MET KENNIS EN KUNDE HELPEN WE JE VOORUIT

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Al meer dan 20 jaar specialist in outplacement en re-integratie

Je hebt een baan, maar wordt ziek. Dat is op zich al erg vervelend. Als je werkgever dan ook nog met ontslag dreigt, wordt de situatie extra naar. Je vraagt je af, wat zijn mijn rechten? Kan mijn werkgever mij ontslaan bij ziekte?


Ontslagbescherming bij ziekte

Om je gerust te stellen: ontslag bij ziekte is vrijwel nooit mogelijk. Gedurende de eerste twee ziektejaren geldt een zogenaamd opzegverbod. Dit houdt in dat een werkgever geen ontslagvergunning van het UWV kan verkrijgen als werknemer nog geen 2 jaar ziek is. Ontslag is dus niet mogelijk, zelfs al zou het financieel slecht gaan met de werkgever of er bij de werkgever een reorganisatie wordt doorgevoerd.


Ook ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter is slechts in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Denk daarbij aan ernstig verwijtbaar gedrag van de werknemer. Ontslag om reden van disfunctioneren zal in het algemeen niet mogelijk zijn.

Verder is alleen ontslag mogelijk in de volgende gevallen: ontslag in de proeftijd, bij faillissement van werkgever en ontslag op staande voet.

 

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Onze specialisten

Een enthousiaste, betrokken, oplossings- en resultaatgerichte loopbaancoach. Jouw arbeidsmogelijkheden staan bij mij centraal. Ik heb een breed netwerk opgebouwd: van gezondheidszorg en (lokale) overheid tot bedrijfsleven en MKB. Mijn ervaring ligt op het gebied van coachen, begeleiden en trainen van klanten die een vraag hebben over outplacement, spoor 2, mobiliteit, verzuimvraagstukken en re-integratie.

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in het HRM-vakgebied, ben ik als loopbaancoach verder gegaan. Na 10 jaar ervaring heb ik mij in 2009 gevestigd als zelfstandig ondernemer en een jaar later heb ik mij aangesloten bij id Plein. 

Lees meer

Samen werken we gestructureerd en pragmatisch aan het realiseren van jouw doelen. Een mooi idee over wat je gaat doen is pas goed, als het ook realiseerbaar is en ook dat stellen we vast. Met het resultaat zoeken we een werkomgeving waar je goed tot je recht komt. Met de kennis over hoe de arbeidsmarkt op dit moment jouw toekomstige functie werft, kom je sneller in gesprek bij je nieuwe werkgever. Met je nieuwe sollicitatie gesprekstechniek scoor je de aanstelling die wel bij je past. Werk dat bij je past, verbetert de kwaliteit van je leven. En omgekeerd, want als je goed ‘in je vel steekt’ verbetert dat de kwaliteit van je werk en jouw plezier daarin. Daar werken we aan.  

Ik werk al meer dan twintig jaar als ondernemer, loopbaancoach en manager. Daarvoor heb ik, na een rechtenstudie en een productie logistieke opleiding, gewerkt in verschillende commerciële, adviserende en leidinggevende functies in de automatisering. 

Mijn stijl van werken is integer, persoonlijk en deskundig.

Lees meer

Rode draad in mijn werk als loopbaancoach is het inzetten van mijn kennis en deskundigheid om mensen te ondersteunen in hun vragen. Mijn motto is: 'Wordt je baan de baas'. Daarbij is soms ondersteuning nodig en daarvoor is een ervaren coachende adviseur nodig. Mijn aanpak in dat proces sluit naadloos aan bij het motto van id Plein: 'Doen wat werkt'!

Al bijna 30 jaar ben ik actief als consulent, loopbaanadviseur en coach binnen de re-integratie en outplacement. Ik heb een opleiding tot praktijkbegeleider en arbeidsmarktpolitiek en personeelsbeleid gevolgd bij de SOSA. Mijn werkzame leven is gestart als informatrice bij de NV Luchthaven Schiphol. Vervolgens stapte ik over naar Vroom & Dreesmann als opleidingsfunctionaris.

Lees meer

Als loopbaancoach ondersteun ik met veel plezier mensen bij heroriëntatie, outplacement en re-integratie. Ik werk daarbij praktisch en doelgericht. Kwaliteiten die mij kenmerken zijn rustig, sensitief en open, betrokken, integer en analytisch sterk. 

Mensen (weer) in contact brengen met hun persoonlijke verlangens, wensen en drijfveren, dat is mijn doel. We gaan we aan de slag met oefeningen, waardoor je inzicht krijgt en je bewust wordt van je kwaliteiten en vaardigheden. Weten waar je goed in bent, wat je energie geeft en wat je inspireert, helpt je om de juiste keuzes te maken. Samen maken we een plan om de baan te vinden die echt bij je past! 

