Kiezen voor een succesvol tweede spoor re-integratietraject

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Re-integratie kan plaatsvinden in verschillende vormen. Hebt u een werknemer die lange tijd heeft verzuimd vanwege ziekte of een ongeval, dan bent u wettelijk verplicht tot het opstarten van een tweede spoor re-integratie.

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Modulaire re-integratiediensten

Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…

Naar werk

Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…

Onze gespecialiseerde coaches

Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.

Mijn motto luidt: 'Mijn cliënten zoeken nieuw of ander werk en dan kan ik ze het beste helpen als ik zo veel mogelijk bedrijven ken en leer kennen.' Als loopbaancoach creëer en onderhoud ik een enorm netwerk van werkgevers. Ik zet me met hart en ziel in om bijvoorbeeld arbeidsongeschikte jongeren (Wajong) aan een baan te helpen of mensen die langer dan een jaar in de WW zitten of in de Ziektewet. Ik wil ze stimuleren en op weg helpen naar werkgeluk. Ook startende ondernemers geef ik het juiste zetje in de rug.

In 2003 zat ik in dezelfde situatie als de meeste van mijn cliënten: ik raakte arbeidsongeschikt en wilde toch weer aan de slag. De coaching zet ik in op basis van mijn eigen ervaringen en theoretische kennis. In het outplacementtraject stootte ik soms mijn hoofd, maar ik zette steeds weer twee stappen vooruit. Die eigen ervaring zet ik in voor al mijn cliënten. Authenticiteit, dat is mijn kracht; ik weet waar ik over praat. 

Lees meer

Ik ben een praktisch ingestelde loopbaancoach. Ik heb er plezier in om het beste in mensen naar boven te halen. Samen gaan we aan de slag jouw talenten, sterke punten en mogelijkheden naar boven te halen. Ik ben zelf een paar jaar uitgevallen, daardoor weet ik hoe het is om de weg terug te vinden. Ik heb ervaren hoe prettig het is om weer aan de slag te gaan.

Na mijn studie Nederlands ben ik gaan werken bij Het Werkteater. Daar maakten we voorstellingen voor bedrijven en instellingen over wat er speelde: fusies, reorganisaties, dilemma's en conflicterende belangen. Ik heb veel organisaties van binnen gezien. In 2005 volgde ik een coachopleiding bij het PMA institute in de VS. Nu begeleid ik mensen die vastlopen in werk of die (ander) werk zoeken.

Lees meer

Realistisch en pragmatisch, dat is wat mij typeert als loopbaancoach. Ik werk oplossingsgericht.

Een loopbaancoach die samen met je werkt aan zichtbare resultaten. Iedereen is anders! Daarom pas ik maatwerk toe in mijn trajecten. We bespreken samen wat jouw wensen en mogelijkheden zijn en gaan vervolgens op zoek naar een plek waar jij blij van wordt. 

Lees meer

Ik help jou met een open blik vooruit. Ik help je nadenken over de persoon die jij wil zijn. Over de kansen die er nog voor jou liggen. Als loopbaancoach ga ik je helpen om jouw zelfvertrouwen en zin in werk weer terug te krijgen.

Lees meer

Wat houdt tweede spoor re-integratie in?

Bij langdurig verzuim van een werknemer vindt re-integratie tweede spoor plaats. De werkgever maakt gebruik van dit traject om een geschikte functie te vinden voor de desbetreffende medewerker. Gedurende het hele tweede spoor re-integratietraject is het belangrijk om de werknemer intensief te ondersteunen. Lukt het niet om de werknemer binnen twee jaar na de eerste ziektedag te plaatsen, dan moet u als werkgever immers kunnen aantonen dat u zich gedurende dit proces maximaal hebt ingezet. Het is erg belangrijk om bij tweede spoor re-integratie de Wet verbetering poortwachter (Wvp) zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Vertrouw op een re-integratie tweede spoor specialist

In veel gevallen wil de werknemer het liefst bij u in dienst blijven. Dat u daar niet altijd garantie voor kunt bieden, begrijpen we volkomen. Indien die werknemer volgens de bedrijfsarts nog inzetbare mogelijkheden heeft, dan is de opstart en het uitvoeren van een tweede spoor re-integratietraject verplicht. Hebt u wat hulp nodig om alles in goede banen te leiden, schakel ons gerust in. Niet voor niets staan we bekend als dé re-integratie tweede-spoor-experts. Samen kijken we naar mogelijkheden om de werknemer succesvol in te zetten bij een andere organisatie.

Tweede spoor re-integratietraject succesvol uitvoeren

Natuurlijk is het ideaal als de employé een fijne baan vindt die volledig aansluit op zijn ambities en mogelijkheden. En in veel gevallen vindt een succesvolle tweede spoor re-integratie plaats. Toch het gebeurt wel eens dat er niet zo gauw een passende betrekking is voor de desbetreffende medewerker. In dat geval bieden we graag een helpende hand. Wilt u een spoedige oplossing naar tevredenheid van alle partijen, dan schakelt u gewoon de re-integratiespecialisten van id Plein in. Als specialist in het tweede spoor re-integratietraject verzekert id Plein u én uw medewerker van een oplossing waar iedereen blij mee is!

blog id Plein - spoor 2 re-integratie, systemisch werken

De onzin van systemisch werken

Welkom, lieve lezers, in de wondere wereld van re-integratie, waarbij we vandaag een kritische blik werpen op het fenomeen van systemisch werken. Ja, je hoorde het goed – het magische systeemgedoe waarbij we allemaal onze

Lees meer