Re-integratie spoor 2;
Wat is een re-integratie spoor 2 traject?

Als je met medische klachten voor je werk uitvalt en de bedrijfsarts aangeeft dat je beschikt over ‘benutbare mogelijkheden’, is de re-integratie in eerste instantie gericht op terugkeer in de eigen functie of aangepaste werkzaamheden binnen de organisatie. Als bij de organisatie waar je werkt geen duurzaam passend werk voor je (te creëren) is, of als niet gegarandeerd is dat je binnen de wettelijk bepaalde periode voldoende hersteld bent (spoor 1), dan verplicht UWV de inzet van een spoor 2 re-integratie traject bij het ingaan van je tweede ziektejaar. Het doel van een spoor 2 re-integratie traject is het vinden van duurzaam passend werk bij een andere werkgever. Spoor 1 blijft hiernaast doorlopen indien dit niet uitgesloten is.

Hoe werkt het en wat houdt het in? Wij kunnen je daarmee helpen.

Patricia Deul, 464x600, 20180511

"Er ging een wereld voor mij open"

Patricia was heel duidelijk in de doelstelling en werkwijze. Ze waarschuwde me, dat het niet altijd fijn, doch noodzakelijk zou zijn en hield zoveel als maar mogelijk rekening met mijn aandoening. Zodra het mogelijk was, heb ik afspraken per mail met haar kunnen maken en hoefde ik niet zo frequent naar haar toe te komen. En na de periode van de re-integratie heb ik ook nog af en toe kunnen mailen. Met een update.

Ik heb enorm veel geleerd in de periode van onze contacten. Ik had al bijna 30 jaar niet gesolliciteerd; er ging een wereld voor mij open.

Cliënt van Patricia Deul

Opbouw van een adequaat spoor 2 re-integratietraject

In het kort bestaat een spoor 2 re-integratie traject uit de volgende onderdelen:
• oriëntatie-/focusfase
• sollicitatiebegeleiding
• bemiddeling & jobhunting

Oriëntatie-/focusfase In deze fase brengen we in een loopbaanonderzoek de competenties in kaart en vertalen deze naar concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Eventuele belemmerende emoties over het te verwachten verlies van de oude werkplek buigen we middels coaching om naar een positieve, actief gerichte houding. Deze fase sluiten we af met een zoekprofiel dat scherp is afgestemd op het persoonsprofiel. In het zoekprofiel is opgenomen naar welke functies we gaan solliciteren en aan welke randvoorwaarden een nieuwe werkkring moet voldoen om daar goed te kunnen functioneren.

Sollicitatiebegeleiding De loopbaancoach gaat in op het benutten van de diverse wervingskanalen, het opstellen van een cv, sollicitatiebrieven schrijven, voorbereiding op sollicitatiegesprekken en ondersteunt in het netwerken en dergelijke. Omdat veel 2e spoorkandidaten, wegens de medische beperkingen, niet kunnen terugkeren in hun eigen functie, is het wenselijk dat zij werkervaring opdoen in een nieuwe werkkring en vaak ook in een nieuwe branche. De loopbaancoaches van id Plein zetten naast het zoeken van reguliere banen parallel een stage- of werkervaringsplek in. Onze ervaring leert dat het ‘doen’ een positief effect heeft op het vervolgtraject en uiteindelijk op de nieuwe loopbaan van de medewerker.

Bemiddeling & jobhunting Individuele, intensieve bemiddeling en jobhunting naar werk, waarbij de loopbaancoach gericht bedrijven met mogelijke
vacatures benadert. De loopbaancoach maakt daarbij gebruik van het eigen netwerk en boort nieuwe netwerken aan.

Dit is in een notendop het spoor 2 traject bij id Plein. Ongetwijfeld heb je nog vragen of vind je het fijn jouw situatie persoonlijk (en vrijblijvend!) met een adviseur te bespreken. Ons arbeidsmobiliteitsteam staat voor je klaar. Je kunt ons bereiken op 085 – 049 5165 of een bericht sturen naar spoor2@idplein.nl.

