Effectieve begeleiding naar de volgende stap
Wie na een lange afwezigheid als gevolg van een burn-out weer aan de slag gaat, kan tegelijkertijd door de werkgever verplicht worden een tweede spoor burn-out traject op te starten. Dat wringt soms, omdat de medewerker verwacht na herstel van de burnout weer in de oude functie terug te keren. Maar mocht dat 2 jaar na de eerste ziektedag niet haalbaar zijn gebleken, dan heeft de werkgever een groot probleem als niet tijdig een tweede spoor traject is ingezet.
Het tweede-spoor burn-out traject vraagt daarom een bijzondere zorgvuldige aanpak die recht doet aan de kwetsbare positie van de werknemer en toch zorgt dat de werkgever het poortwachter dossier op orde krijgt.
(tekst gaat verder onder de blokken)
Outplacement
Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…
Re-integratie 2e spoor
Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..
Re-integratie 3e spoor
Arbeidsdeskundig onderzoek
Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK
Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…
Loopbaan coaching
Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…
Modulaire re-integratiediensten
Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…
Werkfit
Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…
Naar werk
Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…
Onze gespecialiseerde coaches
Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.
Natasja Jacobs – Specialist spoor 2
Ik ben jouw hulplijn die naast jou JOUW pad volgt naar de stip op de horizon. Ik help jou de juiste keuzes maken en kleine stappen te nemen die bij jou passen richting jouw doelen.
Toto Marcos Dissanguluca – Specialist UWV
Als een zeer gedreven en bevlogen loopbaanadviseur, wil ik je gids zijn richting je nieuwe uitdaging!
Ik geloof in de kracht en het kunnen van ieder mens.
Ik geloof ook dat ieder mens in staat is om te bewegen wanneer zij de juiste ondersteuning krijgen of op de juiste weg gewezen worden.
Karin van Aalderen – Regiocoördinator en specialist re-integratie UWV (modulair, Werkfit maken en naar Werk), re-integratie 2e spoor en outplacement. Specialist ADHD
Ik ben een enthousiaste re-integratiecoach die samen met jou gaat zoeken naar de best volgende stap. Gedurende het traject ervaar je aandacht voor wie jij bent, maken we stappen voorwaarts en kijken we naar wat mogelijk is. Tijdens onze gesprekken stimuleer ik jou op inspirerende en doelgerichte wijze om het beste uit jezelf te halen. Dit doe ik door samen je vaardigheden, kwaliteiten en drijfveren te onderzoeken en die inzichten om te zetten naar kansen in een baan die bij jou past. Werkend vanuit verbinding moedig ik je aan om naar jezelf te luisteren en krachtige beslissingen te nemen.
Mijn coachingsstijl is energiek, duidelijk in woord en daad, resultaatgericht en ondernemend. Zo ondersteun ik je bij het maken van een realistisch zoekprofiel en bij het sollicitatieproces: hoe maak je een goed cv, hoe presenteer jij jezelf en welke ingangen heb jij nodig om een nieuwe baan te vinden. Daarbij spreekt het voor zich dat ik ook mijn eigen netwerk inzet, om ervoor te zorgen dat jij de baan krijgt die bij je past.
Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat je werk aansluit bij je kwaliteiten, vaardigheden, interesses en drijfveren. Na jarenlang als mensgerichte en coachende manager te hebben gewerkt, heb ik besloten om verder te gaan als re-integratiecoach. In projecten heb ik medewerkers en mentoren gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik ervaring met loopbaanbegeleiding en outplacement.
Mijn gevarieerde werkervaring als re-integratiecoach en manager en mijn opleiding tot hbo Loopbaancoach, jobcoach en diverse trainingen zorgen ervoor dat ik situaties van verschillende kanten kan benaderen.
Het in verbinding staan met een ander staat centraal in al mijn contacten met kandidaten, coaches, opdrachtgevers en mijn netwerk.
Marleen Nienhuis – Specialist outplacement, re-integratie UWV (modulair, Werkfit maken en Naar Werk), re-integratie spoor 2
Ik zet anderen graag in hun kracht en laat jou (in)zien en ervaren waar jij goed in bent. Met respect voor jouw achtergrond en rekening houdend met jouw wensen, voorkeuren, drijfveren en bagage die je meebrengt.
Ik motiveer je om in beweging te komen en laat je reflecteren, terugkijken en met nieuwe inzichten een volgende stap in je ontwikkeling zetten. In de richting van het door jou gekozen doel binnen je huidige werk of naar een nieuwe baan.
