Sneller een andere baan met outplacementtraject

0
Locaties
0
Tevreden klanten sinds 2000
0
Netwerk van werkgevers
0
Baan gevonden

Effectieve begeleiding naar de volgende stap

Werknemers, die soms al jaren in trouwe dienst zijn, ingrijpend veranderen. En voor sommigen is geen plek meer, en moet gezocht worden naar een functie elders. In de ideale situatie behoud je als organisatie die collega’s die de kennis en kwaliteiten, maar ook de energie en ambitie hebben om de organisatie verder te helpen. En zorg je dat degenen die gedwongen moeten vertrekken met opgeheven hoofd vertrekken en optimistisch een volgende carrièrestap zetten. Dat bereik je het best door tijdig elke werknemer die deel uitmaakt van de reorganisatie te ondersteunen in het verkrijgen van een heldere focus op de eigen werktoekomst. En voor degenen voor wie vertrek onvermijdelijk is een gedegen outplacementtraject in te zetten. id Plein kan in beiden hulp bieden.

Outplacement

Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…

Re-integratie 2e spoor

Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..

Re-integratie 3e spoor

Investeer in het verhogen van de belastbaarheid van ex-werknemers in de WGA! id Plein biedt ex-werknemers met benutbare…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Snelle en deskundige afhandeling! Niet alleen voor de gezondheid van uw werknemer, maar vooral ook om de voortgang van de…

Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK

Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…

Loopbaan coaching

Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…

Modulaire re-integratiediensten

Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…

Werkfit

Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…

Naar werk

Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…

Onze gespecialiseerde coaches

Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.

Betrokken en betrouwbaar. Dit zijn mijn basisprincipes om jou verder te leren kennen. Als re-integratie coach ga ik samen met jou op zoek naar mogelijkheden op te kunnen participeren ongeacht jouw achtergrond of eventuele beperking(en). Ik help jou graag te participeren in een veilige omgeving die aansluit bij datgene wat jij het beste kan en luister naar jouw verhaal om jouw talenten verder te kunnen ontplooien. Ik ben werkzaam in Rotterdam en omgeving.

Lees meer

Als je het wilt zien, zul je merken dat ieder mens uniek is. Het is de kunst om dat tot bloei te laten komen. Met vertrouwen en acceptatie help je mensen om zelf in te zien wat ze al in zich hebben. Door rekening te houden met hun behoeften en ruimte te geven om op eigen tempo in beweging te komen kunnen ook zij hun talent tot bloei laten komen. Het start met acceptatie van wie ze zijn, inzicht vergroten in hun kwaliteiten en door werk te bieden dat ertoe doet. Als je iets met plezier en inzet kunt doen, dan wordt je er vanzelf steeds beter in. Dat moet dan uiteindelijk kunnen leiden naar betaald werk en een zelfstandig leven.

No nonsens, direct, resultaatgericht, geen poespas, dat typeert mij. Ik luister naar je verhaal, help met het benoemen van de context en ondertitel waar je het nodig hebt. Ik help met een plan maken om je verder te helpen en zorg ervoor dat je overzicht behoudt welke stappen je nog wilt zetten.

Lees meer

Wat jij gewoon vindt, maakt jou bijzonder.

Achterhalen wat dat is dat jou bijzonder maakt, daar help ik je graag bij. Ik ben mensgericht en resultaatgericht. Met een achtergrond als coach, econoom en meditatieleraar breng ik aandacht mee en analyse, zodat de klant snel en met plezier stappen zet in re-integratie en loopbaan.

Ik heb een breed netwerk in Rotterdam en omstreken in overheid, communicatie, cultuur, dienstverlening, financieel-economisch werk, industrie en ICT, onderwijs en wetenschap, transport, welzijn, zorg.

Sinds 2008 werk ik als coach, daarvoor 18 jaar als econoom in profit en non-profit.

Lees meer

Dreig je vast te lopen of ben je vastgelopen? Ik help je om meer zelfinzicht te verkrijgen, uit te vinden welke baan bij je past en hoe deze te vinden. Ik ben een oplossingsgerichte coach en stimuleer en motiveer je graag om tot de kern te komen. Wat maakt dat je niet doet wat je leuk/belangrijk vindt? Ik bied begeleiding (ook online) om weer in balans te komen, energie op te bouwen, een passende baan te vinden en duurzaam inzetbaar te blijven. Ik ga uit van positieve ervaringen, die ik probeer te versterken. Van daaruit is het gemakkelijker een baan te vinden die bij je past. Het gaat om maatwerk, maar resultaat is belangrijk!

