Tweede-spoor-burn-out-traject voor re-integratie zonder stress

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Wie na een lange afwezigheid als gevolg van een burn-out weer aan de slag gaat, kan tegelijkertijd door de werkgever verplicht worden een tweede spoor burn-out traject op te starten. Dat wringt soms, omdat de medewerker verwacht na herstel van de burnout weer in de oude functie terug te keren. Maar mocht dat 2 jaar na de eerste ziektedag niet haalbaar zijn gebleken, dan heeft de werkgever een groot probleem als niet tijdig een tweede spoor traject is ingezet. 

Het tweede-spoor burn-out traject vraagt daarom een bijzondere zorgvuldige aanpak die recht doet aan de kwetsbare positie van de werknemer en toch zorgt dat de werkgever het poortwachter dossier op orde krijgt.
(tekst gaat verder onder de blokken)

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Modulaire re-integratiediensten

Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…

Naar werk

Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…

Onze gespecialiseerde coaches

Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.

Als het om wat voor reden dan ook hapert in je loopbaan is het goed om een pas op de plaats te maken. Het hebben van werk is immers een belangrijke pijler in het leven. Dat betekent dat je soms opnieuw keuzes moet maken ten aanzien van je loopbaan. Uit ervaring weet ik hoe onzeker het je kan maken als je basiszekerheid van een baan wegvalt.

Ik stel me luisterend en open op en ben oprecht geïnteresseerd in ieder mens. Ik ben als werkcoach praktisch, betrokken en ik houd graag het doel voor ogen. Ik stel graag samen met jou vast wat jouw drijfveren, waarden en kwaliteiten/vaardigheden zijn. Uiteraard moet duidelijk worden welk concreet doel je nastreeft. Ik ondersteun je bij dit denkproces, door samen met jou een stappenplan te maken. We zullen bespreken wat je zelf kan doen, wat je wilt leren, en wat ik kan doen.  Ik zal mijn netwerk inzetten en contacten leggen, als dat nodig is om voor jou deuren te openen.

Na voltooiing van mijn opleiding aan de HBO-opleiding 'Academie Mens Arbeid' werk ik al 30 jaar in de arbeidsbemiddeling en re-integratie. In al die jaren heb ik me bijgeschoold door diverse trainingen en opleidingen te volgen. 
 

Lees meer

(Weer) op weg naar werk…


Soms loop je vast in de dingen die je doet. In je werk of in je dagelijkse leven. Je bent
op zoek naar hoe het anders kan, maar weet niet goed hoe. Dit geeft vaak onrust,
stress, een onbestemd gevoel. Of je merkt dat je nergens energie voor hebt of
misschien wel ziek bent geworden.


Maar hoe kom je hier weer uit? Dan kun je met veel vragen zitten… vragen als ‘dit wil
ik niet meer, maar wat dan’, ‘wat past er bij mij’, en hoe ga ik verder? Vragen die je
behoorlijk bezig kunnen houden. Hulp vragen is hierin een goede stap.
Het helpt om met een coach stil te staan bij wat er is, en te onderzoeken wat jij
nodig hebt om met plezier (en gezond) te werken. Ik loop hierin graag een paar
stappen met je mee.


Ik ben Trees Smeets en werk als loopbaancoach. Mijn missie is mensen te helpen
groeien, waarbij alles er mag zijn. Als ervaren coach, heb ik al tientallen mensen
mogen helpen de weg naar werk (weer) te vinden. Mijn ruime werkervaring, o.a. als
HR-adviseur en vertrouwenspersoon, weet ik goed wat er speelt in organisaties. Dit
maakt dat ik jou goed op weg kan helpen in jouw loopbaan, zodat je weer met
plezier (en gezond) kunt werken. Het levert je nieuwe energie en voldoening in je
werk (en je leven).


