Hoe selecteert Nederland?

De selectie van personeel is een belangrijke succesfactor voor elke organisatie. Met de juiste mensen kan een organisatie of een team vleugels krijgen. Maar sla je de plank mis, dan kunnen de gevolgen desastreus zijn, en de kosten torenhoog.

Wij zochten uit welke instrumenten en criteria volgens decennia van wetenschappelijk onderzoek het meest effectief zijn. Personeel selecteren heeft veel weg van toekomst voorspellen; je wilt die kandidaat kiezen die naar alle waarschijnlijkheid het best zal presteren. Tientallen instrumenten worden daarvoor ingezet: testen, interviews, assessments, referenties. Maar welke van deze tools hebben nu de grootste voorspellende waarde. Is dat het gevoel dat je overhoudt na een persoonlijk gesprek? Of de match tussen de geteste persoonlijkheid en de functie?

Volgens de HR Benchmark 2019 besteden HR-professionals 43% van hun tijd aan werving & selectie. Wij zijn benieuwd welke instrumenten daarbij het meest gehanteerd worden. Jij ook? Kies de 5 selectie-criteria die jij bij voorkeur inzet in selectietrajecten, en zie vervolgens wat bij je collega hr-professionals populair is. Volgende week publiceren we een blog over wat de wetenschap ons hier over te vertellen heeft.  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfH7mlmLjOAwOdil0gCZuHl-LwKmnq2FXckr_6u0O2pYqa4VA/viewform?embedded=true