Communicatie, groei en ontwikkeling van mensen hebben in mijn loopbaan centraal gestaan. Aanvankelijk in de gezondheidszorg, vervolgens als personeelsfunctionaris en inmiddels ruim 25 jaar als loopbaancoch.

Als HSP loopbaancoach is mijn begeleiding specifiek gericht op het aanpakken van werkgerelateerde problemen die te maken hebben met je sensitiviteit. Een passende werkplek is voor HSP, juist omdat de (werk)omgeving zoveel invloed kan hebben, nog meer dan voor anderen, van groot belang. Geen enkel mens is hetzelfde, zo ook geen enkele HSP. Tijdens het traject krijg je (meer) inzicht in je eigenschap. Je wordt je er bewust van hoe het bij jou werkt en wat jij nodig hebt om je prettig te voelen. Er is specifiek aandacht voor je talenten, kwaliteiten en valkuilen van jou als HSP en hoe je ervoor kunt zorgen op het werk in balans te kunnen blijven. Je krijgt concrete handvatten die je helpen om te kunnen floreren op je werk.

Lees meer

Als loopbaancoach zoek ik altijd naar een positieve benadering om mensen te begeleiden in hun weg naar werk. Centraal staan hierbij hun talenten en mogelijkheden die iemand nog heeft op de arbeidsmarkt. In mijn werkwijze ben ik praktisch ingesteld en richt ik mij op het motiveren en activeren van mensen in hun zoektocht naar passend werk. Als re-integratiespecialist heb ik ervaring op verschillende terreinen waaronder; re-integratie spoor 2 en 3, Werkfit, Naar Werk en Outplacement trajecten. Activiteiten die mogelijk gemaakt kunnen worden: Arbeidsmarktoriëntatie inzetten, kansen op de arbeidsmarkt in kaart brengen, onderzoeken scholingsmogelijkheden, balans werk/privé herstellen, arbeidsmogelijkheden vaststellen op basis van de aanwezige belastbaarheid, realiseren sollicitatie instrumenten, vergroten sollicitatievaardigheden, inzetten loopbaantesten en plaatsing in ander werk.

Lees meer

Een enthousiaste, betrokken, oplossings- en resultaatgerichte loopbaancoach. Jouw arbeidsmogelijkheden staan bij mij centraal. Ik heb een breed netwerk opgebouwd: van gezondheidszorg en (lokale) overheid tot bedrijfsleven en MKB. Mijn ervaring ligt op het gebied van coachen, begeleiden en trainen van klanten die een vraag hebben over outplacement, spoor 2, mobiliteit, verzuimvraagstukken en re-integratie.

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in het HRM-vakgebied, ben ik als loopbaancoach verder gegaan. Na 10 jaar ervaring heb ik mij in 2009 gevestigd als zelfstandig ondernemer en een jaar later heb ik mij aangesloten bij id Plein. 

Lees meer

Ik stel me luisterend en open op en ben oprecht geïnteresseerd in ieder mens. Ik ben als loopbaancoach praktisch, betrokken en ik houd graag het doel voor ogen. Ik stel graag samen met jou vast wat jouw drijfveren, waarden en kwaliteiten/vaardigheden zijn. Uiteraard moet duidelijk worden welk concreet doel je nastreeft. Ik ondersteun je bij dit denkproces, door samen met jou een stappenplan te maken. We zullen bespreken wat je zelf kan doen, wat je wilt leren, en wat ik kan doen.  Ik zal mijn netwerk inzetten en contacten leggen, als dat nodig is om voor jou deuren te openen.

Als het om wat voor reden dan ook hapert in je loopbaan is het goed om een pas op de plaats te maken. Het hebben van werk is immers een belangrijke pijler in het leven. Dat betekent dat je soms opnieuw keuzes moet maken ten aanzien van je loopbaan. Uit ervaring weet ik hoe onzeker het je kan maken als je basiszekerheid van een baan wegvalt.

Na voltooiing van mijn opleiding aan de hbo-opleiding 'Academie Mens Arbeid' werk ik al 30 jaar in de arbeidsbemiddeling en re-integratie. In al die jaren heb ik me bijgeschoold door diverse trainingen en opleidingen te volgen. 
 

Lees meer

Mijn expertise ligt al zo'n 25 jaar op het gebied van autisme & ADHD. De laatste 15 jaar heb ik mij vanuit mijn passie doorontwikkeld als Loopbaan- en Jobcoach.

Lees meer

Blog

id Plein - re-integratie voor kandidaten met autisme, ASS

Kansberoepen voor Autistische talenten: Ontdek de diversiteit van werkgebieden

Autisme spectrum stoornis (ASS) brengt een breed scala aan talenten en vaardigheden met zich mee. Het is belangrijk om te erkennen dat mensen met autisme in staat zijn om in verschillende beroepen uit te blinken. In deze blog verkennen we kansberoepen die niet alleen de unieke kwaliteiten van mensen met autisme benutten, maar ook bijdragen aan een inclusievere arbeidsmarkt.