Mijn aanpak kenmerkt zich door ontspanning en inspanning. Het levert je de kracht
om de verandering uit jezelf te halen. Soms liggen verdriet, verlies en/of trauma ten
grondslag aan de strubbelingen die je ervaart. Daarom geven we alles aandacht wat
gezien wil worden. Vanuit een open en eerlijke houding bied ik je een veilige
bedding, waar er ruimte is voor jouw verhaal. Ik sluit aan bij wat jij nodig hebt en
ondersteun je om concrete stappen naar werk te maken.

Lees meer

Het roer omgooien, vanuit jezelf of door omstandigheden. Ik heb zelf ervaren hoe dat voelt en wat daar allemaal bij komt kijken. Maar ook wat zo’n proces met je doet. Na een jarenlange carrière in de financiële dienstverlening in diverse functies kwam ik op het punt dat ik voor mijzelf wilde kiezen. Gaan voor mijn passie. Zo’n stap neem je niet in één dag. Het zijn allemaal kleine stapjes samen. 

Dankzij mijn levenservaring en de verschillende levensfasen die ik tot nu toe heb doorlopen ben ik me heel erg bewust van het feit dat alles altijd in beweging is. Niets staat stil in je leven. Daarom vind ik het belangrijk om jou te helpen het beste uit jezelf te halen, jezelf op waarde te schatten en te presenteren. 

Jij staat centraal gedurende het traject, zodat jouw onderliggende drijfveren, talenten en kwaliteiten achterhaald worden. Welke balans heb jij nodig, hoe kom jij het beste tot je recht en kun jij het beste uit jezelf halen? Wat heb jij nodig om jezelf goed te voelen? Samen benaderen we jouw loopbaanvraag op een positieve en toekomstgerichte wijze. Ik ga altijd uit van de mogelijkheden, niet van de onmogelijkheden. Ik coach hierbij op een positieve oplossingsgerichte manier en samen met jou werk ik aan een succesvol resultaat.  

 

Lees meer

Een leven lang leren en ontwikkelen is mijn motto en persoonlijke groei mijn passie. Ik word blij van mensen helpen bij het zetten van een stap in hun professionele leven, ongeacht hoe groot of hoe klein die stap is. Iedere stap is er één. 

Mensen typeren mij als praktisch en pragmatisch. Ik houd ervan om complexe zaken te ontrafelen in behapbare stukken om vervolgens met de coachee passende stappen te bedenken om in beweging te komen. Mijn analytisch vermogen, ontwikkeld door meer dan 20 jaar werken in de wetenschap, komt hierbij goed van pas.

De overtuiging ‘te oud om te leren’ gaat er niet in bij mij. Ik ben op mijn 45e opnieuw naar school gegaan om Toegepaste psychologie te studeren. Op mijn vijftigste ontving ik mijn bachelor om vervolgens te besluiten mij op loopbaanbegeleiding te richten.

Inmiddels heb ik een aantal jaren ervaring met loopbaanbegeleiding en outplacement. Ik help graag bij het zetten van een volgende stap in de huidige baan, naar een nieuwe baan en/of terug naar de arbeidsmarkt.

Ik ben Noloc gecertificeerd loopbaanprofessional. Ik vind het leuk om kennis te maken. Neem vrijblijvend contact met me op.

Lees meer

Tweede spoor traject na een situatie van burn-out

Volgens de richtlijn van het Nederlands Huisarten Genootschap is er sprake van een burn-out als iemand meer dan een half jaar de dagelijkse bezigheden niet goed meer kan uitvoeren als gevolg van stressklachten. Voor de werknemer is het een een erg emotionele situatie, waarbij zowel werk als privé een rol spelen. Voor de werkgever brengt het grote onzekerheid mee over de toekomstige inzetbaarheid van een medewerker.
Voortekenen voor een burn-out kunnen zijn: een verminderd enthousiasme, gebrek aan energie, chronische emotionele uitputting, onverschilligheid ten opzichte van het werk, verminderde efficiëntie op het werk, verlies van betekenis van het werk, cynisme en pessimisme. Dit worden ook wel burn-out klachten genoemd, niet te verwarren met de feitelijke burn-out. Het werk kan hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze burn-out klachten als een werknemer het gevoel heeft dat onrealistische eisen aan hem gesteld worden en verwachtingen niet realistisch zijn.. Als bij burn-out klachten niet tijdig wordt ingegrepen, kan dat leiden tot een burn-out en is de werknemer langdurig uit de running. Herstel kan dan veel tijd in beslag nemen. En als de bedrijfsarts dan constateert dat er weer benutbare mogelijkheden zijn, kan de werknemer weer geleidelijk gana opbouwen De werkgever doet er slim aan om tegelijkertijd een spoor 2 traject in te zetten, maar moet er voor waken de stress voor de werknemer daarmee niet te vergroten. In die gevallen adviseren wij een specialistisch tweede-spoor-burn-out-traject in te zetten