Is de stap naar betaald werk nu nog te groot, omdat je niet (meer) weet wat je wilt of nog kunt? Dan werken we samen aan het vergroten van je zelfvertrouwen, het op een gezonde manier omgaan met stress, het terugkrijgen en doseren van je energie, het overwinnen van faalangst, het vergroten en verstevigen van je netwerk, weer meedoen, meetellen, je gezien voelen….
Jij beslist wat je anders wilt en wat je wilt verbeteren, ik zoek samen met jou naar de kansen en mogelijkheden die er zijn en stimuleer en motiveer je om deze te pakken. Denk hierbij aan het vinden van vrijwilligerswerk, een nieuwe hobby, een fijne (sport)vereniging of een interessante cursus of opleiding.
Om jou het beste uit jezelf te kunnen laten halen, zet ik verschillende instrumenten, methoden en technieken in, zoals een digitaal platform dat mens en werk met elkaar verbindt, talenten-, competentie- en loopbaantests, kwaliteiten- en inspiratiespellen, cv workshops, presentatieoefeningen, agile coaching, systemisch werk.
We kunnen op een van mijn coachlocaties afspreken. Ik kan ook naar jou toekomen voor een gesprek in mijn fantastische, rode coachbus.
Tweede spoor traject na een situatie van burn-out
Volgens de richtlijn van het Nederlands Huisarten Genootschap is er sprake van een burn-out als iemand meer dan een half jaar de dagelijkse bezigheden niet goed meer kan uitvoeren als gevolg van stressklachten. Voor de werknemer is het een een erg emotionele situatie, waarbij zowel werk als privé een rol spelen. Voor de werkgever brengt het grote onzekerheid mee over de toekomstige inzetbaarheid van een medewerker.
Voortekenen voor een burn-out kunnen zijn: een verminderd enthousiasme, gebrek aan energie, chronische emotionele uitputting, onverschilligheid ten opzichte van het werk, verminderde efficiëntie op het werk, verlies van betekenis van het werk, cynisme en pessimisme. Dit worden ook wel burn-out klachten genoemd, niet te verwarren met de feitelijke burn-out. Het werk kan hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze burn-out klachten als een werknemer het gevoel heeft dat onrealistische eisen aan hem gesteld worden en verwachtingen niet realistisch zijn.. Als bij burn-out klachten niet tijdig wordt ingegrepen, kan dat leiden tot een burn-out en is de werknemer langdurig uit de running. Herstel kan dan veel tijd in beslag nemen. En als de bedrijfsarts dan constateert dat er weer benutbare mogelijkheden zijn, kan de werknemer weer geleidelijk gana opbouwen De werkgever doet er slim aan om tegelijkertijd een spoor 2 traject in te zetten, maar moet er voor waken de stress voor de werknemer daarmee niet te vergroten. In die gevallen adviseren wij een specialistisch tweede-spoor-burn-out-traject in te zetten
Re-integratie zonder stress met tweede spoor burnout
Stel dat u een vaste medewerker hebt die te kampen heeft gehad met een burn-out en nu zover is om weer te beginnen met werken. Na een langdurige werkonderbreking zal deze werknemer weer werkzaamheden kunnen oppakken, maar zelden zal de arbeidsparticipatie direct weer 100% zijn. En mogelijk heeft het ook de voorkeur om te beginnen met aangepaste werkzaamheden, die minder stressvol zijn. Als werkgever doet u er namelijk alles aan om betrokkene zo min mogelijk aan enige vorm van stress bloot te stellen. Dat kan een zeer lastige opgave zijn wanneer u actief bent in een sector die onderhevig is aan deadlines en stevige concurrentie. Dat maakt het ook onzeker of de collega in de toekomst het werk wel weer aan zal kunnen. Ook al kiest iemand er in eerste instantie vaak voor om zich volledig te richten op terugkeer in het oude werk, gaandeweg kan het besef groeien dat ander werk of een andere werkomgeving eigenlijk beter past. In het tweede-spoor-burnout-traject werken we daarom stap voor stap aan beide opties: de mogelijkheden van terugkeer in het huidige werk worden gezet naast de opties bij een andere werkgever.
Een specialistische aanpak bij burn-out tweede spoor
Een tweede-spoor-traject uitvoeren is werk voor deskundigen. Het uitvoeren van een tweede-spoor-burn-out-traject vraagt extra alertheid om de voorkomen dat de stress niveaus van de betrokkene niet verslechteren. Het inschakelen van de professionals van id Plein voor het opstarten en uitvoeren van een burn-out tweede spoor kan een keerpunt betekenen in de relatie tussen werknemer en werkgever. U krijgt te maken met experts die hun vak goed kennen. Wij wijzen een deskundige re-integratieprofessional toe die het vertrouwen van de betrokken werknemer helpt vergroten om op efficiënte wijze positieve resultaten te behalen. Bij id Plein krijgt u snel specialistisch advies over het te volgen tweede spoor burn-out traject.

