id Plein - blog autisme

Van beveiliger naar creatieve kracht: Een persoonlijk succesverhaal

Als je Jessica zou ontmoeten, een dame in haar midden dertig met een warme glimlach, zou je nooit raden dat ze een lange weg heeft afgelegd om te komen waar ze nu is. Als moeder van een zoon met autisme, en zelf ook gediagnosticeerd met hetzelfde, heeft ze meer obstakels overwonnen dan de meesten van ons zich kunnen voorstellen. Maar het is haar veerkracht en vastberadenheid die haar verhaal zo inspirerend maken.

Jessica’s reis begon met beperkingen die haar werden opgelegd, vooral door haar eigen moeder. Ze werd geleid naar een carrière in beveiliging, een pad dat haar weinig voldoening schonk, maar werd gezien als een stabiele manier om de kost te verdienen. Ondertussen koesterde ze een stille passie voor tekenen, iets wat ze van kinds af aan had gekoesterd, maar wat werd ontmoedigd door haar moeder, die vond dat ze haar tijd beter kon besteden aan meer praktische zaken.

Maar Jessica liet haar liefde voor tekenen niet uitdoven. In het geheim, weggestopt van de afkeurende blikken, bleef ze haar creativiteit voeden. Toen ze eindelijk de ruimte kreeg van haar loopbaancoach om “gewoon” te mogen tekenen, ontdekte ze een nieuwe wereld van mogelijkheden. Eerst op papier, en later zelfs digitaal, ontwikkelde ze haar talent tot iets buitengewoons.

Het was tijdens deze ontdekkingstocht dat Jessica werd geconfronteerd met de kracht van doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Haar tekeningen vonden hun weg naar onverwachte plekken, waaronder de website van een biopsycholoog die ze voorzag van illustraties. Ze begon visitekaartjes te maken voor haar fysiotherapeut en droeg zelfs bij aan online modules over psycho-educatie bij een organisatie die hulpvragen behandelen op het gebied van specialistische geestelijke gezondheid.

Jessica’s verhaal is een krachtige herinnering aan de mogelijkheden die ontstaan wanneer we onze passies volgen, zelfs als ze in eerste instantie klein lijken. Haar reis van beveiliger naar creatieve kracht is een testament van doorzettingsvermogen, zelfontdekking en het vinden van vreugde in wat je doet. En terwijl ze haar weg vervolgt, blijft ze anderen inspireren om hetzelfde te doen, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen.

Vond je dit interessant? Delen wordt zeer gewaardeerd :-)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blogs over re-integratie, spoor 2 en evidence based werken in coaching en HR

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

WW - Casemanagement

Het doel is een zo kort mogelijke weg naar nieuw werk. id Plein bepaalt in overleg met de organisatie en de (ex-)medewerker…

Loopbaancoaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…