor 2 trajecten, outplacement, jobcoaching en loopbaanbegeleiding.

Met ruim 30 jaar werkervaring, zowel in loondienst als zelfstandige, in voornamelijk commerciële eindverantwoordelijke functies heb ik veel mogen meemaken. Zo weet ik als geen ander dat het leven vele ups en downs kent. Niemand heeft alleen geluk en succes in zijn/haar leven. Geluk en succes wordt pas echt gevoeld als je ook ongeluk en pech hebt gekend. Ook hierover kan ik uit eigen ervaring spreken. Belangrijkste les hiervan is hoe we hiermee omgaan, wat heeft het ons geleerd en welke nieuwe inzichten en mogelijkheden biedt het ons? 

Lees meer

Klanten beschrijven mij als een positieve en betrokken loopbaancoach. 
In basis werk ik vanuit ‘krachtgerichte coaching’, verbinding maken met de unieke kwaliteiten die ieder mens heeft. Het versterken daarvan en er echt op durven vertrouwen, maakt krachtig en vergroot de zelf-effectiviteit. Ik ben ervan overtuigd dat dit zorgt voor balans en springplank is richting persoonlijke doelstellingen.

Voordat ik ben gestart als zelfstandig ondernemer, heb ik langjarig in loondienst gewerkt in functies rond marketing en innovatie. Veel loopbaansituaties - van sollicitatie, doorgroei, functieswitch, tot outplacement - heb ik in de praktijk zelf ervaren. Dit zowel vanuit het perspectief van werknemer als van leidinggevende (werkgever). In mijn rol als loopbaancoach kan ik daardoor goed invoelen en inspelen op ieders belang.

Lees meer

“Het mooiste wat je kan worden is jezelf”

Iedereen is uniek. Iedereen heeft mooie talenten. Iedereen heeft iets te bieden.

Helder krijgen wie je bent, wat je kan en wat je wil: daar ondersteun ik je graag bij. Samen gaan we op zoek naar jouw specifieke kwaliteiten en kijken we naar eventuele belemmeringen die er (nog) zijn. Hoe meer je weet wie je bent, hoe makkelijker je goede keuzes kan maken in je (werk) leven. Op praktische, opbouwende en doelgerichte wijze begeleid ik jou naar het (sterker) worden op persoonlijk en/of werk gerelateerd vlak. Ik maak gebruik van diverse methodieken (persoonlijkheidstesten, interesse en competentie testen), (diepgaande) gespreksvoering en opdrachten. Stap voor stap krijg je zo weer regie over jouw (werk) leven en gezondheid.

Kortom: weer balans en richting in je leven!

Lees meer

Mensen typeren mij als praktisch en pragmatisch. Ik houd ervan om complexe zaken te ontrafelen in behapbare stukken om vervolgens met de coachee passende stappen te bedenken om in beweging te komen. Mijn analytisch vermogen, ontwikkeld door meer dan 20 jaar werken in de wetenschap, komt hierbij goed van pas.

De overtuiging ‘te oud om te leren’ gaat er niet in bij mij. Ik ben op mijn 45e opnieuw naar school gegaan om Toegepaste psychologie te studeren. Op mijn vijftigste ontving ik mijn bachelor om vervolgens te besluiten mij op loopbaanbegeleiding te richten.

Een leven lang leren en ontwikkelen is mijn motto en persoonlijke groei mijn passie. Ik word blij van mensen helpen bij het zetten van een stap in hun professionele leven, ongeacht hoe groot of hoe klein die stap is. Iedere stap is er één. 

Inmiddels heb ik een aantal jaren ervaring met re-integratie, loopbaanbegeleiding en outplacement. Ik help graag bij het zetten van een volgende stap in de huidige baan, naar een nieuwe baan en/of terug naar de arbeidsmarkt.

Ik ben Noloc gecertificeerd loopbaancoach. Ik vind het leuk om kennis te maken. Neem vrijblijvend contact met me op.

Lees meer

Een traject outplacement inzetten

Gedwongen worden te veranderen van baan, is voor mensen enorm ingrijpend. Je ziet je carrièreplannen in rook opgaan, moet afscheid nemen van collega’s met wie je graag samenwerkte en verliest je dagelijkse routine. Pas als je gaat zien dat een nieuwe baan weer nieuwe kansen en mogelijkheden biedt, zal je het verlies kunnen accepteren van wat je achter je moet laten.
Onze ervaren re-integratiespecialisten bieden professionele begeleiding bij het verwerken van je verlies en het zoeken naar ander werk. Door te focussen op de kansen, zal het verlies sneller geaccepteerd worden en de outplacement effectiever verlopen. Dat is het beste voor zowel de werknemer als voor de werkgever. Een goed verlopen traject outplacement, geeft de werknemer weer perspectief. En hij kan zonder wrok terugkijken op zijn tijd bij uw organisatie

Sneller elders aan de slag met een outplacement begeleidingstraject

Naast de rouwverwerking zal een outplacement kandidaat vaardigheden moeten leren die nodig zijn voor het vinden van een nieuwe baan. Het opstellen van een goed CV, het voeren van een sollicitatiegesprek of het onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden, maken onderdeel uit van elk outplacement begeleidingstraject van id Plein. Via gesprekken en oefeningen bouwen we aan zelfkennis en een inspirerend toekomstperspectief. Door binnen het outplacementtraject aandacht te besteden aan de persoonlijke kant en aan de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, zal een medewerker nieuwe kansen zien en de stap naar een nieuwe werkomgeving sneller en met minder stress verlopen.

Deskundige hulp via een outplacementtraject

Wie op zoek is naar deskundige ondersteuning bij de zoektocht naar een nieuwe baan voor hun werknemers, kan rekenen op id Plein. Wij bieden een compleet outplacementtraject, met goed onderbouwde loopbaantesten, oriëntatiemodules, persoonlijke coaching en jobhunting.. Zo helpen we werknemers om hun eigen weg te vinden naar een nieuwe functie diecarrièreperspectief biedt in een andere werkomgeving. De praktische en persoonlijke insteek van ons outplacement begeleidingstraject is effectief gebleken bij veel bedrijven.