Re-integratie zonder stress met tweede spoor burnout

Stel dat u een vaste medewerker hebt die te kampen heeft gehad met een burn-out en nu zover is om weer te beginnen met werken. Na een langdurige werkonderbreking zal deze werknemer weer werkzaamheden kunnen oppakken, maar zelden zal de arbeidsparticipatie direct weer 100% zijn. En mogelijk heeft het ook de voorkeur om te beginnen met aangepaste werkzaamheden, die minder stressvol zijn. Als werkgever doet u er namelijk alles aan om betrokkene zo min mogelijk aan enige vorm van stress bloot te stellen. Dat kan een zeer lastige opgave zijn wanneer u actief bent in een sector die onderhevig is aan deadlines en stevige concurrentie. Dat maakt het ook onzeker of de collega in de toekomst het werk wel weer aan zal kunnen. Ook al kiest iemand er in eerste instantie vaak voor om zich volledig te richten op terugkeer in het oude werk, gaandeweg kan het besef groeien dat ander werk of een andere werkomgeving eigenlijk beter past. In het tweede-spoor-burnout-traject werken we daarom stap voor stap aan beide opties: de mogelijkheden van terugkeer in het huidige werk worden gezet naast de opties bij een andere werkgever.

Een specialistische aanpak bij burn-out tweede spoor

Een tweede-spoor-traject uitvoeren is werk voor deskundigen. Het uitvoeren van een tweede-spoor-burn-out-traject vraagt extra alertheid om de voorkomen dat de stress niveaus van de betrokkene niet verslechteren. Het inschakelen van de professionals van id Plein voor het opstarten en uitvoeren van een burn-out tweede spoor kan een keerpunt betekenen in de relatie tussen werknemer en werkgever. U krijgt te maken met experts die hun vak goed kennen. Wij wijzen een deskundige re-integratieprofessional toe die het vertrouwen van de betrokken werknemer helpt vergroten om op efficiënte wijze positieve resultaten te behalen. Bij id Plein krijgt u snel specialistisch advies over het te volgen tweede spoor burn-out traject.

Assertiviteit in de coachingspraktijk

Assertiviteit is een belangrijk en veel voorkomend thema in re-integratie. Wat maakt dat dit een belangrijk thema is en hoe krijg je niet-assertieve clienten assertief? In deze blog vertel ik mijn persoonlijke ervaringen als coach

Lees meer

PTSS en re-integratie

In de praktijk zien wij in re-integratietrajecten regelmatig cliënten met de diagnose PTSS. De verzekeringsarts heeft vastgesteld dat er benutbare mogelijkheden zijn en heeft belemmeringen in kaart gebracht, de arbeidsdeskundige heeft suggesties gedaan voor geschikte

Lees meer

Rico Verhoeven knokt voor werk

Al jaren delen zijn fans hun verhalen met hem. De afgelopen maanden zijn dat vooral veel verdrietige verhalen van mensen die door corona hun baan of bedrijf zijn kwijtgeraakt.

Lees meer

Outplacement: juist nu onmisbaar

Outplacement is geen overbodige luxe. Nu bedrijven, als gevolg van corona, massaal personeel moeten ontslaan, is de begeleiding van medewerkers naar een nieuwe baan echter een uitgelezen kans. Voor werkgever én werknemer.

Lees meer