Een geschenk uit de hemel

Het verhaal van Henriette illustreert op prachtige wijze de uitleg over zelfeffectiviteit: zonder het vertrouwen iets met succes te kunnen afronden, beginnen mensen er vaak niet eens aan. Vertrouwen te kunnen slagen geeft de motivatie om er voor te gaan.

Henriette werkt zes jaar in een sector waar ze niet voor gekozen heeft. Aanvankelijk beleeft ze nog veel plezier, maar het werk gaat haar steeds meer moeite kosten. Steeds vaker komt ze thuis met het gevoel dat alle energie uit haar gezogen is. 

Hoewel haar verlangen naar een nieuwe uitdaging groeit, onderneemt ze hierop geen actie. Ze heeft geen idee welke stappen ze zou moeten zetten en gaat er bovendien vanuit dat geen werkgever een 57-jarige wil aannemen. 

Per toeval komt ze in gesprek met Marianne de Jonge. Marianne hoort haar vertellen dat ze niet verwacht in deze functie haar pensioen te kunnen halen en vraagt haar daarop door. Als Marianne haar overtuigt van de mogelijkheden, grijpt Henriette de kans op ander werk met beide handen aan en gaat een loopbaantraject in. 

Door de gesprekken met Marianne kijkt ze bewuster naar vacatures en vindt ze de moed om te solliciteren. Henriette werkt nu met veel plezier in een nieuwe functie. Omdat het tijdelijk werk is, lopen de gesprekken met Marianne nog even door. Henriette is vol vertrouwen dat zij die leuke baan zal vinden waar ze tot aan haar pensioen kan werken. Het loopbaantraject met Marianne kwam voor haar ‘als een geschenk uit de hemel’. 

Vond je dit interessant? Delen wordt zeer gewaardeerd :-)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blogs over re-integratie, spoor 2 en evidence based werken in coaching en HR

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

WW - Casemanagement

Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…