doen wat werkt

Re-integratie 2e spoor

Je hebt een contract, maar je bent ziek geworden. En nu heeft je huidige werkgever geen passend werk meer voor. Je moet een 2e spoor traject in. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Hoe werkt het en wat houdt het in? Wij kunnen je daarmee helpen.

"Er ging een wereld voor mij open"

Patricia was heel duidelijk in de doelstelling en werkwijze. Ze waarschuwde me, dat het niet altijd fijn, doch noodzakelijk zou zijn en hield zoveel als maar mogelijk rekening met mijn aandoening. Zodra het mogelijk was, heb ik afspraken per mail met haar kunnen maken en hoefde ik niet zo frequent naar haar toe te komen. En na de periode van de reïntegratie heb ik ook nog af en toe kunnen mailen. Met een update.

Ik heb enorm veel geleerd in de periode van onze contacten. Ik had al bijna 30 jaar niet gesolliciteerd; er ging een wereld voor mij open.

Cliënt van Patricia Deul

id Plein heeft al meer dan 15 ervaring met deze trajecten. Bij ons ziet een 2e spoor traject er als volgt uit:

Samen met een coach ga je je oriënteren op je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarbij houden we natuurlijk rekening met de beperkingen die je vanuit gezondheidsklachten hebt en de richtlijnen vanuit de Wet verbetering poortwachter. Samen met een professionele loopbaancoach onderzoek je in welke functies jij optimaal tot je recht komt. We houden hierbij natuurlijk rekening met je fysieke/mentale bewerking, en we kijken naar jouw kennis, competenties en affiniteit.

Dit doen we vooral door praktisch aan de slag te gaan. Door opdrachten, sollicitaties, netwerkgesprekken en verkennende stages, ervaar je welk werk nu voor jou passend is. Je coach ondersteunt je bij je profilering naar  nieuwe werkgevers. Hij of zij maakt daarbij gebruik van het eigen, landelijke (id Plein)netwerk om baaningangen te creëren. Wanneer je op een nieuwe werkplek start, blijft jouw coach als sparringpartner beschikbaar, om je te helpen je nieuwe baan tot een succes te maken.

Dit is in een notendop het 2e spoor traject bij id Plein. Ongetwijfeld heb je nog vragen of vind je het fijn jouw situatie persoonlijk (en vrijblijvend!) met een medewerker te bespreken. Ons arbeidsmobiliteitsteam staat voor je klaar. Je kunt ons bereiken op 085 - 049 5165 of een bericht sturen naar arbeidsmobiliteit@idplein.nl.

 

Neem contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Outplacement

Je hebt een vast contract, maar raakt je baan kwijt. Hoe nu verder? Waarschijnlijk heeft jouw werkgever je een outplacement...

Lees meer

Outplacement à la carte

Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld: Bootcamp​  Na de intake...

Lees meer

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na...

Lees meer

Jobcoaching

Je hebt een baan, maar je loopt structureel tegen een beperking aan. Als je hier niets aan doet, loop je de kans dat je steeds...

Lees meer

Starten als zzp'er of met een eigen bedrijf

Klaar voor de start? Als je als zelfstandige aan de slag wilt, wil je eerst weten of je bedrijfsidee levensvatbaar is. Het...

Lees meer

Transitievergoeding

Je hebt een transitievergoeding ontvangen, maar wat kun je eigenlijk met deze vergoeding? Wij kijken graag samen met jou naar...

Lees meer