Een re-integratie tweede spoor traject opstarten

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Heeft u een werknemer die al een langere tijd uitgevallen is? Als uw werknemer niet binnen 1 jaar hersteld is gemeld, dan bent u bij wet verplicht om een re-integratie 2e spoor op te starten. Vaak wil de werknemer zelf het liefst bij u in dienst blijven, maar als u daar geen garantie voor kunt bieden, dan moet 2e spoor re-integratie gestart worden. We kijken dan in samenspraak met u en uw werknemer naar de mogelijkheden bij een andere organisatie. id Plein is de specialist in het uitvoeren van een re-integratie tweede spoor traject.

Neem dan ook contact met ons op als u een 2e spoor traject op wilt starten.

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Modulaire re-integratiediensten

Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…

Naar werk

Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…

Onze gespecialiseerde coaches

Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.

Een coach die realistisch is met een pragmatische aanpak, dat is wat mij typeert als loopbaancoach.

Ik onderzoek samen met jou welke mogelijkheden er zijn en kijk vooral naar de positieve dingen die de toekomst te bieden heeft. Ik voel goed aan welke interventiestijlen nodig is bij de situatie. Aan het einde blik ik terug om de zichtbare resultaten te benadrukken.

Mijn uitgangspunt is dat je een traject niet alleen doet, maar dat we samen een reis maken op zoek naar een werkplek waar jij blij van wordt. 

Ik heb ruime ervaring in arbeidsbemiddeling, recruitment/ziekteverzuimpreventie /casemanagement en persoonlijke ontwikkeling. Ook heb ik een erkend coach opleiding afgerond.

Lees meer

Mijn stijl omschrijft zich als doelgericht, indien nodig confronterend en altijd met humor: Lachen als medicijn. Humor werkt bevrijdend en geeft ruimte in het hoofd waardoor nieuwe perspectieven ontstaan. In een traject wisselen beschouwend en praktisch elkaar af: Het ene gesprek staan we bijvoorbeeld stil bij wat jou tegenhoudt en hoe hier mee om te gaan om het gesprek daarna hands-on bezig te gaan met alle facetten van het sollicitatieproces. 

Ik richt mij op loopbaancoaching in de breedste zin van het woord: Of je nu wilt doorgroeien in je huidige functie of snel een nieuwe baan wilt, met passie en plezier help ik jou daarbij. Waar nodig neem ik je even bij de hand zodat je vervolgens vol zelfvertrouwen de regie kan terugnemen. Vanuit verschillende invalshoeken ga je kijken naar onder andere je kwaliteiten, drijfveren en competenties maar staan we ook stil bij je valkuilen en belemmerende overtuigingen. We werken resultaatgericht en in een veilige omgeving kun je experimenteren en oefenen met nieuw verworven inzichten. 

Lees meer

“Het mooiste wat je kan worden is jezelf”

Iedereen is uniek. Iedereen heeft mooie talenten. Iedereen heeft iets te bieden.

Helder krijgen wie je bent, wat je kan en wat je wil: daar ondersteun ik je graag bij. Samen gaan we op zoek naar jouw specifieke kwaliteiten en kijken we naar eventuele belemmeringen die er (nog) zijn. Hoe meer je weet wie je bent, hoe makkelijker je goede keuzes kan maken in je (werk) leven. Op praktische, opbouwende en doelgerichte wijze begeleid ik jou naar het (sterker) worden op persoonlijk en/of werk gerelateerd vlak. Ik maak gebruik van diverse methodieken (persoonlijkheidstesten, interesse en competentie testen), (diepgaande) gespreksvoering en opdrachten. Stap voor stap krijg je zo weer regie over jouw (werk) leven en gezondheid.

Kortom: weer balans en richting in je leven!

Lees meer

Samen verkennen we mogelijkheden en ontdekken we wat echt bij je past. Wat wil je bereiken en hoe overwin je uitdagingen en beperkingen? Met mijn uitgebreide ervaring in diverse sectoren begrijp ik de variëteit en dynamiek van professionele carrières. Mijn rol beperkt zich niet tot het ondersteunen van duurzaam werk, maar omvat ook praktische zaken zoals het opstellen van een cv en sollicitatiebrief. Mijn aanpak richt zich op het inzichtelijk maken van vooruitgang, zodat je met trots kunt reflecteren op persoonlijke groei. We zorgen ervoor dat het aansluit bij jouw doelen en behoeften. Ontdek met mij niet alleen hoe je carrièredoelen bereikt, maar ook hoe je een dieper inzicht krijgt in jezelf en de diverse mogelijkheden die voor je liggen. 

Ik begeleid trajecten voor 'werkfit', 'naar werk' en ben een jobcoach, zowel online als op locatie in Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Zeeland.

Lees meer

Aan het werk met tweede spoor reintegratie

Volgens de wet Verbetering Poortwachter bent u als werkgever verplicht om vanaf de tweede ziektedag van uw werknemer te bekijken wat de opties zijn. Op de eerste dag van het tweede verzuimjaar moet ook de externe arbeidsmarkt onderzocht worden. Als er geen garantie is op (volledige) terugkeer in de vorige baan, en de werknemer heeft volgens de bedrijfsarts nog benutbare mogelijkheden, dan moet er een 2e spoor re-integratie traject worden opgestart. Het beste resultaat is als de werknemer een leuke baan vindt die past bij diens mogelijkheden en ambities. Maar als dat niet lukt binnen twee jaar na de eerste ziektedag, dan moet u als werkgever zorgen dat u kunt aantonen al het mogelijke gedaan te hebben om dit doel te realiseren. Daarbij moeten alle regels die de Wet verbetering Poortwachter hier aan stelt, nauwgezet gevolgd worden. Oordeelt het UWV bij einde wachttijd WIA dat het dossier niet op orde is, dan kunt u hier als werkgever een boete voor krijgen in de vorm van een loondoorbetalingsverplichting van max. 12 maanden (loonsanctie). 

id Plein neemt u het gehele traject uit handen en zorgen voor een dichtgetimmerd dossier, dat het risico op een sanctie minimaliseert.

Wat kunt u van ons verwachten?

We staan uw werknemer bij door het maken van een goed plan aanpak, een adequaat zoekprofiel en individuele sollicitatiebegeleiding. Zo zorgen wij ervoor dat deze werknemer een goede kans maakt op een nieuwe baan. We kijken hierbij altijd breed naar de mogelijkheden die er zijn, o.a. door middel van een loopbaanonderzoek en snuffelstages. We bieden specialistische ondersteuning door inzet van professionele loopbaanspecialisten. Door onze pragmatische aanpak is er vaak al snel resultaat en wordt waar mogelijk binnen korte tijd duurzaam, passend werk gevonden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden met ons door te nemen.

Vrijblijvend meer informatie?

Binnen 24 uur in uw mailbox!

Liever direct telefonisch contact?