Wat werkt in coaching? Nieuwe inzichten uit internationaal onderzoek
Bij id Plein streven we er naar om evidence based te werken, oftewel Werken op basis van de best beschikbare kennis. Niet omdat het een modeterm is, maar omdat we het naar onze kandidaten én

Effectieve Re-integratie voor kandidaten met Post-COVID – Praktische Tips voor HR, Arbeidsdeskundigen en re-integratiecoaches
De re-integratie van werknemers met Post-COVID klachten vraagt om een zorgvuldige en maatwerkbenadering. Werkgevers, HR-managers, arbeidsdeskundigen en re-integratiecoaches staan voor de uitdaging om werkhervatting voor deze groep duurzaam en verantwoord in te richten. Met name

Post-COVID en de relatie met Diabetes en andere chronische aandoeningen
Post-COVID blijft wetenschappers wereldwijd bezighouden. Hoewel de acute fase van een COVID-19-infectie doorgaans slechts enkele weken duurt, melden sommige patiënten langdurige klachten die maanden of zelfs jaren aanhouden. Onderzoekers hebben gesuggereerd dat deze langdurige symptomen

Post-COVID & Re-integratie: Waarom flexibiliteit de sleutel is voor succesvolle terugkeer naar werk
Als HR-professional weet je hoe belangrijk het is om medewerkers goed te begeleiden in hun re-integratietraject. Maar wanneer je te maken hebt met een medewerker die worstelt met Post-COVID, vereist dit extra aandacht, flexibiliteit en

Autonomie is belangrijk, maar als je afhankelijk wordt van anderen vanwege Post-COVID: Hoe kun je je autonomie blijven voelen?
Autonomie, oftewel het vermogen om zelf beslissingen te nemen en onafhankelijk te handelen, is voor veel mensen een essentieel onderdeel van hun welzijn. Het geeft een gevoel van controle en zelfredzaamheid. Maar wat gebeurt er

Van Trainer naar Adviseur: Een inspirerend verhaal van veerkracht en aanpassing na Post-COVID
In de snelle wereld van organisatieontwikkeling en training kan een onverwachte gezondheidscrisis een carrière ingrijpend veranderen. Dit is precies wat gebeurde met Marie, een toegewijde dame, die werkzaam was als trainer en organisatieadviseur. Haar verhaal