MET KENNIS EN KUNDE HELPEN WE JE VOORUIT

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Al meer dan 20 jaar specialist in outplacement en re-integratie

Je hebt een baan, maar wordt ziek. Dat is op zich al erg vervelend. Als je werkgever dan ook nog met ontslag dreigt, wordt de situatie extra naar. Je vraagt je af, wat zijn mijn rechten? Kan mijn werkgever mij ontslaan bij ziekte?


Ontslagbescherming bij ziekte

Om je gerust te stellen: ontslag bij ziekte is vrijwel nooit mogelijk. Gedurende de eerste twee ziektejaren geldt een zogenaamd opzegverbod. Dit houdt in dat een werkgever geen ontslagvergunning van het UWV kan verkrijgen als werknemer nog geen 2 jaar ziek is. Ontslag is dus niet mogelijk, zelfs al zou het financieel slecht gaan met de werkgever of er bij de werkgever een reorganisatie wordt doorgevoerd.


Ook ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter is slechts in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Denk daarbij aan ernstig verwijtbaar gedrag van de werknemer. Ontslag om reden van disfunctioneren zal in het algemeen niet mogelijk zijn.

Verder is alleen ontslag mogelijk in de volgende gevallen: ontslag in de proeftijd, bij faillissement van werkgever en ontslag op staande voet.

 

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Onze specialisten

Sinds 2008 werk ik als geregistreerd coach en mediator en sinds 2016 bij id Plein. Ik maak daar deel uit van het expertteam burn-out en stress. Deze groep van deskundigen hanteert een eenduidige aanpak voor klanten die met burn-out en stress te maken hebben. Daarbij maken we gebruik van onderbouwde kennis en verantwoorde praktijkervaringen.

Mijn positieve kijk op leven en werk draag ik graag over aan mijn klanten. Ik heb ruime ervaring als manager, staffunctionaris, projectleider, adjunct-directeur en docent in kinderopvang en onderwijs. Mijn kennis, vaardigheden en persoonlijkheid zijn in balans met elkaar. Mijn doelgerichte aanpak is praktisch en zakelijk. Resultaten zijn succesvol, door gebruik van zelfoplossend vermogen.

 

Lees meer

Een enthousiaste, betrokken, oplossings- en resultaatgerichte coach. Jouw arbeidsmogelijkheden staan bij mij centraal. Ik heb een breed netwerk opgebouwd: van gezondheidszorg en (lokale) overheid tot bedrijfsleven en MKB. Mijn ervaring ligt op het gebied van coachen, begeleiden en trainen van klanten die een vraag hebben over outplacement, 2e spoor, mobiliteit, verzuimvraagstukken en re-integratie.

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in het HRM-vakgebied, ben ik als loopbaanspecialist verder gegaan. Na 10 jaar ervaring heb ik mij in 2009 gevestigd als zelfstandig ondernemer en een jaar later heb ik mij aangesloten bij id Plein. 

{LISEquote item="ik-wens-nog-vele-mensen-jou-als-coach" action="detail"}

Lees meer

Werk dat bij je past, verbetert de kwaliteit van je leven. En omgekeerd, want als je goed ‘in je vel steekt’ verbetert dat de kwaliteit van je werk en jouw plezier daarin. Daar werken we aan. 

Een mooi idee over wat je gaat doen is pas goed, als het ook realiseerbaar is en ook dat stellen we vast. Met het resultaat zoeken we een werkomgeving waar je goed tot je recht komt. Met de kennis over hoe de arbeidsmarkt op dit moment jouw toekomstige functie werft, kom je sneller in gesprek bij je nieuwe werkgever. 

Met je nieuwe sollicitatie gesprekstechniek scoor je de aanstelling die wel bij je past. Aan de slag als zelfstandige? Het blijft voor mij heel boeiend werk, een bedrijf(je) te zien ontstaan. Samen werken we gestructureerd en pragmatisch aan het realiseren van de doelen van je ondernemingsplan. Ik werk al meer dan twintig jaar als ondernemer, arbeidsbemiddelaar en manager. Daarvoor heb ik, na een rechtenstudie en een productie logistieke opleiding, gewerkt in verschillende commerciële, adviserende en leidinggevende functies in de automatisering. 

Mijn stijl van werken is integer, persoonlijk en deskundig.

