Dag Marian, succes in je droombaan

Marian heeft zo haar ‘eigenaardigheden’, die haar bakken energie kosten in haar werk. Jarenlang weet ze zich steeds weer net voldoende op te laden voor de volgende werkdag. Wanneer haar broer ziek wordt en een aantal maanden later overlijdt, verliest ze haar wankele evenwicht. Hoe krampachtiger ze probeert de controle te hervatten, hoe meer grip ze verliest. Uiteindelijk valt het doek en komt ze in de hulpverlening terecht. Daar krijgen haar eigenaardigheden een label en ontvangt ze tools om er mee om te leren gaan. Dan komt het er op aan om het geleerde in praktijk te gaan brengen.

Marian komt bij Patricia Deul, coach bij id Plein, in begeleiding voor een werk-fit traject. Ze wil graag weer werken, maar zit vol onzekerheden. Wat als het weer mis gaat? Welke werkgever zit op haar te wachten? Kan ze het nog wel? Ze heeft zo weinig energie, hoe moet dat dan? Met coach Patricia maakt ze kleine stapjes. Elk stapje is een kleine overwinning en sterkt haar in haar zelfvertrouwen. Patricia regelt een werkervaringsplek op het hoofdkantoor van id Plein.

Marian houdt zich bezig met communicatie en helpt onder andere de nieuwe website te implementeren. Ze werkt drie ochtenden in de week, om gesloopt thuis te komen en haar bed in te duiken. Maar het levert ook positieve energie op, als ze voelt: “Ik kan dit!” Haar deskundigheid komt weer boven drijven, ze krijgt geleidelijk aan meer concentratie en focus. In het begin heeft Marian veel bevestiging nodig en vindt ze het heel moeilijk om feedback geen afbreuk aan haar herwonnen zelfvertrouwen te laten doen. Ook vindt ze het lastig om prioriteiten te stellen, in haar enthousiasme om een bijdrage te leveren. Maar ze ontwikkelt zich goed.

Patricia stimuleert Marian om ook op haar passies in te zoomen. Marian is een echte dierenliefhebber. In een opwelling besluit zij haar hart te volgen en informeert zij bij haar dierenarts of ze een dagje mee mag draaien met de dierenartsassistentes, puur ter oriëntatie. De dierenarts vraagt om haar cv en nodigt haar de volgende dag al uit voor een kennismakingsgesprek. Zij is onder de indruk van haar cv en biedt Marian aan om de marketing te komen opzetten en uitvoeren. Een echte droombaan!

En zo kondigde Marian deze week haar afscheid bij id Plein aan. In een mail aan haar collega’s schrijft Marian: “Ik vind het erg leuk om dit zo uitgebreid met jullie te delen, omdat dit volgens mij de kern van id Plein is. Zowel mijn werkervaringsplek op kantoor, als de begeleiding van Patricia hebben mij echt op het juist pad gezet. Ik had van te voren niet gedacht dat het zo geweldig zou uitpakken. Ik ben er érg blij mee.”

Dag Marian, we hebben leuk samengewerkt. Veel succes in je droombaan!

—————
Dit blog is geschreven door Leontine van Gelderen. Wil je reageren? Stuur dan een bericht naar blog@idplein.nl.