Outplacement: juist nu onmisbaar

Outplacement is geen overbodige luxe. Nu bedrijven, als gevolg van corona, massaal personeel moeten ontslaan, is de begeleiding van medewerkers naar een nieuwe baan echter een uitgelezen kans. Voor werkgever én werknemer.

Nu reorganisaties onvermijdelijk zijn, krijgen we bij id Plein steeds meer vragen van ondernemers en HR-professionals: hoe pak ik dat aan, welke verplichtingen heb ik en hoe kan ik de medewerkers het beste helpen? We helpen werkgevers met raad en daad.

Werkdruk op HR-afdeling

Bijvoorbeeld met outplacement. id Plein biedt een uitgebreid pakket aan diensten op het gebied van ontslagbegeleiding. De onderdelen stemmen we af op de wensen van de opdrachtgever. Van loopbaancoaching en van-werk-naar-werk-trajecten tot een helpdesk waar medewerkers met al hun vragen terechtkunnen.

De meeste HR-medewerkers kunnen die ondersteuning goed gebruiken. Je beschikt vast zelf ook over voldoende kennis, maar aan veel zaken kom je gewoon niet toe. Onder normale omstandigheden heb je het eigenlijk al te druk. Door corona en die reorganisatie is de werkdruk ongetwijfeld flink vermeerderd. Zowel je collega’s als de directie doen veel vaker een beroep op je.

Goed werkgeverschap

Het begeleiden van mensen naar een nieuwe baan is een specialisme. Het is ook intensief. Als je externe expertise inschakelt, scheelt dat niet alleen tijd, maar ook geld. Ga maar na: indien een medewerker dankzij het traject één of meer maanden eerder elders aan de slag kan, zorgt dat voor een behoorlijke besparing op de loonkosten.

Outplacement is ook een bewijs van goed werkgeverschap: je laat zien dat je om je personeel geeft. Dat waarderen die werknemers, het zorgt ook voor een beter imago bij de buitenwereld. Gunstig voor je arbeidsmarktcommunicatie in de toekomst… Als het hele gedoe met corona voorbij is, gaat je bedrijf vast weer groeien.

Vond je dit interessant? Delen wordt zeer gewaardeerd :-)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blogs over re-integratie, spoor 2 en evidence based werken in coaching en HR

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

WW - Casemanagement

Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…