Werkfit: Nuttig werk geeft nieuwe energie

Coachen vanuit je specialisme en met een evidence based aanpak. Irma Kiljan laat met een praktijkvoorbeeld de impact van een werkervaringsplek zien. 

Vanuit een Werkfit traject meldt UWV een vrouw van begin 40 aan. De vrouw is op dat moment een hoopje ellende. Ze heeft zulke zware beperkingen dat ze het idee heeft niets meer te kunnen. Ze voelt zich minderwaardig; iedereen in haar omgeving werkt en zij heeft niet eens de energie om met haar dochter iets te ondernemen.

Bij aanvang van het traject kijken we uitgebreid naar wat ze nu doet en wat ze denkt dat ze zou kunnen/willen. Op basis van het ontstane profiel vinden we een werkervaringsplek bij een dagbesteding voor kwetsbare jongeren. Regelmatig heb ik contact met haar coach bij UWV en met de werkgever. Rustig bouwt ze in uren en werkzaamheden op, ze wordt steeds sterker, De meiden vragen naar haar, ze voelt zich nuttig en voldaan.

Het gaat inmiddels zo goed, dat de werkgever haar een baan biedt. Eind van de week zitten we, met UWV en werkgever, bij elkaar om spijkers met koppen te slaan inzake een opleiding.