Effectieve begeleiding naar de volgende stap
Wie na een lange afwezigheid als gevolg van een burn-out weer aan de slag gaat, kan tegelijkertijd door de werkgever verplicht worden een tweede spoor burn-out traject op te starten. Dat wringt soms, omdat de medewerker verwacht na herstel van de burnout weer in de oude functie terug te keren. Maar mocht dat 2 jaar na de eerste ziektedag niet haalbaar zijn gebleken, dan heeft de werkgever een groot probleem als niet tijdig een tweede spoor traject is ingezet.
Het tweede-spoor burn-out traject vraagt daarom een bijzondere zorgvuldige aanpak die recht doet aan de kwetsbare positie van de werknemer en toch zorgt dat de werkgever het poortwachter dossier op orde krijgt.
(tekst gaat verder onder de blokken)
Outplacement
Outplacement uit handen geven? Vaak is het maar afwachten wat het resultaat is. Met onze intensieve, dynamische en innovatieve…
Re-integratie 2e spoor
Spoor 2 biedt geen ruimte voor amateurisme! Re-integratie spoor 2 is een specialisme. Een traject dient nauwgezet aan alle..
Re-integratie 3e spoor
Arbeidsdeskundig onderzoek
Duurzame inzetbaarheid - Loopbaan APK
Onderdeel van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de Loopbaan APK. Een periodiek moment om de ontwikkeling en…
Loopbaan coaching
Zit je carrière op slot en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het is heel goed mogelijk dat je jezelf na…
Modulaire re-integratiediensten
Door je ziekte of beperking zie je nog niet hoe je ooit weer aan het werk zou kunnen. Je vraagt je af of er nog werkgevers op…
Werkfit
Je bent een tijd(je) uitgevallen en wilt graag weer aan het werk. Maar je kunt niet meer wat je voorheen kon. Je weet…
Naar werk
Je bent aangemeld door het UWV voor een Naar werk traject. Je wilt graag aan de slag bij een nieuwe werkgever maar hebt hulp…
Onze gespecialiseerde coaches
Door het hele land staan onze loopbaan- en re-integratieprofessionals voor je klaar. Of je nu een outplacementtraject zoekt, of in een poortwachtertraject spoor 2 zit. Of je een aantal loopbaangesprekken wenst, of een werkfit traject via het UWV. Onderstaande coaches zijn gespecialiseerd. Klik op hun profiel voor meer informatie.
Manon van ’t Klooster – Arbeidsdeskundige
Ik ben een ervaren arbeidsdeskundige met veel ervaring in het HR vak. Ik heb mij het
vak eigen gemaakt als arbeidsdeskundige in de claimbeoordeling bij het UWV en in
dezelfde rol gewerkt bij een arbodienst. Daarnaast heb ik een rijke ervaring als
manager binnen HR, zodat ik een breed perspectief en inzicht met mij meebreng.
Organisatiedoelen en draagvlak zijn centrale thema’s in mijn werkwijze. Ik ben
zakelijk met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Ik word door mijn
collega´s getypeerd als `open, duidelijk, energiek kritisch en analytisch`.
Michèle Lambert – Specialist outplacement, re-integratie UWV (modulair, Werkfit maken en Naar Werk), re-integratie spoor 2. Specialist Burn-out & ADHD.
Lieneke Roukens – Arbeidsdeskundige
Met een juridisch en tegelijk menselijke blik adviseer, coach en beoordeel ik verzuim- en arbeidsrechtelijke vraagstukken. Ik vind het belangrijk dat partijen begrijpen wat er speelt en tegelijk wat consequenties zijn van keuzes die ze maken. In alle rust leg ik graag de verzuimaspecten uit. En met een objectieve en tegelijk menselijke blik kijk ik graag mee naar mogelijkheden, ook als deze soms niet direct voor de hand liggen.
Margo van Dijk – Specialist outplacement, re-integratie UWV (Modulair, Werkfit maken en Naar Werk) en Spoor 2 re-integratie. Specialist Burn-out & stress
Praktische doelgerichte coaching. Als loopbaancoach begeleid en ondersteun ik mensen met verschillende achtergronden. Door vooral goed te luisteren, ondersteun ik je bij het vinden van nieuwe mogelijkheden in je loopbaan. Ik werk doelgericht met een oprechte betrokkenheid en stem het traject af op jouw situatie, mogelijkheden, kwaliteiten en vaardigheden, gebruikmakend van mijn ervaringen en wetenschappelijk bewezen methoden en instrumenten. Je kunt bij mij terecht als je op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden in je loopbaan, het terugvinden van plezier in je werk of een andere duurzame invulling van je verdere leven.
Tweede spoor traject na een situatie van burn-out
Volgens de richtlijn van het Nederlands Huisarten Genootschap is er sprake van een burn-out als iemand meer dan een half jaar de dagelijkse bezigheden niet goed meer kan uitvoeren als gevolg van stressklachten. Voor de werknemer is het een een erg emotionele situatie, waarbij zowel werk als privé een rol spelen. Voor de werkgever brengt het grote onzekerheid mee over de toekomstige inzetbaarheid van een medewerker.
