id Plein Blog - re-integratie en Post-COVID

Van Trainer naar Adviseur: Een inspirerend verhaal van veerkracht en aanpassing na Post-COVID

In de snelle wereld van organisatieontwikkeling en training kan een onverwachte gezondheidscrisis een carrière ingrijpend veranderen. Dit is precies wat gebeurde met Marie, een toegewijde dame, die werkzaam was als trainer en organisatieadviseur. Als ervaren organisatieadviseur en trainer had Marie altijd een drukke agenda gevuld met het geven van trainingen en het begeleiden van teams. Maar toen sloeg het noodlot toe: Post-COVID maakte het onmogelijk voor haar om haar werk zoals voorheen voort te zetten. Het verhaal van Marie is er een van veerkracht, aanpassing en het vinden van nieuwe wegen in haar professionele leven na een periode van langdurig verzuim als gevolg van Post-COVID.

De Impact van Post-COVID

Na een heftige strijd met COVID-19, werd Marie geconfronteerd met langdurige symptomen die haar energie en concentratie ernstig beperkten. De dagen waarin ze urenlang trainingen kon geven, leken ver achter haar te liggen. Wat eerst zo vanzelfsprekend was, werd nu een enorme opgave. Haar werkgever en zijzelf moesten accepteren dat Marie haar werk niet meer in dezelfde hoedanigheid kon uitvoeren. Dit betekende echter niet het einde van haar carrière, maar juist het begin van een nieuwe fase.

Het zoekproces naar wat wel mogelijk was

Het stoppen met werken als trainer was een harde klap, maar het gaf ook de ruimte om te reflecteren en te onderzoeken wat nog wel mogelijk was. In samenwerking met haar werkgever en een team van specialisten werd gekeken naar haar capaciteiten en energielevels. Het bleek dat, hoewel ze niet meer in staat was om hele dagen trainingen te geven, ze nog steeds een waardevolle bijdrage kon leveren op andere manieren.

De overgang naar een nieuwe rol

Door haar expertise en ervaring werd ze betrokken bij een nieuwe rol waarin ze geen trainingen meer hoefde te geven. In plaats daarvan werd ze een cruciaal onderdeel van het ontwikkelingsproces van trainingen. Ze ging meeschrijven aan trainingsmodules en fungeerde als klankbord voor andere trainers. Deze rol bood haar de mogelijkheid om haar kennis en vaardigheden in te zetten zonder de fysieke uitputting die het geven van trainingen met zich meebracht.

Werkervaringsplek (WEP) als brug naar de nieuwe baan

De overgang naar haar nieuwe functie verliep via een Werkervaringsplek (WEP). Dit was een belangrijke stap, omdat het haar de kans gaf om in een gecontroleerde omgeving te wennen aan haar nieuwe taken en verantwoordelijkheden. De WEP bood haar de flexibiliteit om op haar eigen tempo te werken, rekening houdend met de fluctuerende energielevels die kenmerkend zijn voor Post-COVID. Het stelde haar ook in staat om weer vertrouwen op te bouwen in haar professionele capaciteiten.

Succes in de nieuwe rol

In haar nieuwe rol heeft ze bewezen dat er altijd mogelijkheden zijn, zelfs na een ingrijpende gezondheidscrisis. Het schrijven van trainingen en het bieden van advies aan trainers kan zij doen op momenten dat zij zich goed voelt. Ze vond een nieuwe manier om haar passie en vaardigheden te benutten, zonder haar gezondheid verder te belasten. Deze flexibele aanpak heeft niet alleen haar eigen welzijn bevorderd, maar ook de kwaliteit van de trainingsprogramma’s waar zij aan bijdraagt.

Conclusie

Het verhaal van Marie is een inspirerend voorbeeld van hoe veerkracht en aanpassingsvermogen kunnen leiden tot nieuwe kansen, zelfs na een moeilijke periode van Post-COVID. Door te focussen op wat nog wel mogelijk was en gebruik te maken van ondersteunende programma’s zoals een WEP, heeft ze een nieuwe weg gevonden om haar expertise en passie voor training en organisatieontwikkeling voort te zetten. Haar reis herinnert ons eraan dat, hoewel onze carrièrepaden soms onverwacht veranderen, er altijd mogelijkheden zijn om opnieuw te bloeien.

 

Vond je dit interessant? Delen wordt zeer gewaardeerd :-)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blogs over re-integratie, spoor 2 en evidence based werken in coaching en HR

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

WW - Casemanagement

Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…