Tweede-spoor-burn-out-traject voor re-integratie zonder stress

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Wie na een lange afwezigheid als gevolg van een burn-out weer aan de slag gaat, kan tegelijkertijd door de werkgever verplicht worden een tweede spoor burn-out traject op te starten. Dat wringt soms, omdat de medewerker verwacht na herstel van de burnout weer in de oude functie terug te keren. Maar mocht dat 2 jaar na de eerste ziektedag niet haalbaar zijn gebleken, dan heeft de werkgever een groot probleem als niet tijdig een tweede spoor traject is ingezet. 

Het tweede-spoor burn-out traject vraagt daarom een bijzondere zorgvuldige aanpak die recht doet aan de kwetsbare positie van de werknemer en toch zorgt dat de werkgever het poortwachter dossier op orde krijgt.
(tekst gaat verder onder de blokken)

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Modulaire re-integratiediensten

Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…

Naar werk

Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…

Onze gespecialiseerde coaches

Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.

Ik ben een oplossingsgerichte loopbaancoach en stimuleer en motiveer je graag om tot de kern te komen. Ik ben betrouwbaar, betrokken, kan goed luisteren en houd je een spiegel voor, met humor. 

Dreig je vast te lopen of ben je vastgelopen? Ik help je om meer zelfinzicht te verkrijgen, uit te vinden welke baan bij je past en hoe deze te vinden. Wat maakt dat je niet doet wat je leuk/belangrijk vindt? Ik bied begeleiding (ook online) om weer in balans te komen, energie op te bouwen, een passende baan te vinden en duurzaam inzetbaar te blijven. Ik ga uit van positieve ervaringen, die ik probeer te versterken. Van daaruit is het gemakkelijker een baan te vinden die bij je past. Het gaat om maatwerk, maar resultaat is belangrijk!

Ik ben afgestudeerd in de Spaanse Taal en Letterkunde, maar maakte al snel een loopbaanswitch naar loopbaancoach. Ik heb ruime ervaring opgedaan in onderwijs, zorg en welzijn (ziekenhuis en jeugdzorg) als projectleider, coach, re-integratie- en HR-adviseur. Sinds 2000 werk ik als re-integratiecoach en E-coach. Als NOLOC Erkend Loopbaanprofessional en STIR Erkend coach staat ontwikkeling bij mij centraal. 

Lees meer

Aan mij heb je een coach die in staat is om snel vertrouwen te winnen, van nature de verdiepende vraag stelt wat voor de coachee veel nieuwe inzichten brengt, resultaatgericht, passievol, energiek, kritisch en confronterend is indien nodig, spiegelt indien nodig en goed aanvoelt welke interventiestijl past bij de situatie.

Ik breng ruime ervaring mee in de arbeidsbemiddeling, recruitment/performancemanagement/ziekteverzuimpreventie /casemanagement en competentieontwikkeling. Heb de coach opleiding afgerond, ben STIR geregistreerd. 

Lees meer

Zou je graag met iemand willen bespreken welke mogelijkheden op werkgebied je hebt en hoe je jouw capaciteiten ook kunt inzetten? Ben je vastgelopen in je werk, wil je graag iets anders, ben je onzeker geworden vanwege omstandigheden, of heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor? Dan ontmoet ik je graag en gaan we samen kijken wat de toekomst jou kan brengen! 

Verschillende situaties in je leven kunnen je leiden tot een punt waarop je keuzes moet gaan maken. Hetzij door burn-out, uitgekeken zijn op- of tegenslagen op je werk, er zijn vele redenen voor te bedenken. Dit proces heb ik persoonlijk ondergaan.

Al vroeg in mijn loopbaan merkte ik hoe belangrijk het voor mensen is om te werken. En ook hoe fijn het is hieraan een bijdrage te leveren, zodat werkzoekenden die baan ook vinden en werkgevers gemotiveerde medewerkers kunnen aannemen. Na 16 jaar gewerkt te hebben in de arbeidsbemiddeling vond ik mijn weg naar het onderwijs en hielp ik 13 jaar lang scholen en docenten op het gebied van mobiliteit, arbeidsomstandigheden en later met de kwaliteitszorg binnen de scholen.

Sinds een aantal jaar coach ik mensen die zich willen ontwikkelen en weer met veel optimisme de volgende stap in zijn of haar loopbaan wil nemen. Ik ben een rustig, open persoon die goed kan luisteren en je snel op je gemak stelt. Loopbaancoaching zie ik als een stukje met je meelopen om je weer op weg te helpen naar een uitdagende en positieve toekomst.