Sollicitatie-inspanningen en aanvaarden passende arbeid

Vanuit wet- en regelgeving (WIA, WW, Wet verbetering
poortwachter) worden van een werknemer inspanningen
verlangd met betrekking tot re-integreren en solliciteren.

Van een werknemer wordt gevraagd dat hij op zoek
gaat naar passende arbeid. Passende arbeid is alle
arbeid die op de arbeidsmarkt voorkomt en die kan
worden verkregen op grond van medische beperkingen
enerzijds en opleidings- en arbeidsverleden anderzijds,
op eigen niveau of één niveau lager. Ook functies die
wellicht wat minder aanspreken zullen moeten worden
geaccepteerd. Een werknemer kan dan later alsnog
zelf een keuze maken om verder te kijken naar ander
werk.

Mocht een werknemer een andere baan vinden
tegen een lager maandloon, dan heeft een werknemer
gedurende de eerste twee jaar van ziekte (de periode
van loondoorbetalingsverplichting van de huidige
werkgever) nog recht op aanvulling, in het eerste jaar
doorgaans tot 100% en in het tweede jaar tot 70% van
het oude loon vanuit het oude dienstverband (zie je
cao of arbeidsovereenkomst).

id Plein - spoor 2 re-integratie
id Plein - spoor 2 re-integratie

Rechten & plichten

Wij vermelden een aantal rechten en plichten uit de
Wet Verbetering Poortwachter die voor werknemers
tijdens het spoor 2 re-integratie traject van belang zijn.

Als werknemer heb je recht op:
 • (gedeeltelijke) loondoorbetaling tijdens de eerste
  twee jaar van jouw arbeidsongeschiktheid (op
  voorwaarde dat je meewerkt aan je re-integratie);
 • het laten uitvoeren van een deskundigenoordeel (second opinion) door het UWV indien het re-integratieproces dreigt vast te lopen en je er niet uit komt met je werkgever.
 •  
Als werknemer ben je verplicht om:
 • actief mee te werken aan je re-integratie;
 • alle mogelijkheden voor werkhervatting te benutten: in het eigen werk, in ander werk in het eigen bedrijf of in werk bij een andere werkgever;
 • mee te werken aan een training, behandeling of
 • begeleiding die de re-integratiecoach, casemanager of bedrijfsarts voorschrijft.

Ben je niet volledig aan het werk en vraag je na bijna twee jaar een WIA-uitkering aan?

Dan controleert UWV het Re-integratieverslag.
Daaruit moet blijken:

 • dat het 2e spoortraject tijdig is gestart;
 • dat in het traject een duidelijk plan van aanpak gevolgd is;
 • welke activiteiten zijn ingezet, waarom en met welke resultaten;
 • dat geen re-integratiekansen gemist zijn en er geen stagnatie is geweest;
 • dat gedurende het 2e spoortraject actief gesolliciteerd is, met overzicht;
 • dat je beschikt over goede sollicitatievaardigheden, waardoor je na het traject zelfstandig verder kunt solliciteren.

 

Wanneer bovenstaande punten niet in orde lijken te zijn, dan wordt het recht op een WIA-uitkering (tijdelijk) opgeschort.

Kennismaking aanvragen

  pexels-photo-4098228

  Gerelateerde diensten

  Outplacement

  Je hebt een vast contract, maar raakt je baan kwijt. Hoe nu verder? Waarschijnlijk heeft jouw werkgever je een outplacement…

  Outplacement à la carte

  Om op individuele situaties en behoeften in te spelen, hebben wij 4 modules ontwikkeld: Bootcamp​  Na de intake…

  Loopbaancoaching

  Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

  Jobcoaching

  Je hebt een baan, maar je loopt structureel tegen een beperking aan. Als je hier niets aan doet, loop je de kans dat je steeds…

  Starten als zzp'er of met een eigen bedrijf

  Klaar voor de start? Als je als zelfstandige aan de slag wilt, wil je eerst weten of je bedrijfsidee levensvatbaar is. Het…

  Transitievergoeding

  Je hebt een transitievergoeding ontvangen, maar wat kun je eigenlijk met deze vergoeding? Wij kijken graag samen met jou naar…

  Ontdek onze unieke evidence-based aanpak

  Onze aanpak is praktisch en persoonlijk, waarbij we zoeken naar de optimale match tussen kwaliteiten, persoonlijke waarden en ambities, eventuele belemmeringen en de vraag op de arbeidsmarkt. Daarbij werken we niet met een standaardmethode, maar bouwen het traject op maat.