Voortekenen voor een burn-out kunnen zijn: een verminderd enthousiasme, gebrek aan energie, chronische emotionele uitputting, onverschilligheid ten opzichte van het werk, verminderde efficiëntie op het werk, verlies van betekenis van het werk, cynisme en pessimisme. Dit worden ook wel burn-out klachten genoemd, niet te verwarren met de feitelijke burn-out. Het werk kan hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze burn-out klachten als een werknemer het gevoel heeft dat onrealistische eisen aan hem gesteld worden en verwachtingen niet realistisch zijn.. Als bij burn-out klachten niet tijdig wordt ingegrepen, kan dat leiden tot een burn-out en is de werknemer langdurig uit de running. Herstel kan dan veel tijd in beslag nemen. En als de bedrijfsarts dan constateert dat er weer benutbare mogelijkheden zijn, kan de werknemer weer geleidelijk gana opbouwen De werkgever doet er slim aan om tegelijkertijd een spoor 2 traject in te zetten, maar moet er voor waken de stress voor de werknemer daarmee niet te vergroten. In die gevallen adviseren wij een specialistisch tweede-spoor-burn-out-traject in te zetten
Re-integratie zonder stress met tweede spoor burnout
Stel dat u een vaste medewerker hebt die te kampen heeft gehad met een burn-out en nu zover is om weer te beginnen met werken. Na een langdurige werkonderbreking zal deze werknemer weer werkzaamheden kunnen oppakken, maar zelden zal de arbeidsparticipatie direct weer 100% zijn. En mogelijk heeft het ook de voorkeur om te beginnen met aangepaste werkzaamheden, die minder stressvol zijn. Als werkgever doet u er namelijk alles aan om betrokkene zo min mogelijk aan enige vorm van stress bloot te stellen. Dat kan een zeer lastige opgave zijn wanneer u actief bent in een sector die onderhevig is aan deadlines en stevige concurrentie. Dat maakt het ook onzeker of de collega in de toekomst het werk wel weer aan zal kunnen. Ook al kiest iemand er in eerste instantie vaak voor om zich volledig te richten op terugkeer in het oude werk, gaandeweg kan het besef groeien dat ander werk of een andere werkomgeving eigenlijk beter past. In het tweede-spoor-burnout-traject werken we daarom stap voor stap aan beide opties: de mogelijkheden van terugkeer in het huidige werk worden gezet naast de opties bij een andere werkgever.
Een specialistische aanpak bij burn-out tweede spoor
Een tweede-spoor-traject uitvoeren is werk voor deskundigen. Het uitvoeren van een tweede-spoor-burn-out-traject vraagt extra alertheid om de voorkomen dat de stress niveaus van de betrokkene niet verslechteren. Het inschakelen van de professionals van id Plein voor het opstarten en uitvoeren van een burn-out tweede spoor kan een keerpunt betekenen in de relatie tussen werknemer en werkgever. U krijgt te maken met experts die hun vak goed kennen. Wij wijzen een deskundige re-integratieprofessional toe die het vertrouwen van de betrokken werknemer helpt vergroten om op efficiënte wijze positieve resultaten te behalen. Bij id Plein krijgt u snel specialistisch advies over het te volgen tweede spoor burn-out traject.
Effectieve Re-integratie voor kandidaten met Post-COVID – Praktische Tips voor HR, Arbeidsdeskundigen en re-integratiecoaches
De re-integratie van werknemers met Post-COVID klachten vraagt om een zorgvuldige en maatwerkbenadering. Werkgevers, HR-managers, arbeidsdeskundigen en re-integratiecoaches staan voor de uitdaging om werkhervatting voor deze groep duurzaam en verantwoord in te richten. Met name
Post-COVID en de relatie met Diabetes en andere chronische aandoeningen
Post-COVID blijft wetenschappers wereldwijd bezighouden. Hoewel de acute fase van een COVID-19-infectie doorgaans slechts enkele weken duurt, melden sommige patiënten langdurige klachten die maanden of zelfs jaren aanhouden. Onderzoekers hebben gesuggereerd dat deze langdurige symptomen
Post-COVID & Re-integratie: Waarom flexibiliteit de sleutel is voor succesvolle terugkeer naar werk
Als HR-professional weet je hoe belangrijk het is om medewerkers goed te begeleiden in hun re-integratietraject. Maar wanneer je te maken hebt met een medewerker die worstelt met Post-COVID, vereist dit extra aandacht, flexibiliteit en
Autonomie is belangrijk, maar als je afhankelijk wordt van anderen vanwege Post-COVID: Hoe kun je je autonomie blijven voelen?
Autonomie, oftewel het vermogen om zelf beslissingen te nemen en onafhankelijk te handelen, is voor veel mensen een essentieel onderdeel van hun welzijn. Het geeft een gevoel van controle en zelfredzaamheid. Maar wat gebeurt er
Van Trainer naar Adviseur: Een inspirerend verhaal van veerkracht en aanpassing na Post-COVID
In de snelle wereld van organisatieontwikkeling en training kan een onverwachte gezondheidscrisis een carrière ingrijpend veranderen. Dit is precies wat gebeurde met Marie, een toegewijde dame, die werkzaam was als trainer en organisatieadviseur. Haar verhaal
Oefen je sollicitatiegesprek met onze AI Loopbaancoach
Ben je op zoek naar werk en wil je je sollicitatiegesprek goed voorbereiden? Dan hebben wij misschien wat leuks voor jou! Met onze AI Loopbaancoach kun je nu sollicitatiegesprekken oefenen alsof je in een echt