Outplacement

Je hebt een vast contract, maar raakt je baan kwijt. Hoe nu verder? Waarschijnlijk heeft jouw werkgever je een outplacement traject aangeboden en ben je je nu aan het oriënteren. Of je bent uit eigen initiatief op onderzoek gegaan. Welkom! Hieronder zetten we uiteen hoe een outplacement traject bij ons werkt. Mocht je meer informatie nodig hebben, of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met ons via 085 – 049 5165 of stuur een bericht naar outplacement@idplein.nl

 

Outplacement

Wat houdt het in?

In een outplacement traject ga je, ondersteund door een loopbaanadviseur – jouw loopbaancoach, op zoek naar een nieuwe baan. Samen kijken jullie welke mogelijkheden voor jou passend zijn en wat je juiste manier is om te solliciteren.

Wat voor werk zoek je?
Samen met jouw loopbaancoach inventariseer je jouw kwaliteiten, talenten en wensen en toetsen je ze tegen de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hierin worden ook jouw beperkingen meegenomen, zodat er opties uitrollen die écht haalbaar zijn.

Waar zoek je naar werk?
In de laatste jaren is er veel veranderd in hoe bedrijven personeel werven. Er zijn allerlei online kanalen die je kunt gebruiken, zoals LinkedIn, Twitter en Facebook. Maar ook netwerken blijft belangrijk. Samen met jouw loopbaancoach inventariseer je wat jouw netwerk is en gaan jullie op zoek naar interessante aanknopingspunten. Jouw coach heeft zelf ook een netwerk waar je gebruik van kunt maken.

Hoe presenteer je jezelf?
Als je gaat solliciteren moet je jezelf in verschillende kanalen presenteren: je sollicitatiebrief natuurlijk, maar ook je online profielen zoals LinkedIn, Twitter en Facebook, en uiteindelijk het sollicitatiegesprek. Samen met jouw loopbaancoach brengen jullie in kaart wat je al goed kunt en waar je ondersteuning op nodig hebt. Er zijn diverse trainingen die je kunt volgen, of misschien heb je genoeg aan tips & trucs en lekker oefenen.

Marja Bleijerveld, 464x600, 20180511

"Ik had dit niet alleen kunnen doen"

"Marja heeft mij een aantal jaren geleden geholpen aan een baan bij Pearle in IJsselstein. Ik werk er nu 4 jaar met nog steeds heel veel plezier. Ik wilde je nogmaals bedanken voor alles wat je voor me hebt gedaan. Dit was anders nooit gelukt, tenminste, ik had dit niet alleen kunnen doen."

Cliënt van Marja Bleijerveld-Hauer

Outplacement​ ​à​ ​la​ ​carte

Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld die wij aanbieden in ons programma outplacement à la carte: de bootcamp, actiegerichte outplacementbegeleiding, additionele workshops en extra services. 

id​ Plein

Wij werken altijd op basis van individuele begeleiding. We helpen je actief je traject aan te gaan en zullen je motiveren om aan het werk te gaan voor werk. Ons doel is het bereiken van duurzame resultaten.

 • id Plein heeft een landelijk netwerk van loopbaancoaches. Je kunt zelf jouw loopbaancoach kiezen, zodat je zeker weet dat je met de juiste persoon gaat samenwerken.
 • Onze loopbaancoaches hebben diverse specialiteiten en deskundigheden. Ook hierin kun je zelf kiezen wat voor jou belangrijk is.
 • Daarnaast biedt id Plein een grote diversiteit aan cursussen en workshops die je kunt volgen, zodat je echt kunt werken aan datgene wat jou verder gaat helpen.

Wil je meer weten over onze outplacement dienstverlening of heb je een vraag die nog niet beantwoord is? Bel ons dan op 085 – 049 5165 of stuur een bericht naar arbeidsmobiliteit@idplein.nl.

Eerst kennismaken met een loopbaancoach?

Onze outplacement coaches zitten door het hele land. Klik hier voor onze outplacement specialisten in de buurt van AmsterdamRotterdamDen HaagUtrechtEindhovenGroningenTilburgAlmereBredaNijmegenApeldoornArnhemHaarlemEnschedeHaarlemmermeerAmersfoortZaanstadDen BoschZwolleZoetermeerLeeuwardenLeidenMaastrichtEdeDordrechtAlphen aan den RijnWestlandEmmenAlkmaarDelftVenlo, en Deventer

 

Kennismaking aanvragen

  pexels-photo-4098228

  Gerelateerde diensten

  Outplacement à la carte

  Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld: Bootcamp​  Na de intake…

  Re-integratie 2e spoor

  Je hebt een contract, maar je bent ziek geworden. En nu heeft je huidige werkgever geen passend werk meer voor. Je moet een 2e…

  Loopbaancoaching

  Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

  Jobcoaching

  Je hebt een baan, maar je loopt structureel tegen een beperking aan. Als je hier niets aan doet, loop je de kans dat je steeds…

  Starten als zzp'er of met een eigen bedrijf

  Klaar voor de start? Als je als zelfstandige aan de slag wilt, wil je eerst weten of je bedrijfsidee levensvatbaar is. Het…

  Transitievergoeding

  Je hebt een transitievergoeding ontvangen, maar wat kun je eigenlijk met deze vergoeding? Wij kijken graag samen met jou naar…

  Direct kennismaken?

  Plan een kennismaking in

  Heb je meer informatie nodig?