Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Outplacement: juist nu onmisbaar

Outplacement is geen overbodige luxe. Nu bedrijven, als gevolg van corona, massaal personeel moeten ontslaan, is de begeleiding van medewerkers naar een nieuwe baan echter een uitgelezen kans. Voor werkgever én werknemer.

Nu reorganisaties onvermijdelijk zijn, krijgen we bij id Plein steeds meer vragen van ondernemers en HR-professionals: hoe pak ik dat aan, welke verplichtingen heb ik en hoe kan ik de medewerkers het beste helpen? We helpen werkgevers met raad en daad.

Werkdruk op HR-afdeling

Bijvoorbeeld met outplacement. id Plein biedt een uitgebreid pakket aan diensten op het gebied van ontslagbegeleiding. De onderdelen stemmen we af op de wensen van de opdrachtgever. Van loopbaancoaching en van-werk-naar-werk-trajecten tot een helpdesk waar medewerkers met al hun vragen terechtkunnen.

De meeste HR-medewerkers kunnen die ondersteuning goed gebruiken. Je beschikt vast zelf ook over voldoende kennis, maar aan veel zaken kom je gewoon niet toe. Onder normale omstandigheden heb je het eigenlijk al te druk. Door corona en die reorganisatie is de werkdruk ongetwijfeld flink vermeerderd. Zowel je collega’s als de directie doen veel vaker een beroep op je.

Goed werkgeverschap

Het begeleiden van mensen naar een nieuwe baan is een specialisme. Het is ook intensief. Als je externe expertise inschakelt, scheelt dat niet alleen tijd, maar ook geld. Ga maar na: indien een medewerker dankzij het traject één of meer maanden eerder elders aan de slag kan, zorgt dat voor een behoorlijke besparing op de loonkosten.

Outplacement is ook een bewijs van goed werkgeverschap: je laat zien dat je om je personeel geeft. Dat waarderen die werknemers, het zorgt ook voor een beter imago bij de buitenwereld. Gunstig voor je arbeidsmarktcommunicatie in de toekomst… Als het hele gedoe met corona voorbij is, gaat je bedrijf vast weer groeien.