  Doen wat werkt” is ons motto, al bijna 25 jaar. We zijn uniek in Nederland met onze evidence-based aanpak. Dit betekent dat wij werken op basis van de best beschikbare kennis, met methoden en instrumenten die bewezen effectief zijn.

  Onze loopbaancoaches hebben een ruime ervaring. Gecombineerd met een grondige persoonlijke analyse, effectieve methodes en een dosis empathie en humor, maken we ons motto waar.

  Damla BulutDamla Bulut ★★★★★ Voor mijn re-integratie vorig jaar nam ik contact op met drie bureaus, twee daarvan uit mijn woonplaats (Zwolle). Ik kon bij het ene bureau niet op korte termijn geholpen worden en het andere bureau zou uitzoeken met wie ik een gesprek kon krijgen. Gelukkig had ik succes bij het derde bureau, namelijk bij id Plein in Heino. Ik kon vrij direct een afspraak maken en had een fijn klikgesprek met Christi (mijn coach), ik wist vanaf het begin dat ik echt begrepen en geholpen zou worden. Het werkfit-traject was goed gedefinieerd en opgesteld, met duidelijke stappen en doelen. Eigen inbreng werd gestimuleerd en gewaardeerd, hierdoor voelde het als een ontwikkelproces ipv aaneengeschakelde opdrachten/verplichtingen. Mijn complimenten aan Id plein en aan Christi! Ik raad ze beiden hartelijk aan! Je zult er geen spijt van krijgen!Lubertha HofstedeLubertha Hofstede ★★★★★ Mede op advies van mijn re-integratiebegeleider gekozen voor een coachingstraject bij Marjolein Kalter vanwege het feit dat ze snel 'to the point' kan komen. En daar heb ik géén spijt van! Al snel voelde ik mij vertrouwd, voor mij een heel belangrijk aspect, waardoor ik mij ook kwetsbaar op heb durven stellen. Marjolein weet waar ze het over heeft, is respectvol, tevens kritisch en concreet en maakt je bewust van je eigen handelen. De begeleiding van Marjolein heb ik dan ook als zeer waardevol ervaren.esmiranda lintsesmiranda lints ★★★★★ Erg fijne ervaring gehad super lieve vrouw die mijn erg fijn geholpen heeft tijdens de re-intergratie traject.Erg behulpzaam en kijk naar alle mogelijkheden en wat echt passend is qua werkzaamheden die ik leuk vond en kwam met super leuke ideen qua werk wat ik zelf niet had gezocht en of over nagedacht zelfs.Al met al id-plein 2 re-intergraties coachen mogen hebben gehad beide waren professioneel in hun vaak gebied.Leo VisserLeo Visser ★★★★★ Fijne club mensen bij ID-plein. Zelf voornamelijk contact gehad met Pauline een heel fijn persoon om door begeleid te worden in mijn re-integratie traject. Professioneel en vooral een luisterend oor. Gevoel voor humor maar ook serieus in haar aanpak. Ik kan ID-plein iedereen aanbevelen die zoekt naar een goede re-integratie partij. Met gemak 5 sterren.Patrick RustPatrick Rust ★★★★☆ GoedLevi van WijngaardenLevi van Wijngaarden ★★★★★ Goede begeleiding en professionele organisatiePetra FaberPetra Faber ★★★★★ kijken samen met jouw wat de mogelijkheden zijn om mij te laten omscholen. Dit kunnen ze doormiddel van verschillende testen. Denken met je mee.sijtie jongsmasijtie jongsma ★★★★★ Ik heb de gesprekken met Diny als zeer prettig ervaren.Diny kan heel goed luisteren en laat je nadenken over oplossingen en adviseert daarin op een wijze die niet dwingend is. Diny laat je in je waarde en geeft je de mogelijkheid tot kritisch nadenken over jezelf en de situatie waarin je je bevindt. Het is fijn om te voelen dat je er niet alleen voor staat. Ook in de toekomst wil ik graag het contact behouden en worden voorzien van de nodige informatie. Bedankt voor de prettige samenwerking.Margret OverkampMargret Overkamp ★★★★★ Een prettig coachingstraject met verhelderende gesprekken.Coos heeft goed geluisterd naar mijn verhaal, op een positieve manier doorgevraagd, me laten kijken naar mijn gevoel en handelen énruimte en tijd te geven.Nu heb ik een juiste en heldere