Lees meer

Vanaf 2009 werk ik als re-integratiecoach voor id Plein. Daarvoor heb ik voor andere re-integratiebedrijven gewerkt. Ik heb een innovatieve en pragmatische stijl van coachen. Ik coach het liefst mensen die via werk of activiteiten uiting willen geven aan wat hen drijft. Ik vind het een voorrecht deel uit te maken van een dergelijk scheppend proces.

Je kunt van mij een groot "tackle-vermogen" verwachten. Ik heb werkervaring opgedaan in uiteenlopende takken van sport. Ik heb in mijn leven veel gereisd en ook in diverse andere landen gewerkt. Onderwijs aan de Academie voor Expressie & Communicatie en andere mensgerichte opleidingen (trajectbegeleiding, jobcoaching, pastoraat- en coachopleiding) hebben mij toegerust met veel middelen en methodieken.

Lees meer

(Weer) op weg naar werk…


Soms loop je vast in de dingen die je doet. In je werk of in je dagelijkse leven. Je bent
op zoek naar hoe het anders kan, maar weet niet goed hoe. Dit geeft vaak onrust,
stress, een onbestemd gevoel. Of je merkt dat je nergens energie voor hebt of
misschien wel ziek bent geworden.


Maar hoe kom je hier weer uit? Dan kun je met veel vragen zitten… vragen als ‘dit wil
ik niet meer, maar wat dan’, ‘wat past er bij mij’, en hoe ga ik verder? Vragen die je
behoorlijk bezig kunnen houden. Hulp vragen is hierin een goede stap.
Het helpt om met een coach stil te staan bij wat er is, en te onderzoeken wat jij
nodig hebt om met plezier (en gezond) te werken. Ik loop hierin graag een paar
stappen met je mee.


Ik ben Trees Smeets en werk als loopbaancoach. Mijn missie is mensen te helpen
groeien, waarbij alles er mag zijn. Als ervaren coach, heb ik al tientallen mensen
mogen helpen de weg naar werk (weer) te vinden. Mijn ruime werkervaring, o.a. als
HR-adviseur en vertrouwenspersoon, weet ik goed wat er speelt in organisaties. Dit
maakt dat ik jou goed op weg kan helpen in jouw loopbaan, zodat je weer met
plezier (en gezond) kunt werken. Het levert je nieuwe energie en voldoening in je
werk (en je leven).


Mijn aanpak kenmerkt zich door ontspanning en inspanning. Het levert je de kracht
om de verandering uit jezelf te halen. Soms liggen verdriet, verlies en/of trauma ten
grondslag aan de strubbelingen die je ervaart. Daarom geven we alles aandacht wat
gezien wil worden. Vanuit een open en eerlijke houding bied ik je een veilige
bedding, waar er ruimte is voor jouw verhaal. Ik sluit aan bij wat jij nodig hebt en
ondersteun je om concrete stappen naar werk te maken.

Lees meer

Wat jij gewoon vindt, maakt jou bijzonder.

Achterhalen wat dat is dat jou bijzonder maakt, daar help ik je graag bij. Ik ben mensgericht en resultaatgericht. Met een achtergrond als coach, econoom en meditatieleraar breng ik aandacht mee en analyse, zodat de klant snel en met plezier stappen zet in re-integratie en loopbaan.

Ik heb een breed netwerk in Rotterdam en omstreken in overheid, communicatie, cultuur, dienstverlening, financieel-economisch werk, industrie en ICT, onderwijs en wetenschap, transport, welzijn, zorg.

Sinds 2008 werk ik als coach, daarvoor 18 jaar als econoom in profit en non-profit.

Lees meer

Als mens ‘struikelen of vallen’ we helaas allemaal wel eens in het leven. De één valt dan wat harder dan de ander. Ook niet iedereen krijgt dezelfde hoeveelheid geluk of pech. De manier waarop je om kunt gaan met de tegenslagen in het leven, en de keuzes die je hierin maakt voor jezelf, zijn voor iedereen anders. Grijp je bijvoorbeeld geboden hulp aan wanneer dit nodig is? En de keuzes die je vervolgens moet gaan maken, passen die bij wat jij écht wilt als mens?  

