Wie de jas past, trekke hem aan!

Ervaringsverhaal

Petra Faber herontdekte haar eigen beroepsgroep

“Nadat ik verhuisd was van Flevoland naar het Noorden liep mijn woon-werk reistijd op naar 4 uur per dag. Het werd voor mij belangrijk dat ik dichter bij huis kwam te werken. Ik had geen energie meer en kon mijn hobby’s niet meer oppakken. Het lukte mij niet om in mijn eigen branche werk te vinden, maar ik wist niet wat ik anders wilde of kon. Ik werkte al 26 jaar in deze beroepsgroep.

Ik kwam terecht bij Marianne de Jonge voor een ontwikkeladvies-traject.

De eerste gesprekken waren vooral gericht op het terugkrijgen van mijn energie. Want ik wilde natuurlijk energiek overkomen op toekomstige werkgevers. Door een aantal eyeopeners lukte het mij om mijn energie terug te krijgen en kon ik gaan kijken naar welk beroep nog meer bij mij paste.

Door middel van de testen die mij werden aangeboden werd het duidelijk dat ik iemand ben die graag iets doet voor een ander. Ik ging mij focussen op andere beroepen en heb ook een aantal sollicitaties gehad.

Maar… werd mij duidelijk dat de beroepsgroep waar ik al 26 jaar in werkte mij als een warme, comfortabele jas paste. In eerste instantie was dat een desillusie, want ik wilde heel graag iets anders. Maar, nadat ik daar overheen was, kon ik met de handvatten die ik had gekregen binnen deze beroepsgroep op zoek gaan naar een organisatie en een baan waarin ik tot mijn recht kwam.

Uiteindelijk bleek het vooral de reistijd te zijn wat zo’n negatief effect op mijn energie en gezinsleven had. Vooral daardoor was ik mijn motivatie verloren. Ik werk nu dichter bij huis in een leuke, uitdagende baan. Mijn energie is terug en ik heb de juiste balans tussen mijn gezinsleven en werk. Ik woon nu met erg veel plezier in het mooie Noorden.”


Petra Faber,
Cliënt van Marianne de Jonge

Vond je dit interessant? Delen wordt zeer gewaardeerd :-)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blogs over re-integratie, spoor 2 en evidence based werken in coaching en HR

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

WW - Casemanagement

Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…