keuze kunnen maken.Nicole HurkmansNicole Hurkmans ★★★★☆ In het begin was er wat onduidelijkheid over hoe, wat en waarom. Dat lag ook aan de samenstelling en instelling van de groep. Onder begeleiding van Coos Bahlman kwam er meer structuur en posititviteit. De bijeenkomsten heb ik zinvol en gezellig ervaren. Met afwisseling in aanbod.Diny van den BoutDiny van den Bout ★★★★★ idPlein doet wat werkt! En doet dat met hart en oog voor de wensen en belangen van cliënten.Stef BreukelaarStef Breukelaar ★★★★☆ Ik heb de afgelopen maanden een 12-tal coachingsgesprekken gehad met Coos Bahlmann. Ik heb deze gesprekken als zeer prettig ervaren. Coos is iemand die goed kan luisteren en doorvraagt waar het nodig is. Hij heeft mij van goede adviezen voorzien en heeft mij t.a.v. LinkedIn een aantal handige tips aan de hand gedaan. Hiermee heb ik duidelijk meer hits op LinkedIn, waardoor mijn kans op een baan aanmerkelijk is gegroeid.Ik kan Coos van harte aanbevelen als er behoefte is aan coaching en loopbaanbegeleiding.Doortje Tilleman-GoossensDoortje Tilleman-Goossens ★★★★☆ Coos geeft met een frisse blik en op inspirerende wijze invulling aan het coachingstraject. De sessies bereidt hij terdege voor.Jan Willem van NugterenJan Willem van Nugteren ★★★★★ Door de rust en de nuchterheid van Diny was het heel prettig de sessies bij te wonen. Doordat zij niet met allerlei oplossingen kwam, kon (en moest) men door onderling over tal van vragen te praten, leren van elkaar en inzicht verkrijgen in eigen en andermans problemen.De groep stimuleert en inspireert en Diny kan door een enkele opmerking een vastgelopen gesprek plots weer op gang brengen.Al met al heb ik gemerkt dat met elkaar praten over dingen waarvan je denkt dat alleen jou dit overkomen is, je dit inzicht geeft in je eigen mogelijkheden en kansen.Anita KroesAnita Kroes ★★★★★ Onlangs een coachingstraject o.l.v. Coos Bahlmann gevolgd. De bijeenkomsten waren heel goed voorbereid, zeer inspirerend en nuttig. Coos heeft zijn uiterste best gedaan tegemoet te komen aan de vragen en behoeftes vanuit de groep en daar op zeer creatieve wijze invulling aan gegeven.Roelie Van VemdeRoelie Van Vemde ★★★★☆ De sessies die ik bij Coos heb gevolgd waren inspirerend en waardevol.Jannie WoltersJannie Wolters ★★★★★ De training heb ik als zeer aangenaam ervaren. De ontmoeting met de mensen, de vragen en antwoorden die zoal gesteld en gegeven zijn hebben mij tot nadenken gestemd. Een luisterend oor van Diny, de adviezen die ze geeft en de rust die ze in de training legt, zijn voor mij van grote waarde geweest. Bedankt Diny.Janet KristJanet Krist ★★★★★ Ik heb Diny van den Bout leren kennen als een vrouw die goed naar anderen kan luisteren en op een plezierige en realistische manier in het leven staat. Ik keek eigenlijk best tegen de bijeenkomsten op maar ze hebben mij veel gebracht. Vooral het gevoel begrepen te worden heeft mij goed te gedaan. Ook is het fijn te weten en te voelen dat je niet alleen staat, het kijken vanuit verschillende invalshoeken en het uitwisselen van ervaringen , het geheel heb ik als positief ervaren. Bedankt Diny .Marjolein KoelmaMarjolein Koelma ★★★★★ Sollicitatie inspiratie SessiesDe eerste sessie wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar na tien minuten was ik al gerust gesteld. In bevind me in een groep met allerlei mensen uit het onderwijs welke allen met dezelfde problematiek zitten. Dit wordt dan ook besproken en het is fijn te weten dat je niet alleen staat in deze problematiek.Diny luisterde naar onze problemen en hielp ons daarmee. Ik heb er heel veel aan gehad. De Sessies bij Diny heb ik dan ook als zeer prettig ervaren. Ze kon ons op een goede en rustige manier advies geven, ze denkt oplossingsgericht. Precies dat wat ik nodig heb en dat is zeer prettig.