Kiezen voor een succesvol 2e spoor re-integratietraject

Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Re-integratie kan plaatsvinden in verschillende vormen. Hebt u een werknemer die lange tijd in verzuim zit, dan bent u wettelijk verplicht tot het opstarten van een 2e spoor re-integratietraject in de 1e 6 weken van het 2e ziektejaar.

Wat houdt 2e spoor re-integratie in?

Bij langdurig verzuim van een werknemer dient re-integratie 2e spoor plaats te vinden bij het ingaan van het 1e ziektejaar. De werkgever maakt gebruik van dit traject om een geschikte functie te vinden voor de desbetreffende medewerker. Gedurende het hele 2e spoor re-integratietraject is het belangrijk om de werknemer intensief te ondersteunen. Lukt het niet om de werknemer binnen twee jaar na de eerste ziektedag te plaatsen, dan moet u als werkgever immers kunnen aantonen dat u zich gedurende dit proces maximaal hebt ingezet. Het is erg belangrijk om bij 2e spoor re-integratie de Wet verbetering poortwachter (Wvp) zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Vertrouw op een re-integratie 2e spoor specialist

In veel gevallen wil de werknemer het liefst bij u in dienst blijven. Dat u daar niet altijd garantie voor kunt bieden, begrijpen we volkomen. Indien die werknemer volgens de bedrijfsarts nog inzetbare mogelijkheden heeft, dan is de opstart en het uitvoeren van een 2e spoor re-integratietraject verplicht. Heeft u hulp nodig om alles in goede banen te leiden, schakel ons gerust in. Niet voor niets staan we bekend als dé re-integratie 2e spoor expert! Samen kijken we naar mogelijkheden om de werknemer succesvol in te zetten bij een andere organisatie.

2e spoor re-integratietraject succesvol uitvoeren

Natuurlijk is het ideaal als de werknemer een fijne baan vindt die volledig aansluit op zijn ambities en mogelijkheden. En in veel gevallen vindt een succesvolle 2e spoor re-integratie plaats. Toch gebeurt het wel eens dat er niet zo gauw een passende betrekking is voor de desbetreffende medewerker. In dat geval bieden we graag een helpende hand. Wilt u een spoedige oplossing naar tevredenheid van alle partijen, dan schakelt u gewoon de re-integratiespecialisten van id Plein in. Als specialist in het 2e spoor re-integratietraject verzekert id Plein u én uw medewerker van een oplossing waar iedereen blij mee is!

Onze gespecialiseerde coaches

Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.

No-nonsense, out of the box en doelgericht.

Lees meer

Mijn kernwaarden zijn betrouwbaarheid en gelijkwaardigheid. Ik vind het belangrijk om in mijn werk naast de cliënt te gaan staan en een open communicatie is voor mij essentieel in dit proces.

Het is mijn missie om niet alleen professionele ondersteuning te bieden, maar ook een empathische houding aan te nemen tijdens jouw re-integratieproces. Met een afgeronde opleiding in Social Work en mijn ervaring in de zorg, beschik ik over de kennis en vaardigheden om jou te begeleiden op jouw unieke reis. Ieder mens is uniek en volgt op eigen tempo zijn eigen proces.

Lees meer

Samen verkennen we mogelijkheden en ontdekken we wat echt bij je past. Wat wil je bereiken en hoe overwin je uitdagingen en beperkingen? Met mijn uitgebreide ervaring in diverse sectoren begrijp ik de variëteit en dynamiek van professionele carrières. Mijn rol beperkt zich niet tot het ondersteunen van duurzaam werk, maar omvat ook praktische zaken zoals het opstellen van een cv en sollicitatiebrief. Mijn aanpak richt zich op het inzichtelijk maken van vooruitgang, zodat je met trots kunt reflecteren op persoonlijke groei. We zorgen ervoor dat het aansluit bij jouw doelen en behoeften. Ontdek met mij niet alleen hoe je carrièredoelen bereikt, maar ook hoe je een dieper inzicht krijgt in jezelf en de diverse mogelijkheden die voor je liggen. 

Ik begeleid trajecten voor 'werkfit', 'naar werk' en ben een jobcoach, zowel online als op locatie in Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Zeeland.

Lees meer

Ik ben empathisch, praktisch en resultaatgericht ingesteld. Ik kijk graag samen met jou naar wat wel kan en luister goed naar wat je niet meer wil en/of kan. Om de juiste keuzes te maken onderzoeken we samen wat jouw doel is. Vaak weet je dit zelf al, maar is het nog niet concreet geworden. Met kleine stappen ga jij de richting uit die je op wilt gaan. Als je dan na een tijdje terug kijkt naar al deze genomen stapjes, kun je met trots terugkijken naar wat jij hebt bereikt. Jou begeleiden in jouw persoonlijke groei is waar ik blij van word. Bij mij kun je terecht als je op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden in je loopbaan. Dit zal soms noodgedwongen zijn, zoals bij ziekte, ontslag of een re-organisatie. Maar soms ook omdat je zelf wat anders wilt en niet precies weet hoe. Voor mij is ieder traject persoonlijk en anders. Ik zal altijd rekening houden met jouw persoonlijke wensen, kwaliteiten, talenten en vaardigheden. Het vinden van plezier in je werk, en het gevoel hebben dat je iets doet wat je leuk en belangrijk vind. Veel ervaring heb ik met mensen die na psychische problematiek en burn-out, en verlies weer aan het werk gaan. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en doorloop nu de 4 jarige opleiding tot psychodynamisch therapeut. Ik kan putten uit ruim 15 jaar ervaring in verschillende functies in het bedrijfsleven en netwerk in Den Haag en omstreken.

Lees meer

Is frequent (kort)verzuim reden voor ontslag?

Frequent (kort)verzuim: een term die HR-managers vaak als een rode vlag zien. Als HR-manager ben je waarschijnlijk bekend met de uitdagingen van frequent (kort)verzuim. Deze vorm van afwezigheid kan de productiviteit van je team ondermijnen

Lees meer

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Ontvang een offerte

Binnen 24 uur in je mailbox

Direct contact met onze adviseurs?

Vrijblijvend meer informatie ontvangen?