Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wie de jas past, trekke hem aan!

Ervaringsverhaal

Petra Faber herontdekte haar eigen beroepsgroep

“Nadat ik verhuisd was van Flevoland naar het Noorden liep mijn woon-werk reistijd op naar 4 uur per dag. Het werd voor mij belangrijk dat ik dichter bij huis kwam te werken. Ik had geen energie meer en kon mijn hobby’s niet meer oppakken. Het lukte mij niet om in mijn eigen branche werk te vinden, maar ik wist niet wat ik anders wilde of kon. Ik werkte al 26 jaar in deze beroepsgroep.

Ik kwam terecht bij Marianne de Jonge voor een ontwikkeladvies-traject.

De eerste gesprekken waren vooral gericht op het terugkrijgen van mijn energie. Want ik wilde natuurlijk energiek overkomen op toekomstige werkgevers. Door een aantal eyeopeners lukte het mij om mijn energie terug te krijgen en kon ik gaan kijken naar welk beroep nog meer bij mij paste.

Door middel van de testen die mij werden aangeboden werd het duidelijk dat ik iemand ben die graag iets doet voor een ander. Ik ging mij focussen op andere beroepen en heb ook een aantal sollicitaties gehad.

Maar… werd mij duidelijk dat de beroepsgroep waar ik al 26 jaar in werkte mij als een warme, comfortabele jas paste. In eerste instantie was dat een desillusie, want ik wilde heel graag iets anders. Maar, nadat ik daar overheen was, kon ik met de handvatten die ik had gekregen binnen deze beroepsgroep op zoek gaan naar een organisatie en een baan waarin ik tot mijn recht kwam.

Uiteindelijk bleek het vooral de reistijd te zijn wat zo’n negatief effect op mijn energie en gezinsleven had. Vooral daardoor was ik mijn motivatie verloren. Ik werk nu dichter bij huis in een leuke, uitdagende baan. Mijn energie is terug en ik heb de juiste balans tussen mijn gezinsleven en werk. Ik woon nu met erg veel plezier in het mooie Noorden.”


Petra Faber,
Cliënt van Marianne de Jonge