Één van de sterke prettige eigenschappen van Diny is:Ze oordeelt niet, maar luistert en helpt je verder daar waar nodig. Ze laat eerst de groep tot een oplossing komen en spring dan op het juiste moment bij wanneer we er niet uitkomen. Ze weet een fijne en vertrouwde sfeer neer te zetten, waarbij iedereen zich prettig voelt en zelfstandig verder kunnen.Alie SmookAlie Smook ★★★★☆ Robert OlislagersRobert Olislagers ★★★★★ Monique SchraMonique Schra ★★★★★ Ik ben altijd met veel plezier naar Diny toegegaan. Ze heeft me verder laten groeien op zowel persoonlijk gebied als op die van het zoeken naar werk en alles daar omheen. Wat ik sterk vind aan Diny haar aanpak is dat ze denkt in mogelijkheden, meebeweegt op mijn hulpvragen, niet oordelend is, van vele markten thuis is en een uitgebreid netwerk heeft. Daarnaast straalt Diny een natuurlijke rust uit, waar ik me persoonlijk erg prettig bij voelde.Bea den HartogBea den Hartog ★★★★★ De sollicitatie inspiratie trainingen zijn voor mij erg zinvol geweest. In de gesprekken met de andere deelnemers kwam ik tot de ontdekking dat er ook na je 60e nog kansen zijn.Het waren voor mij inspirerende middagen waar ik veel geleerd heb van anderen. Ik hoop dat ikzelf ook voor de anderen met mijn inbreng van betekenis ben geweest.Nynke MesshamNynke Messham ★★★★★ Sollicitatie Informatie Sessies.Ik heb de Sessies als heel positief ervaren.Nadat ik eerst wat sceptisch was om de Sessies te gaan volgen, ben ik al snel van mening veranderd.Het contact met de andere deelnemers heb ik als heel erg positief ervaren.Doordat we allemaal met dezelfde problematiek te maken hebben, kon er open een eerlijk worden gecommuniceerd. De herkenning en erkenning van wat er bij mij en de andere deelnemers, zowel in Steenwijk als in Leeuwarden, speelt, geeft een positieve draai aan het ‘moeten’ solliciteren.De contacten met de andere deelnemers, ervaringen delen van en met anderen, tips die werden gedeeld en het delen van informatie aan anderen maakt dat je met een blij gevoel thuis weer aan de slag gaat.De begeleiding door Diny heb ik als zeer prettig ervaren. Ze doet het goed tijdens de Sessies. Ze luistert naar datgene wat er bij de deelnemers leeft en probeert, op een heel subtiele manier, een draai aan de gesprekken te geven. Ze geeft veel ruimte aan de deelnemers en wat er bij de hen leeft.Ze luisterde goed naar de dingen die ingebracht werden. Ze kwam niet direct met oplossingen, maar liet de groep zelf aan het woord om oplossingen en ideeën naar voren te brengen.Ze heeft wel geprobeerd, bij verschillende instanties, antwoorden op vragen die in de groep leefden te verkrijgen. Dit gaf de deelnemers vertrouwen en enthousiasme.Het eigen netwerk is op een positieve manier uitgebreid. Ik heb veel leuke mensen ontmoet, met wie ik in de toekomst zeker contact wil houden.Wilma WerkmanWilma Werkman ★★★★☆ Anita PrinsAnita Prins ★★★★★ Diny is iemand die uitstekend luistert naar mensen. Om ze daarna zo goed mogelijk op weg te kunnen helpen. Dat is mijn ervaring met Diny van den Bout van ID Plein. Diny bedankt.Egbertha PrinsEgbertha Prins ★★★★★ Vino MaatVino Maat ★★★★★ Ben zeer te spreken over de inspanningen van mevrouw. Krachtig, invoelend en helpend. Top!etbtalen1etbtalen1 ★★★★★ Michiel BuitelaarMichiel Buitelaar ★★★★☆ Leuke plek midden tussen van alles: station, statige singel, shopping gebied en chinese-suri straat. Fijne energieke plek.Verkeerstechnisch een kleine ramp. Rommel, file, gevaar. Trams kruisen van alle kanten. PAS OP.C HoevenaarsC Hoevenaars ★★★★★ Laura ZaLaura Za ★★★★★ Bianca van Lingen-StolkBianca van Lingen-Stolk ★★★★★ Mijn begeleidster is top! ze is betrokken, denkt mee en vecht graag tegen niet logische regeltjes uwv.Eliane van BeukeringEliane van Beukering ★★★★★ js_loader