Lees meer
id Plein - re-integratie, spoor 2, outplacement en loopbaancoaching voor vrouwen met autisme

Vrouwen en autisme: Ontdekking, Begrip en Empowerment

Autisme spectrum stoornis (ASS) is lange tijd beschouwd als een aandoening die voornamelijk mannen treft. Echter, recente inzichten en onderzoeken tonen aan dat autisme bij vrouwen vaak over het hoofd wordt gezien of verkeerd begrepen. In deze blog verkennen we het unieke gezichtspunt van vrouwen met autisme, van de uitdagingen tot de kracht van zelfontdekking en empowerment.

Lees meer
Artikel geplaatst i n HR Rendement in april 2024

Evidence Based HR: De Gouden standaard voor Effectief HR-beleid

In een tijd waarin de rol van HR-professionals belangrijker is dan ooit, biedt evidence based HR een robuust fundament om effectief beleid te voeren binnen organisaties. Deze benadering, die uitgaat van het gebruik van de best beschikbare kennis en data om beslissingen te onderbouwen, staat centraal in het artikel uit HR Rendement. Het benadrukt de cruciale rol die HR-professionals spelen in het bevorderen van een optimale werkomgeving en het realiseren van organisatiedoelen door medewerkers maximaal te laten presteren.

Het concept van evidence based werken is niet nieuw, maar de toepassing ervan binnen het HR-veld is van onschatbare waarde. Het gaat hier niet om een trend, maar om een fundamentele verschuiving in hoe beslissingen worden genomen. Dit artikel onderstreept de noodzaak voor HR-professionals om zich te wapenen met de beste beschikbare kennis en deze kritisch toe te passen in hun dagelijkse praktijk. Het betekent een verschuiving van intuïtie naar een meer analytische benadering, waarbij beslissingen worden gestaafd met concrete data en wetenschappelijk onderzoek.

De integratie van vier essentiële informatiebronnen: de kennis en ervaring van de HR-professional, de input van stakeholders, organisatorische data, en wetenschappelijke literatuur, vormt de kern van deze benadering. Dit artikel benadrukt hoe de combinatie van deze bronnen HR-professionals kan helpen om een meer gefundeerde en effectieve benadering van HR-beleid te ontwikkelen.

Tegelijkertijd wordt erkend dat de weg naar een volledig evidence based HR-beleid bezaaid is met uitdagingen. De beperkte blootstelling aan wetenschappelijke methoden en onderzoek binnen veel HR-opleidingen en de verleiding om te vertrouwen op populaire, maar ongefundeerde methoden, worden als significante obstakels benoemd. Het artikel biedt echter een leidraad om deze obstakels te overwinnen en moedigt HR-professionals aan om kritisch en methodisch te werk te gaan bij het evalueren van bestaande en nieuwe HR-praktijken.

Het bespreekt ook hoe evidence based HR niet alleen helpt om effectiever beleid te voeren, maar ook hoe het HR-professionals kan ondersteunen in hun professionele ontwikkeling en het versterken van hun positie binnen de organisatie. Door wetenschappelijke inzichten en data te integreren in het HR-beleid, kunnen professionals bijdragen aan duurzame organisatieontwikkeling en een positieve impact hebben op het welzijn en de carrière van werknemers.

Dit artikel biedt een inspirerende kijk op de toekomst van HR en illustreert het belang van een evidence based benadering in een steeds complexer wordende werkomgeving. Het is een must-read voor iedere HR-professional die streeft naar excellentie in hun vakgebied en die een positieve verandering wil bewerkstelligen binnen hun organisatie.

Lees meer
id Plein - autistische burn-out

Autistische Burn-out: Begrijpen, erkennen en herstellen

Autisme spectrum stoornis (ASS) brengt een unieke set uitdagingen met zich mee, en een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien is de autistische burn-out. Dit fenomeen treft velen met autisme en heeft een diepgaande impact op hun welzijn. In deze blog zullen we de autistische burn-out verkennen: van de oorzaken tot herstelstrategieën.

Lees meer
blog id Plein - spoor 2 re-integratie, systemisch werken

De onzin van systemisch werken

Welkom, lieve lezers, in de wondere wereld van re-integratie, waarbij we vandaag een kritische blik werpen op het fenomeen van systemisch werken. Ja, je hoorde het goed – het magische systeemgedoe waarbij we allemaal onze innerlijke familie moeten omarmen, onze organisatie opstellen als een bordspel en onze problemen toeschrijven aan

Lees meer