Kiezen voor een succesvol tweede spoor re-integratietraject

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Re-integratie kan plaatsvinden in verschillende vormen. Hebt u een werknemer die lange tijd heeft verzuimd vanwege ziekte of een ongeval, dan bent u wettelijk verplicht tot het opstarten van een tweede spoor re-integratie.

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Modulaire re-integratiediensten

Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…

Naar werk

Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…

Onze gespecialiseerde coaches

Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.

Samen gaan wij heel gericht op zoek naar de best passende volgende stap. Ik geloof niet in 'one size fits all'. Mijn focus ligt in maatwerkoplossingen, waardoor je zowel privé als op werkgebied nieuwe wegen bewandelt, die beter passen bij wie jij bent. Je ervaart in ons traject volop aandacht voor wie jij bent, we maken stappen voorwaarts en je zult merken dat er rekening wordt gehouden met eventuele belemmeringen. Ik inspireer je om beter naar jezelf te luisteren en krachtige keuzes te maken. Werken beslaat een groot deel van ons leven. Uit ervaring weet ik wat hoe belangrijk het is dat jouw werk aansluit bij je affiniteiten, vaardigheden en talenten. In het coachtraject creëren wij helderheid, zodat je (weer) grip krijgt op je loopbaan. Doordat ik ruim 15 jaar in de werving- en selectie heb gezeten, heb ik veel ervaring opgedaan met werkzoekenden begeleiden naar een passende baan. Mijn opleidingen tot loopbaancoach en stresscounselor geven mij een stevige basis. Ik zal je uitdagen meer uit jezelf te halen, jouw veerkracht te vergroten en zo nu en dan houd ik je een kritische spiegel voor. In mijn coaching hanteer ik een resultaatgerichte- en oplossingsgerichte stijl, waarbij wij proberen oplossingen te vinden voor eventuele problemen. Daarbij focussen wij ons op de gewenste situatie, als stip aan de horizon, waar wij samen naartoe kunnen werken. Ook ondersteun ik je bij het sollicitatieproces: Hoe maak je een goed CV, hoe presenteer jij jezelf, welke ingangen heb jij nodig om die nieuwe baan te vinden? Daarbij spreekt het voor zich dat ik ook mijn eigen netwerk inzet, om ervoor te zorgen dat jij de baan krijgt, die vóór jou werkt.

Lees meer

Als je het wilt zien, zul je merken dat ieder mens uniek is. Het is de kunst om dat tot bloei te laten komen. Met vertrouwen en acceptatie help je mensen om zelf in te zien wat ze al in zich hebben. Door rekening te houden met hun behoeften en ruimte te geven om op eigen tempo in beweging te komen kunnen ook zij hun talent tot bloei laten komen. Het start met acceptatie van wie ze zijn, inzicht vergroten in hun kwaliteiten en door werk te bieden dat ertoe doet. Als je iets met plezier en inzet kunt doen, dan wordt je er vanzelf steeds beter in. Dat moet dan uiteindelijk kunnen leiden naar betaald werk en een zelfstandig leven.

No nonsens, direct, resultaatgericht, geen poespas, dat typeert mij. Ik luister naar je verhaal, help met het benoemen van de context en ondertitel waar je het nodig hebt. Ik help met een plan maken om je verder te helpen en zorg ervoor dat je overzicht behoudt welke stappen je nog wilt zetten.

Lees meer

Als mens ‘struikelen of vallen’ we helaas allemaal wel eens in het leven. De één valt dan wat harder dan de ander. Ook niet iedereen krijgt dezelfde hoeveelheid geluk of pech. De manier waarop je om kunt gaan met de tegenslagen in het leven, en de keuzes die je hierin maakt voor jezelf, zijn voor iedereen anders. Grijp je bijvoorbeeld geboden hulp aan wanneer dit nodig is? En de keuzes die je vervolgens moet gaan maken, passen die bij wat jij écht wilt als mens?  

Na mijn werkzame jaren als hulpverlener en therapeut in de reguliere jeugdhulpverlening en psychiatrie (GGZ) heb ik me laten omscholen tot Vitaliteitskundige en Coach. Als expert in Gedragsverandering, Motivatie, Energie en Veerkracht help ik je heel erg graag bij het herpakken of meer grip krijgen op jouw werk en leven. Hierbij maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen effectieve methodes zodat jij je weer goed en waardig kunt voelen. Dit om een fijn en zinvol leven, en daarbij horende functie in werk, te kunnen verkrijgen.

Dit doe ik door samen heel goed te verkennen wat je wensen zijn en te kijken wat jij vooral heel erg belangrijk vindt? Maar ook te ontdekken wat je nog nodig hebt en kunt leren? 

Als re-integratie coach help ik je in de te nemen stappen op weg naar die nieuwe passende job. Hiervoor helpt het vaak zaken ook concreet te veranderen. Dat vraagt hulp, ondersteuning maar vaak ook trainen en oefenen. En als dit dan gelukt is hoe hou je je nieuwe werk en fijne leven dan voortaan gemakkelijker vol? Ik kijk mee waarin ik je kan ondersteunen maar ben altijd doelgericht voor het beste en meest passende resultaat voor jou.

