Weten wat je waard bent

Een werkneemster werkt al meer dan 28 jaar bij dezelfde werkgever als ze boventallig wordt. Ze moet op zoek naar ander werk, maar ze is ervan overtuigd dat – na zo’n lang dienstverband bij dezelfde werkgever – het heel moeilijk wordt om werk te vinden in een andere branche of sector. 

Ze heeft geen idee welke sectoren en organisaties haar aanspreken. Ook is ze zich niet bewust van wat haar kwaliteiten zijn, waar haar interesses liggen, wat haar motiveert en wat voor haar belangrijke (werk)waarden zijn. Bij haar werkgever had ze hier nooit over hoeven nadenken. 

Stap voor stap brengen we alles in kaart, met de focus op wat ze kan in plaats van wat niet. Door het opschrijven van al haar kwaliteiten en kennis, ziet ze wat haar toegevoegde waarde is voor een potentiële werkgever. 

De resultaten vatten we samen in een functie/beroep. Voor de werkneemster is het snel duidelijk welke richting ze op wil en in welke organisaties ze zich thuis zou voelen. Het lukt haar steeds beter om dit in haar cv en motivatiebrief te beschrijven. Ook merkt ze dat ze met meer vertrouwen naar een netwerk- of sollicitatiegesprek gaat.

Binnen 3 maanden nadat ze bij haar werkgever is gestopt, heeft ze een nieuwe baan gevonden. In een heel andere sector en die past bij haar wensen.