Na mijn werkzame jaren als hulpverlener en therapeut in de reguliere jeugdhulpverlening en psychiatrie (GGZ) heb ik me laten omscholen tot Vitaliteitskundige en Coach. Als expert in Gedragsverandering, Motivatie, Energie en Veerkracht help ik je heel erg graag bij het herpakken of meer grip krijgen op jouw werk en leven. Hierbij maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen effectieve methodes zodat jij je weer goed en waardig kunt voelen. Dit om een fijn en zinvol leven, en daarbij horende functie in werk, te kunnen verkrijgen.

Dit doe ik door samen heel goed te verkennen wat je wensen zijn en te kijken wat jij vooral heel erg belangrijk vindt? Maar ook te ontdekken wat je nog nodig hebt en kunt leren? 

Als re-integratie coach help ik je in de te nemen stappen op weg naar die nieuwe passende job. Hiervoor helpt het vaak zaken ook concreet te veranderen. Dat vraagt hulp, ondersteuning maar vaak ook trainen en oefenen. En als dit dan gelukt is hoe hou je je nieuwe werk en fijne leven dan voortaan gemakkelijker vol? Ik kijk mee waarin ik je kan ondersteunen maar ben altijd doelgericht voor het beste en meest passende resultaat voor jou.

Door mijn contactuele vaardigheden, analytisch vermogen en sensitiviteit hoop ik het traject op een prettige manier voor je te laten verlopen maar ben ik ook eerlijk en kritisch als het proces hier om vraagt. Vanuit eerlijke communicatie komen we samen verder. Samenwerking is voor mij daarom een belangrijk sleutelwoord.

Mijn werkgebied is Eindhoven en de Brabantse Kempen. Maar omdat ik ook e-coaching aanbiedt werk ik met plezier met mensen door het gehele land.
 

Lees meer

Mijn motto luidt: 'Mijn cliënten zoeken nieuw of ander werk en dan kan ik ze het beste helpen als ik zo veel mogelijk bedrijven ken en leer kennen.' Als loopbaancoach creëer en onderhoud ik een enorm netwerk van werkgevers. Ik zet me met hart en ziel in om bijvoorbeeld arbeidsongeschikte jongeren (Wajong) aan een baan te helpen of mensen die langer dan een jaar in de WW zitten of in de Ziektewet. Ik wil ze stimuleren en op weg helpen naar werkgeluk. Ook startende ondernemers geef ik het juiste zetje in de rug.

In 2003 zat ik in dezelfde situatie als de meeste van mijn cliënten: ik raakte arbeidsongeschikt en wilde toch weer aan de slag. De coaching zet ik in op basis van mijn eigen ervaringen en theoretische kennis. In het outplacementtraject stootte ik soms mijn hoofd, maar ik zette steeds weer twee stappen vooruit. Die eigen ervaring zet ik in voor al mijn cliënten. Authenticiteit, dat is mijn kracht; ik weet waar ik over praat. 

Lees meer

Blog

Assertiviteit in de coachingspraktijk

Assertiviteit is een belangrijk en veel voorkomend thema in re-integratie. Wat maakt dat dit een belangrijk thema is en hoe krijg je niet-assertieve clienten assertief? In deze blog vertel ik mijn persoonlijke ervaringen als coach met dit thema. Ik ben erg benieuwd wat er vanuit wetenschappelijk oogpunt over dit thema te melden valt. Wat is jouw visie op assertiviteit? 

Lees meer

PTSS en re-integratie

In de praktijk zien wij in re-integratietrajecten regelmatig cliënten met de diagnose PTSS. De verzekeringsarts heeft vastgesteld dat er benutbare mogelijkheden zijn en heeft belemmeringen in kaart gebracht, de arbeidsdeskundige heeft suggesties gedaan voor geschikte functies en de cliënt geeft vaak aan graag weer aan de slag te willen.

Lees meer

Rico Verhoeven knokt voor werk

Al jaren delen zijn fans hun verhalen met hem. De afgelopen maanden zijn dat vooral veel verdrietige verhalen van mensen die door corona hun baan of bedrijf zijn kwijtgeraakt.

Lees meer

Outplacement: juist nu onmisbaar

Outplacement is geen overbodige luxe. Nu bedrijven, als gevolg van corona, massaal personeel moeten ontslaan, is de begeleiding van medewerkers naar een nieuwe baan echter een uitgelezen kans. Voor werkgever én werknemer.

Lees meer