  Maak kennis met onze gespecialiseerde coaches

  Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd in Re-integratie 2e spoor. Klik op hun profiel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Bij mijn aanpak zijn vertrouwen en gelijkwaardigheid voor mij altijd mijn uitgangspunt. Ik communiceer open en eerlijk. Dat kan soms wat confronterend zijn, maar uiteraard altijd met de beste bedoelingen. O ja, en ik geloof heel erg in de kracht van positiviteit!

  Na mijn rechtenstudie ben ik aan de slag gegaan op een advocatenkantoor en heb ik mij toegelegd op het arbeidsrecht. Tijdens mijn werk als arbeidsrechtadvocaat heb ik menig werkgever en werknemer geadviseerd over vraagstukken die met ziekte en arbeidsongeschiktheid te maken hadden. Na ruim 10 jaar dit werk gedaan te hebben, ben ik op enig moment helaas ziek uitgevallen. Tijdens mijn re-integratietraject ben ik zelf door een heel proces heen gegaan. Uit eigen ervaring weet ik dus hoe belangrijk het is om tijdens het re-integratieproces de juiste stappen te maken om weer terug te kunnen keren naar werk. Ondanks dat dit allesbehalve een makkelijk proces is geweest, heb ik hierdoor wel veel nieuwe inzichten opgedaan en voel ik mij nu sterker en zelfbewuster dan ooit. Uiteindelijk heb ik de advocatuur gedag gezegd en ben ik als re-integratieconsulente aan de slag gegaan. Het is ontzettend mooi en dankbaar werk om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan nu te kunnen inzetten om andere mensen te helpen weer terug in hun eigen kracht te komen en weer terug te keren naar werk.

  Ik weet zeker dat óók JIJ de (veer)kracht hebt om – daar waar nodig – bepaalde gedragspatronen om te buigen en je leven ten positieve te veranderen.

  Mijn motto: je bent de baas over je eigen geluk!

  Mijn kernwaarden zijn betrouwbaarheid en gelijkwaardigheid. Ik vind het belangrijk om in mijn werk naast de cliënt te gaan staan en een open communicatie is voor mij essentieel in dit proces.

  Het is mijn missie om niet alleen professionele ondersteuning te bieden, maar ook een empathische houding aan te nemen tijdens jouw re-integratieproces. Met een afgeronde opleiding in Social Work en mijn ervaring in de zorg, beschik ik over de kennis en vaardigheden om jou te begeleiden op jouw unieke reis. Ieder mens is uniek en volgt op eigen tempo zijn eigen proces.

  Mijn slogan is Plezier! Positief! Power! 
  Ik maak werk van wat ik het leukste vind om te doen: individuele begeleiding, training en workshops geven die er voor zorgen dat jouw sollicitaties, cv, netwerk en LinkedIn grote stappen vooruit maken. Ik zorg ervoor dat werkzoekenden met meer vertrouwen en beter resultaat solliciteren.

