id Plein - blog autisme

Een succesvolle zoektocht: Het verhaal van Peter

Het pad naar een bevredigende carrière kan voor velen een hobbelige weg zijn, vol met vallen en opstaan. Voor Peter, een jongeman met autisme die zijn weg zocht door verschillende proefplaatsingen, was dit niet anders. Maar zijn verhaal illustreert de kracht van doorzettingsvermogen en zelfontdekking.

 

We begonnen Peter zijn zoektocht met verschillende proefplaatsingen, hopend een plek te vinden waar hij zich thuis zou voelen. We probeerden het in de groenvoorziening, maar het paste niet bij hem. Hij experimenteerde met houtbewerking, maar het voelde niet goed. Zelfs in de wereld van ICT, waar hij hielp bij het bouwen van websites, voelde hij zich niet helemaal op zijn plek.

 

Met hulp van zijn re-integratiecoach van id Plein ontdekte hij een cursus die zijn interesse wekte: een combinatie van programmeren en elektrotechniek. Het was alsof er een vonk oversprong toen hij begon te leren over de koppeling tussen deze twee disciplines.

 

In de cursus kwam Peter tot bloei. Hij was degene in de groep waar iedereen naar opkeek, zijn passie en vastberadenheid waren aanstekelijk. Hij werd op een positieve manier bijzonder genoemd, en dat gaf hem het vertrouwen om door te blijven gaan, zelfs als het pad soms moeilijk leek.

 

Uiteindelijk vond Peter zijn roeping als elektro-installateur. Hij werkte aan projecten die hem uitdaagden en inspireerden. Bij het belastingkantoor hielp hij bij de installatie van alle brandmelders, een taak die precisie en vakmanschap vereiste. Bij Eneco stond hij zelfs bovenop een windmolen om te werken aan de installatie.

 

Het verhaal van Peter is een herinnering aan de kracht van doorzettingsvermogen. Hoewel zijn weg misschien niet rechtlijnig was, vond hij uiteindelijk zijn weg naar succes. Zijn reis is een bron van inspiratie voor anderen die ook op zoek zijn naar hun ware roeping.

Vond je dit interessant? Delen wordt zeer gewaardeerd :-)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blogs over re-integratie, spoor 2 en evidence based werken in coaching en HR

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

WW - Casemanagement

Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…