spoor 2 re-integratie id Plein

Spoor 2: het avontuur begint!

Stel je voor: je hebt net gehoord dat spoor 2 wordt ingezet. Paniek! Maar wacht, laten we deze situatie vanuit een ander perspectief bekijken. Het 2e spoor is als een pretparkrit – vol onverwachte wendingen, en soms een beetje misselijkmakend, maar uiteindelijk kom je er sterker uit!

De doolhof van cv’s

Eerste halte: het doolhof van cv’s. Je hebt misschien een cv dat nog stamt uit het stenen tijdperk van je carrière. Je weet wel, met een foto waarop je eruitziet alsof je net uit bed bent gerold. Het is tijd voor een upgrade! Denk aan je cv als een datingprofiel – je wilt eruit springen, maar niet overdrijven. Tenzij je natuurlijk solliciteert voor de positie van professionele clown!

Het monster van de sollicitatiebrieven

Na het doolhof van cv’s kom je bij het Monster van de sollicitatiebrieven. Dit monster verslindt onopvallende en saaie brieven als ontbijt. Je moet iets creëren dat opvalt! Waarom niet een sollicitatiebrief schrijven als een liefdesbrief aan je toekomstige baan? “Beste Baan, mijn hart slaat over bij de gedachte aan jouw bedrijf…”

De toverfee van LinkedIn

Je hebt gehoord van de Toverfee van LinkedIn, toch? Ze tovert je profiel om van saai en verouderd naar stralend en onweerstaanbaar. Maar pas op, ze vraagt een hoge prijs: eindeloze updates, netwerkverzoeken en groepsdeelname. Het is net alsof je een pact sluit met een social media demon – maar hé, als het werkt, werkt het!

De Lachspiegels van sollicitatiegesprekken

Eindelijk, je hebt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek! Maar wacht… zijn dat lachspiegels in de wachtkamer? Ja, sollicitatiegesprekken zijn als een kermisattractie waarbij je in alle mogelijke bochten wordt gewrongen. Van “Wat is je grootste zwakte?” tot “Als je een pizza topping zou zijn, welke zou je dan zijn?” – het zijn vragen waar je geen antwoord op kunt voorbereiden. Wees gewoon jezelf, en wie weet, misschien houden ze van een goede grap!

De Gouden trofee: Een nieuwe baan!

Na alle ups en downs, bochten en kronkels, heb je eindelijk de gouden trofee behaald: een nieuwe baan! Het voelt als het winnen van de jackpot op de kermis. Je hebt de uitdagingen van het 2e spoor overwonnen en bent sterker dan ooit tevoren. Plus, je hebt genoeg verhalen om te delen op het volgende bedrijfsfeestje!

Spoor 2 re-integratie hoeft niet eng te zijn – het kan zelfs een avontuurlijke en leuke reis zijn! Dus lach om de obstakels, omarm de uitdagingen, en wie weet, misschien vind je je droombaan aan het einde van de rit.

Disclaimer: middels deze blog proberen we dit onderwerp luchtig te benaderen, uiteraard snappen wij dat spoor 2 een uiterst serieuze zaak is.

Vond je dit interessant? Delen wordt zeer gewaardeerd :-)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blogs over re-integratie, spoor 2 en evidence based werken in coaching en HR

Is frequent (kort)verzuim reden voor ontslag?

Frequent (kort)verzuim: een term die HR-managers vaak als een rode vlag zien. Als HR-manager ben je waarschijnlijk bekend met de uitdagingen van frequent (kort)verzuim. Deze vorm van afwezigheid kan de productiviteit van je team ondermijnen

Lees meer

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

WW - Casemanagement

Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…