  Aan mij heb je een coach die in staat is om snel vertrouwen te winnen, van nature de verdiepende vraag stelt wat voor de coachee veel nieuwe inzichten brengt, resultaatgericht, passievol, energiek, kritisch en confronterend is indien nodig, spiegelt indien nodig en goed aanvoelt welke interventiestijl past bij de situatie.

  Ik breng ruime ervaring mee in de arbeidsbemiddeling, recruitment/performancemanagement/ziekteverzuimpreventie /casemanagement en competentieontwikkeling. Heb de coach opleiding afgerond, ben STIR geregistreerd. 

  Mijn aanpak kenmerkt zich door 'zacht op de relatie, hard op de inhoud.' Zodra een kandidaat met een loopbaanvraag bij mij komt, zelfstandig of via de werkgever, dan weet ik dat er een verhaal achter zit. Voor dit verhaal en de kennismaking neem ik graag de tijd. Natuurlijk zijn er voor elk traject wel kaders waarbinnen gewerkt wordt. Binnen die kaders, pas ik maatwerk toe. Door het creëren van die juiste omstandigheden, waaronder een veilige omgeving, begrip en aandacht, weet ik tot resultaat te komen samen met de cliënt en de opdrachtgever. Of dit nu een Poortwachterproof dossier is, of een coaching traject waarin concrete stappen gezet worden. Ik probeer altijd naar het best mogelijke resultaat te streven dat mogelijk is in een dossier.

  Ervaren coach met humor & pit. Daarnaast ben ik nieuwsgierig, duidelijk en praktisch.

  Ik ben een enthousiaste, betrokken en resultaatgerichte loopbaancoach. Ik zet jou graag in beweging om te streven naar een (nieuw) toekomstperspectief wat jou voldoening geeft! Ik heb zo'n 10 jaar ervaring in het HR vakgebied, waarbij ik veel kennis heb opgedaan van loopbaan en organisaties. In deze periode heb ik een breed netwerk aan bedrijven opgebouwd in de regio Drechtsteden / Rotterdam. De afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkelt tot loopbaancoach. Mijn ervaring ligt vooral in het coachen en begeleiden van medewerkers in een spoor 2 traject, re-integratie of verdere ontwikkeling binnen een organisatie. Hier help ik jou dan ook graag mee!

  In mijn werk als loopbaancoach ligt mijn focus vooral op hoe ik anderen zo goed mogelijk en effectief kan helpen. Ik bied ondersteuning, faciliteer, breng mijn kennis, vaardigheden en netwerk in. Met mijn geduld en toewijding, relativeringsvermogen en positiviteit kunnen we veel bereiken. Ik bied een aandachtig en luisterend oor, kijk naar wie je bent. Het spreekt voor zich dat je je veilig en vertrouwd voelt tijdens jouw traject. 

  Met mijn coaching help ik je om meer of andere waardevolle mogelijkheden te ontdekken, je te motiveren en aan te moedigen om krachtige keuzes te maken en ook om daarin je grenzen te stellen.

  Door de dingen vanuit een andere invalshoek te bekijken kun je vaak al de juiste keuzes maken, weet je wat je kunt, wat je talent is, kom je in beweging en ga je stappen zetten zodat je verder kunt. Alles begint met een eerste stap, ik begeleid jou daarbij, stap voor stap op weg naar nieuw perspectief. Zodat je weer deel kunt gaan uitmaken van de arbeidsmarkt op de manier die past bij wie jij bent, waar je vandaan komt, wat je (aan)kunt en waar je blij van wordt en zet jij jouw talent in waar die het beste tot zijn recht komt en ook wordt gewaardeerd, win-win. 

  Met 40 jaar ervaring, in managementfuncties en als ondernemer, en gewerkt te hebben in uiteenlopende branches in het bedrijfsleven, beschik ik over goede arbeidsmarktkennis en een groot netwerk.


   

  Met mijn empathische vermogen, nuchtere inslag en zo nu en dan een beetje humor creëer ik een vertrouwde sfeer. Want in een vertrouwde en open sfeer worden de mooiste resultaten bereikt. Mijn doel is niet alleen het vinden van een werkplek voor jou, maar om ook de handvatten mee te geven die nodig zijn om te bloeien in jouw nieuwe rol.