 

Lees meer

Ik ben een enthousiaste, betrokken en resultaatgerichte loopbaancoach. Ik zet jou graag in beweging om te streven naar een (nieuw) toekomstperspectief wat jou voldoening geeft! Ik heb zo'n 10 jaar ervaring in het HR vakgebied, waarbij ik veel kennis heb opgedaan van loopbaan en organisaties. In deze periode heb ik een breed netwerk aan bedrijven opgebouwd in de regio Drechtsteden / Rotterdam. De afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkelt tot loopbaancoach. Mijn ervaring ligt vooral in het coachen en begeleiden van medewerkers in een spoor 2 traject, re-integratie of verdere ontwikkeling binnen een organisatie. Hier help ik jou dan ook graag mee!

Lees meer

Tweede spoor traject na een situatie van burn-out

Volgens de richtlijn van het Nederlands Huisarten Genootschap is er sprake van een burn-out als iemand meer dan een half jaar de dagelijkse bezigheden niet goed meer kan uitvoeren als gevolg van stressklachten. Voor de werknemer is het een een erg emotionele situatie, waarbij zowel werk als privé een rol spelen. Voor de werkgever brengt het grote onzekerheid mee over de toekomstige inzetbaarheid van een medewerker.
Voortekenen voor een burn-out kunnen zijn: een verminderd enthousiasme, gebrek aan energie, chronische emotionele uitputting, onverschilligheid ten opzichte van het werk, verminderde efficiëntie op het werk, verlies van betekenis van het werk, cynisme en pessimisme. Dit worden ook wel burn-out klachten genoemd, niet te verwarren met de feitelijke burn-out. Het werk kan hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze burn-out klachten als een werknemer het gevoel heeft dat onrealistische eisen aan hem gesteld worden en verwachtingen niet realistisch zijn.. Als bij burn-out klachten niet tijdig wordt ingegrepen, kan dat leiden tot een burn-out en is de werknemer langdurig uit de running. Herstel kan dan veel tijd in beslag nemen. En als de bedrijfsarts dan constateert dat er weer benutbare mogelijkheden zijn, kan de werknemer weer geleidelijk gana opbouwen De werkgever doet er slim aan om tegelijkertijd een spoor 2 traject in te zetten, maar moet er voor waken de stress voor de werknemer daarmee niet te vergroten. In die gevallen adviseren wij een specialistisch tweede-spoor-burn-out-traject in te zetten

Re-integratie zonder stress met tweede spoor burnout

Stel dat u een vaste medewerker hebt die te kampen heeft gehad met een burn-out en nu zover is om weer te beginnen met werken. Na een langdurige werkonderbreking zal deze werknemer weer werkzaamheden kunnen oppakken, maar zelden zal de arbeidsparticipatie direct weer 100% zijn. En mogelijk heeft het ook de voorkeur om te beginnen met aangepaste werkzaamheden, die minder stressvol zijn. Als werkgever doet u er namelijk alles aan om betrokkene zo min mogelijk aan enige vorm van stress bloot te stellen. Dat kan een zeer lastige opgave zijn wanneer u actief bent in een sector die onderhevig is aan deadlines en stevige concurrentie. Dat maakt het ook onzeker of de collega in de toekomst het werk wel weer aan zal kunnen. Ook al kiest iemand er in eerste instantie vaak voor om zich volledig te richten op terugkeer in het oude werk, gaandeweg kan het besef groeien dat ander werk of een andere werkomgeving eigenlijk beter past. In het tweede-spoor-burnout-traject werken we daarom stap voor stap aan beide opties: de mogelijkheden van terugkeer in het huidige werk worden gezet naast de opties bij een andere werkgever.

Een specialistische aanpak bij burn-out tweede spoor

Een tweede-spoor-traject uitvoeren is werk voor deskundigen. Het uitvoeren van een tweede-spoor-burn-out-traject vraagt extra alertheid om de voorkomen dat de stress niveaus van de betrokkene niet verslechteren. Het inschakelen van de professionals van id Plein voor het opstarten en uitvoeren van een burn-out tweede spoor kan een keerpunt betekenen in de relatie tussen werknemer en werkgever. U krijgt te maken met experts die hun vak goed kennen. Wij wijzen een deskundige re-integratieprofessional toe die het vertrouwen van de betrokken werknemer helpt vergroten om op efficiënte wijze positieve resultaten te behalen. Bij id Plein krijgt u snel specialistisch advies over het te volgen tweede spoor burn-out traject.

blog id Plein - spoor 2 re-integratie, systemisch werken

De onzin van systemisch werken

Welkom, lieve lezers, in de wondere wereld van re-integratie, waarbij we vandaag een kritische blik werpen op het fenomeen van systemisch werken. Ja, je hoorde het goed – het magische systeemgedoe waarbij we allemaal onze

Lees meer