Ik ben afgestudeerd in de Spaanse Taal en Letterkunde, maar maakte al snel een loopbaanswitch naar loopbaancoach. Ik heb ruime ervaring opgedaan in onderwijs, zorg en welzijn (ziekenhuis en jeugdzorg) als projectleider, coach, re-integratie- en HR-adviseur. Sinds 2000 werk ik (deels) als zelfstandig loopbaancoach en E-coach. Als NOLOC Erkend Loopbaanprofessional en STIR Erkend coach staat ontwikkeling bij mij centraal. Ik ben betrouwbaar, betrokken, kan goed luisteren en houd je een spiegel voor, met humor. 

Lees meer

Een traject outplacement inzetten

Gedwongen worden te veranderen van baan, is voor mensen enorm ingrijpend. Je ziet je carrièreplannen in rook opgaan, moet afscheid nemen van collega’s met wie je graag samenwerkte en verliest je dagelijkse routine. Pas als je gaat zien dat een nieuwe baan weer nieuwe kansen en mogelijkheden biedt, zal je het verlies kunnen accepteren van wat je achter je moet laten.
Onze ervaren re-integratiespecialisten bieden professionele begeleiding bij het verwerken van je verlies en het zoeken naar ander werk. Door te focussen op de kansen, zal het verlies sneller geaccepteerd worden en de outplacement effectiever verlopen. Dat is het beste voor zowel de werknemer als voor de werkgever. Een goed verlopen traject outplacement, geeft de werknemer weer perspectief. En hij kan zonder wrok terugkijken op zijn tijd bij uw organisatie

Sneller elders aan de slag met een outplacement begeleidingstraject

Naast de rouwverwerking zal een outplacement kandidaat vaardigheden moeten leren die nodig zijn voor het vinden van een nieuwe baan. Het opstellen van een goed CV, het voeren van een sollicitatiegesprek of het onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden, maken onderdeel uit van elk outplacement begeleidingstraject van id Plein. Via gesprekken en oefeningen bouwen we aan zelfkennis en een inspirerend toekomstperspectief. Door binnen het outplacementtraject aandacht te besteden aan de persoonlijke kant en aan de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, zal een medewerker nieuwe kansen zien en de stap naar een nieuwe werkomgeving sneller en met minder stress verlopen.

Deskundige hulp via een outplacementtraject

Wie op zoek is naar deskundige ondersteuning bij de zoektocht naar een nieuwe baan voor hun werknemers, kan rekenen op id Plein. Wij bieden een compleet outplacementtraject, met goed onderbouwde loopbaantesten, oriëntatiemodules, persoonlijke coaching en jobhunting.. Zo helpen we werknemers om hun eigen weg te vinden naar een nieuwe functie diecarrièreperspectief biedt in een andere werkomgeving. De praktische en persoonlijke insteek van ons outplacement begeleidingstraject is effectief gebleken bij veel bedrijven.

Assertiviteit in de coachingspraktijk

Assertiviteit is een belangrijk en veel voorkomend thema in re-integratie. Wat maakt dat dit een belangrijk thema is en hoe krijg je niet-assertieve clienten assertief? In deze blog vertel ik mijn persoonlijke ervaringen als coach

Lees meer

PTSS en re-integratie

In de praktijk zien wij in re-integratietrajecten regelmatig cliënten met de diagnose PTSS. De verzekeringsarts heeft vastgesteld dat er benutbare mogelijkheden zijn en heeft belemmeringen in kaart gebracht, de arbeidsdeskundige heeft suggesties gedaan voor geschikte

Lees meer

Rico Verhoeven knokt voor werk

Al jaren delen zijn fans hun verhalen met hem. De afgelopen maanden zijn dat vooral veel verdrietige verhalen van mensen die door corona hun baan of bedrijf zijn kwijtgeraakt.

Lees meer

Outplacement: juist nu onmisbaar

Outplacement is geen overbodige luxe. Nu bedrijven, als gevolg van corona, massaal personeel moeten ontslaan, is de begeleiding van medewerkers naar een nieuwe baan echter een uitgelezen kans. Voor werkgever én werknemer.

Lees meer