  In mijn rol als loopbaancoach en als specialist re-integratie UWV sta ik je bij om je te begeleiden op het moment dat jouw (werkende) leven op een kruispunt van verandering staat. Samen gaan wij op zoek naar een nieuwe richting in jouw loopbaan. Met vijftien jaar ervaring in werving en selectie van personeel en twee re-integratie opleidingen sta ik je graag bij in dit proces. 

  Ik maak graag kennis met je tijdens een vrijblijvend gesprek.

  Compassie, daadkrachtig en omdenken.

  Ik stel me luisterend en open op en ben oprecht geïnteresseerd in ieder mens. Ik ben als loopbaancoach praktisch, betrokken en ik houd graag het doel voor ogen. Ik stel graag samen met jou vast wat jouw drijfveren, waarden en kwaliteiten/vaardigheden zijn. Uiteraard moet duidelijk worden welk concreet doel je nastreeft. Ik ondersteun je bij dit denkproces, door samen met jou een stappenplan te maken. We zullen bespreken wat je zelf kan doen, wat je wilt leren, en wat ik kan doen.  Ik zal mijn netwerk inzetten en contacten leggen, als dat nodig is om voor jou deuren te openen.

  Als het om wat voor reden dan ook hapert in je loopbaan is het goed om een pas op de plaats te maken. Het hebben van werk is immers een belangrijke pijler in het leven. Dat betekent dat je soms opnieuw keuzes moet maken ten aanzien van je loopbaan. Uit ervaring weet ik hoe onzeker het je kan maken als je basiszekerheid van een baan wegvalt.

  Na voltooiing van mijn opleiding aan de hbo-opleiding 'Academie Mens Arbeid' werk ik al 30 jaar in de arbeidsbemiddeling en re-integratie. In al die jaren heb ik me bijgeschoold door diverse trainingen en opleidingen te volgen. 
   

  Veranderen, herstellen, ontwikkelen en groeien gaat makkelijker, effectiever en succesvoller als je dit niet alleen hoeft uit te zoeken en te doen. Als expert op het gebied van veranderprocessen help ik je graag met het terugkrijgen van de regie op jouw leven. Ben je niet meer in staat om jouw huidige functie uit te voeren doordat je te maken hebt met fysieke en /of mentale beperkingen? Of heeft jouw huidige werkgever geen functie meer voor jou binnen het bedrijf? We gaan op gerichte wijze verkennen wat je precies nodig hebt en belangrijk vindt in jouw leven, zodat je weer klaar bent voor de arbeidsmarkt. 

  We veranderen wat er echt toe doet voor jou. Dit heeft een positief effect op je energie, je mentale en fysieke veerkracht en je motivatie. Hierdoor verbetert je persoonlijke effectiviteit, kan je assertiever reageren, ben je je meer bewust van wat je waard bent waardoor sollicitatievaardigheden op duurzame basis verbeteren omdat je meesterschap ervaart in wat je kan, kent en wilt. 

  Ik ondersteun je in het bepalen of verleggen van je grenzen, het opbouwen van zelfvertrouwen en het doseren van je energie binnen jouw mogelijkheden. We werken aan je gevoel van veiligheid, het omgaan met emoties, het (durven) innemen van ruimte en het aangaan van confrontaties. Je gaat merken dat je een betere focus ontwikkelt en bouwt aan een stevig fundament als basis voor jouw toekomstplannen. 

  Mijn doel is dat jij 'deze Skills For Life' zelf kan inzetten en uitbouwen. De mensen die ik begeleid ervaren mij als een energieke en positieve coach die gericht ondersteunt bij het werken aan persoonlijk & professioneel leiderschap door:

  • je waarden en identiteit in kaart brengen: weet wat je kan, kent en wilt
  • vitaliteit & balans: evenwichtige in- en ontspanning
  • omgaan met stress: emotieregulatie en spanningsreductie
  • vergroten van zelfvertrouwen: fysieke en mentale veerkracht & weerbaarheid