Door mijn contactuele vaardigheden, analytisch vermogen en sensitiviteit hoop ik het traject op een prettige manier voor je te laten verlopen maar ben ik ook eerlijk en kritisch als het proces hier om vraagt. Vanuit eerlijke communicatie komen we samen verder. Samenwerking is voor mij daarom een belangrijk sleutelwoord.

Mijn werkgebied is Eindhoven en de Brabantse Kempen. Maar omdat ik ook e-coaching aanbiedt werk ik met plezier met mensen door het gehele land.
 

Lees meer

Ik ben een praktisch ingestelde coach en counselor. Van nature ben ik nieuwsgierig en heb oprecht belangstelling in álle mensen. Ik beschik over een groot inlevingsvermogen en straal rust uit. Met af en toe een vleugje humor, desgewenst een buitenwandeling en flexibiliteit win ik, op geheel eigen wijze, het vertrouwen van mijn gesprekspartner. Het geeft mij enorm veel voldoening om mensen, die op welk kruispunt ze dan ook staan, het inzicht te geven dat ze zelf de regie van hun leven in handen hebben. Ik ben mijn loopbaan gestart in de horeca en ben daarna werkzaam geweest in de uitzendwereld. In 2007 heb ik een opleiding gevolgd als counselor, coach met als specialisme stress- en loopbaanbegeleiding en sinds 2010 werkzaam als zelfstandig ondernemer.

Lees meer

Wat houdt tweede spoor re-integratie in?

Bij langdurig verzuim van een werknemer vindt re-integratie tweede spoor plaats. De werkgever maakt gebruik van dit traject om een geschikte functie te vinden voor de desbetreffende medewerker. Gedurende het hele tweede spoor re-integratietraject is het belangrijk om de werknemer intensief te ondersteunen. Lukt het niet om de werknemer binnen twee jaar na de eerste ziektedag te plaatsen, dan moet u als werkgever immers kunnen aantonen dat u zich gedurende dit proces maximaal hebt ingezet. Het is erg belangrijk om bij tweede spoor re-integratie de Wet verbetering poortwachter (Wvp) zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Vertrouw op een re-integratie tweede spoor specialist

In veel gevallen wil de werknemer het liefst bij u in dienst blijven. Dat u daar niet altijd garantie voor kunt bieden, begrijpen we volkomen. Indien die werknemer volgens de bedrijfsarts nog inzetbare mogelijkheden heeft, dan is de opstart en het uitvoeren van een tweede spoor re-integratietraject verplicht. Hebt u wat hulp nodig om alles in goede banen te leiden, schakel ons gerust in. Niet voor niets staan we bekend als dé re-integratie tweede-spoor-experts. Samen kijken we naar mogelijkheden om de werknemer succesvol in te zetten bij een andere organisatie.

Tweede spoor re-integratietraject succesvol uitvoeren

Natuurlijk is het ideaal als de employé een fijne baan vindt die volledig aansluit op zijn ambities en mogelijkheden. En in veel gevallen vindt een succesvolle tweede spoor re-integratie plaats. Toch het gebeurt wel eens dat er niet zo gauw een passende betrekking is voor de desbetreffende medewerker. In dat geval bieden we graag een helpende hand. Wilt u een spoedige oplossing naar tevredenheid van alle partijen, dan schakelt u gewoon de re-integratiespecialisten van id Plein in. Als specialist in het tweede spoor re-integratietraject verzekert id Plein u én uw medewerker van een oplossing waar iedereen blij mee is!

Assertiviteit in de coachingspraktijk

Assertiviteit is een belangrijk en veel voorkomend thema in re-integratie. Wat maakt dat dit een belangrijk thema is en hoe krijg je niet-assertieve clienten assertief? In deze blog vertel ik mijn persoonlijke ervaringen als coach

Lees meer

PTSS en re-integratie

In de praktijk zien wij in re-integratietrajecten regelmatig cliënten met de diagnose PTSS. De verzekeringsarts heeft vastgesteld dat er benutbare mogelijkheden zijn en heeft belemmeringen in kaart gebracht, de arbeidsdeskundige heeft suggesties gedaan voor geschikte

Lees meer

Rico Verhoeven knokt voor werk

Al jaren delen zijn fans hun verhalen met hem. De afgelopen maanden zijn dat vooral veel verdrietige verhalen van mensen die door corona hun baan of bedrijf zijn kwijtgeraakt.

Lees meer

Outplacement: juist nu onmisbaar

Outplacement is geen overbodige luxe. Nu bedrijven, als gevolg van corona, massaal personeel moeten ontslaan, is de begeleiding van medewerkers naar een nieuwe baan echter een uitgelezen kans. Voor werkgever én werknemer.

Lees meer